Taolist juhtumit ei meenugi lähiminevikust. Kas plaanite edaspidi olla vaiksemad ja mitte häirida naabreid, sest kunagi ei tea, millal mõnel naabril viskab üle ta haarab relva. Hullude eest ei saa ennast kaitsta.
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mõrv olmemüra pärast
Taolist juhtumit ei meenugi lähiminevikust. Kas plaanite edaspidi olla vaiksemad ja mitte häirida naabreid, sest kunagi ei tea, millal mõnel naabril viskab üle ta haarab relva. Hullude eest ei saa ennast kaitsta.
Kas plaanite edaspidi olla vaiksemad ja mitte häirida naabreid,
Muidugi plaanime!
Aga kas see mõrv oli sul peas või kuskil raamatus, mida sa lugesid ja mida peavad nüüd kõik ära arvama hakkama?
Kas Sina oled siis hull kui sa ei talu naabrite müra? Hetkel paned end müra tekitajate hulka, aga kui naaber ei arvesta sinuga, mis siis teed? Lähed haiglasse ravile, sest hetkel just ütlesid, et oled sellisel juhul hull, kui sa ei talu naabri tekitatud mürafooni. Inimene ei peagi taluma, kui keegi teine nendega ei arvesta. Telefonis peab lihtsalt politsei number olema tegema pidevalt väljakutseid. Omakohus on see, mis ei sobi.
See on päris hirmus lugu. Pressikonverentsist jäi mulje, et tegemist oli OLMEmüraga, mitte lärmaka peoga. Mitte et pidutsemise eest tappa tohiks…
Aga veel hullem on pesumasina kasutamise, vetsus vee tõmbamise või laste mänguhelide eest kuul saada.
Õudne lugu lihtsalt. Mingi seniilne penskar tuleb ja notib maha müra eest… pole sõnu
Aga kas see mõrv oli sul peas või kuskil raamatus, mida sa lugesid ja mida peavad nüüd kõik ära arvama hakkama?
Olen elanud majas, kus ülemine naaber tõmbas reede õhtul lärmaka peo käima ja lõpetas alles pühapäeval. Olid jubedad ajad, aga no tõesti ei tulnud pähegi see naine selle pärast maha lasta. Politseiga sai ähvardatud küll.
Iga Eesti ajalehe esiküljel on see praegu, et 80aastane mees tappis 36aastase naabri, sest lapsed olid kodus mängides liiga lärmakad. Loodame, et see kägu, kes eelmisel nädalal samalaadse murega nõu küsis, ideid ei saanud. Õnneks ei ole keskmisel inimesel kuskilt relva varastada.
Ei, ma ei plaani vaiksem olla. Ega see ei päästaks, kui ikka ebastabiilse inimese teele jääd. Küll ta siis mõne muu põhjuse leiab. Isegi toas hiilimine võib teinekord kedagi pahandada – no mis sa hiilid, kõnni normaalselt!
Kui meil selline asi juhtuks, siis ma ei kujuta ette mis saaks. Eriti kui mu mees kodus oleks. Ma ei tea kui kaugele ta meie pere kaitsmiseks läheks.
Igal juhul väga õudne lugu.
Enda ja oma lähedast kaitseks peaks relv kodus olema.
Ainult relvast ei piisa, sellega peab oskama ikka ringi ka käia. Ja see kaitseks mõeldud relv ei tohi omaette ohtu kujutama hakata – mitu korda ju juhtunud, et vanemate hooletu relvahoidmise tõttu on lapsi hukkunud või viga saanud.
Ainult relvast ei piisa, sellega peab oskama ikka ringi ka käia. Ja see kaitseks mõeldud relv ei tohi omaette ohtu kujutama hakata – mitu korda ju juhtunud, et vanemate hooletu relvahoidmise tõttu on lapsi hukkunud või viga saanud.
Niisama ei saagi. Koolituse peab läbima.
Poleks sest kasu olnud ju, kui just naine poleks, relv käes, ust avama läinud. Ainult see kasu on, et ehk sellised mehed ei oleks nii härga täis, kui oleks teada, et relvaomanikke on palju ja tema naabril võib ka relv olla. Enamikel korralikel relvaomanikel on relv lukustatud seifis. Eriti arvestades, et lapsed olid majas, ei saa seda päris lahtises kummutisahtlis või kapi peal hoida.
Mina “viskaks kivi politsei kapsaaeda”:
samamoodi kortermajas läbutsejad, käibki politsei ainult noomimas (loe: näpuga viibutamas a la ei tohiks jne), ei muud. Teeks siis väärteo osas näiteks rahalise trahvi, et ehk on järgmise läbu osas alko eelarve väiksem. Arvate jah, et viitsitakse? Kes ikka viitsib bürokraatiaga tegeleda! … Kuniks mingil papil katus sõitma hakkab ja laip taga. Asjaomaste vastus: tahtsime kõige paremat, välja kukkus aga nii, nagu tavaliselt. Ja nüüd föönitame sirelites edasi.
Muudetud: keegi õrnahingeline võttis minu sajatamist politsei suunal kui vihakõnet. Arusaamatu! Kõikidele usinatele läbustajatele olen kutsunud politsei ja hilisemalt ka esitanud avalduse. Sama olen teinud ka nende parkijatega, kes pargivad kinni ainsa sissepääsu kinnistule, mille tõttu tapeti ka üks kaaselanik: kiirabi otsis teist ligipääsu (mida aga pole) ja inimene jäi abita ning suri. Kuni selle surmani oli politsei vastus: vähetähtis rikkumine ja menetlust ei algatata. Nüüd saavad kõik väärteomenetluse. Aga ikkagi oli enne laipa vaja?
Aga see eeldaks seda, et sa lähed juba relvaga ukse peale. Ja kes läheb ukse peale relvaga?
On see ikka tark mõte? Sel juhul on relv kodus ka igal naabril ja sa kunagi ei tea, millal keegi peast ära pöörab. Õigem ikka oleks, et relva pole mitte kellelgi.
Hull võib sind selja tagant tulistada ka siis, kui möödute trepikojas. Sinu enda relv osutub suht kasutuks.
Tapmine pole mitte kunagi õigustatud, aga siit teadmine kõigile, et leidub nõrga närvikavaga ja ennast mittevalitsevaid inimesi, kes võivad teha midagi sellist. Naabrite häiriv lärm on tõesti väga sagedane probleem, ei teagi, kuidas selle probleemiga peaks tegelema, et see ei viiks nii äärmuslike tagajärgedeni.
ga Eesti ajalehe esiküljel on see praegu,
Kuskil pole ju?
Ma sopalehti muidugi, erinevalt sinust, ei loe.
Olmemüra oli see mida lapsed mängides tekitasid.e reporteri reklaamist-liiga palju ja liiga valjult mänginud.
Väga jube…
Kahju elamata elust, nägemata oma laste suureks sirgumist. Väga kahju väikestest lastest, kes nägid pealt oma ema mõrva.
Pressikal öeldi, et kaebusi pole eelnevalt olnud.
Mõrvar on idioot. Nii vana juba, mis karistuse ta ikka saab. Kuskilt lugesin, et 80+ vanuseid ei võetagi vanglasse. On see tõsi? Mõrvar sureb peagi, lapsed aga emata. Loodan, et vanamehe lähedased müüvad korteri ja raha saavad tapetu lapsed.
Tapmine ei ole igal juhul õigustatud, see peaks ütlematagi selge olema.
Jäi silma lause et laste mängimise lärmi peale läks tulistamiseks.
Kui lapsed ja vanemad on 24/h sunnitud tuppa kinni, sest ema peab töötama, lapsed aga kooli, lasteaeda ei saa sest kõik on keelatud ja kinni, paljud istuvad kohustuslikus garantiinis – ilmselgelt on lärmi tase võrreldes tavapärasega kodudes palju suurem. Tean enda tutvusringist olukorda, kus ema istub lukustatud toas klapid peas, läpakas peaos teeb 8-10 tundi tööd. Vahepeal tuleb vaid korraks lõunasööki valmistama lastele ja jälle lukustatud tuppa tööd tegema. Kolm lasteaiaealist kratti samal ajal aga teevad omapead kõike, mis pähe tuleb. Kui õhtul tööpäev läbi saab ja ema lukustatud toast vaatama tuleb pole enam ühtegi eset toas, mis oleks omal kohal.
Enda kogemusest
Mul on naabrid, kes elavad minust 2 korrust allpool ja diagonaalis kahe toa võrra kaugemal ning ma kuulen nende laste mänge selgelt enda korterisse. Kui lastaiaealised kratid kargavad hommikuti ja jooksevad siis on seda põntsumist mulle selgelt kuulda. Mismoodi elavad need inimesed kelle peakohal see trall käib? Ei tea, see on uskumatu lärm. Samas on kohe kõrvalkorteris ka väike laps ning seda last ma kuulen oluliselt väham – ei ole trampimist, ei ole kisa. Mõnikord on kuulda lapse häält kui nutab aga see on normaalne. Mis aga toimub seal kaks korrust allpool diagonaalses korteris ma ei tea.
Kuskil pole ju?
Mida sa jaurad siin? Tunnista, et sa ainsana ei saa aru, millest jutt, teised teavad.
Kuskil pole ju?
Tõepoolest, kvaliteetväljaanded Uute Uudiste ja Telegrami näol on muidugi natuke maha jäänud, eks kvaliteetajakirjandust tehaksegi hanesule ja Flora tindiga, see võtab aega, aga Tallinna ajaleht Pealinn on ehk Teie Kõrgeaususele sobiv lugemisvara? Ma igaks juhuks ei lingi, minu vääritu link ei oleks kindlasti avamiskõlblik…
Kuskil pole ju?
Issand jumal küll, kui ignorantne saab olla!
Kuskilt lugesin, et 80+ vanuseid ei võetagi vanglasse. On see tõsi?
Loodan, et mitte. Kust sa sellist asja lugesid? Et kui saad 80, siis võid vabalt minna panka röövima ja teiste tagant varastama, sest vangi nagunii ei lähe? Ei tahaks uskuda.
Olen elanud kortermajas, kus naabriteks oli pere, kes lapsi ei kasvatanud. Lastel lasti lihtsalt röökida, jonnida ja möllata. Päris jube kogemus.
Legaalselt ei saagi relva olla, kui sellega ringi käia ei oska. See on elementaarne.
Kuskil pole ju?
Kui Postimees on sopaleht, siis muidugi.
Olen elanud majas, kus ülemine naaber tõmbas reede õhtul lärmaka peo käima ja lõpetas alles pühapäeval. Olid jubedad ajad, aga no tõesti ei tulnud pähegi see naine selle pärast maha lasta. Politseiga sai ähvardatud küll.
Kommentaar eemaldatud.
3.2. Vältida tuleb pahatahtliku ja halvustava arutelu algatamist ning jätkamist.
Perekooli Moderaator
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Mõrv olmemüra pärast
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.