Üks neiu, kellel oli 2 nime, üks tavaline, aga teine väga ebatavaline (no umbes sama silmatorkavalt ebatavaline või imelik kui paljutsiteeritud Vihmapisar), kasutas kuni täiskasvanuks saamiseni seda ühte ja tavalist nime. Sellega kutsus ise ennast ja sellega kutsus teda ka perekond ja sõpruskond. Teine oli ainult dokumentides. Kui täiskasvanuks sai, siis jättis selle nn. põhinime samaks, aga vahetas teise eesnime ühe tavalise, esimese eesnimega kõlaliselt hea paari moodustava nime vastu. Ega tema tuttvate jaoks midagi ei muutunudki, sest nemad kutsuvad teda ikka nagu ennegi. Aga kui näit. ajakirjanduses ilmub artikkel, kus räägitakse temast, on pildi all see uus ametlik täisnimi. Ta on rahul. Sellisest nimevahetusest saan ma aru.
Kui aga 19a tahab vahetada oma nime lihtsalt seetõtu, et see on tema arvates ebamoodne, vanapärane…
No tõesti võib tegu olla sellega, et noor inimene omistab mingile detailile enda juures liigset tähendust, mõtleb näiteks: “Just selle nime pärast ma polegi lahe!” täpselt samaoodi, nagu paljud teismelised/väga noored täiskasvanud mõtlevad: “Just nende valesti hoidvate juuste tõttu ma polegi lahe!” või: “Nende vale kujuga puusade tõttu ma ei ole lahe!” Hiljem, kui vanust lisandub, naeravad selle üle ise ka, et küll ma ikka ületähtustasin seda ühte asja enda juures!
Nii et mina nime ametlikult vahetama kiirustama ei sunniks. Võibolla, kui asi venib kuhugi 28-30 kanti ja ta pole veel ametlikku sammu ette võtnud, siis leiab, et pole seda sammu enam vajagi teha. Kutsuks teda selle tema poolt tahetud mitteametliku nimega (inimesel võib ju hüüdnimesid olla – suur asi!) ega tõstaks üldse seda teemat üles.
Kui aga ise, ilma tagant torkimata, teeb ühel päeval selle sammu ja vahetab ära, no siis on teine asi. Eks siis pead aktsepteerima.