Esileht Kodunurk Muffinid ilma küpsetuspulbrita? Soodaga?

Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )

Teema: Muffinid ilma küpsetuspulbrita? Soodaga?

Postitas:

Tahaks muffineid teha, aga ilmnes, et küpsetuspulber on otsa saanud. Kas kellelgi oleks pakkuda retsepti ilma küpsetuspulbrita? Olemas on või, jahu, toorjuust, banaane, mune 🙂

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

ilma ei saa, ära üritagi. aga – sooda+sidrunihape=küpsetuspulber. ehk on abiks.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

Olen kasutanud sooda+sidrunimahl. Kerkib küll 🙂 Kogused olen suht tunde järgi pannud.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]ilma ei saa, ära üritagi. aga – sooda+sidrunihape=küpsetuspulber. ehk on abiks.[/tsitaat]saab küll, jääb isegi maitsvam, sest kergitajad kõik rikuvad maitset.
kohevus tuleb sel juhul saavutada vahustamise teel.kui retseptis on munad, siis need tuleb vahustada suhkruga kõvaks vahuks. või kui retsepti kuulub või, siis tuleb see suhkruga täiesti vahule lüüa. ja kui on mõlemad, siis need vahud lõpus omavahel kombineerida.
vana aja retseptid ju kõik on kergitusaineta, kerkima saadigi koogid oma kondiauru abil. 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 05.03 13:24; 06.03 14:30;
To report this post you need to login first.

Tegelikult on pagari- ja kondiitriteemadega nii, et siin ei saa retsepti loominguliselt suhtuda ja komponente suvalt asendada või ära jätta, nagu muus kokanduses. Küpsetiste puhul tuleb retsepti rangelt jälgida. Isegi küpsetuspulbri asendamine soodaga muudab koogi maitset, välimust ja konsistentsi. Kindlasti kohe ei asenda mingi vahustamine muffinitaignas küpsetuspulbrit. Ega see biskviittainas ei ole. Seal on ju nii palju rasvainet, et see vaht lihtsalt ei püsi.
Vanaaja retseptides oli kergitusaine nii nagu tänapäevalgi. See ei ole mingi uus väljamõeldis ometi:)
Aga küpsetuspulbrit võib ka ise kokku segada, komponentideks sooda, sidrunihape ja tärklis. võrdsetes osades.

0
0
Please wait...
To report this post you need to login first.
Postitas:

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Kindlasti kohe ei asenda mingi vahustamine muffinitaignas küpsetuspulbrit. Ega see biskviittainas ei ole. Seal on ju nii palju rasvainet, et see vaht lihtsalt ei püsi.
[/tsitaat]Muffinitaignas on \”nii palju rasvainet\”??? Sa vist alati ühe-kahe kindla retsepti järgi vaid teinud muffineid, et selline mulje tekkinud? Muffinitaignaid on NII erinevaid ja osad neist, jah, isegi biskviittaignast.
Ja sageli on muffinitaigen sisuliselt keeksitaigen, mis ON vahustamise taigen – et siis või vahustatakse suhkruga.

Minu vanaema oli esimese vabariigi aja kondiiter ja iial ei kasutanud koogi küpsetamisel küpsetuspulbrit – nii palju siis kergitusaineta küpsetamise võimatusest. 😛 Aga see on tüüpiline, et tullakse perekooli \”tarka\” mängima.

Link ka siis taigna kobestajate kohta, kus on mainitud ekstra, ÕHK: munade ja rasvaine vahustamine: http://www.google.ee/url?sa=t&rct=j&q=%20taigna%20kobestajad&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.tlu.ee%2F~jaana%2FToit%2520II%2FKERGITUSAINED.pdf&ei=wQRWT4f6PMOo0QXrjs3xCQ&usg=AFQjCNFM82usT22-aB-Rws3ZuN4N6-fk3A&cad=rja

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 05.03 13:24; 06.03 14:30;
To report this post you need to login first.
Näitan 6 postitust - vahemik 1 kuni 6 (kokku 6 )


Esileht Kodunurk Muffinid ilma küpsetuspulbrita? Soodaga?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.