Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mul on kahju Kaja Kanepist

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 206 )

Teema: Mul on kahju Kaja Kanepist

Postitas:
Kägu

Seoses selle tühistamisega. Huvitav, kas keegi on tema toetuseks ka mõne positiivse sõna öelnud või organiseeritaksegi talle kollektiivne kambakas ja tühistamine? Pole küll näinud, et mõni tuntud inimene sel teemal tema kaitseks sõna sekka oleks öelnud. Samas ma tean, et on inimesi, kes mõtlevad temaga sarnaselt, aga kuna olud on sellised nagu nad on, siis ei tihka oma seisukohta avalikult välja öelda.

See näitab minu meelest väga selgelt, et sõnavabadus on suures ohus. Kui inimesed ei julge enam oma arvamust välja öelda, sest satuvad seetõttu repressioonide ohvriks.  

+16
-84
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks kahju? See oli tema valik, ta teadis reaktsiooni ja pani ikka edasi. Seda lollim, et kõnealune mäng läks nagunii p*rse.

+60
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas ma tean, et on inimesi, kes mõtlevad temaga sarnaselt, aga kuna olud on sellised nagu nad on, siis ei tihka oma seisukohta avalikult välja öelda.

Temaga sarnaselt mõtleb palju venemaal elavaid venelasi ja ka ilmselt mitmeid eestimaal elavaid venelasi. Minul Kaiast kahju ei ole, ta on täiskasvanud inimene ja vastutab ise oma sõnade ja tegude eest.

NB! Pealkirjas on eesnimi valesti!

+66
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

tundub ikka tõsi see “oli trennis kui mõistust jagati”…’

+44
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Samas ma tean, et on inimesi, kes mõtlevad temaga sarnaselt, aga kuna olud on sellised nagu nad on, siis ei tihka oma seisukohta avalikult välja öelda.

Temaga sarnaselt mõtleb palju venemaal elavaid venelasi ja ka ilmselt mitmeid eestimaal elavaid venelasi. Minul Kaiast kahju ei ole, ta on täiskasvanud inimene ja vastutab ise oma sõnade ja tegude eest.

NB! Pealkirjas on eesnimi valesti!

Aitäh märkamast valesti kirjutatud nime osas. Kahjuks ei saa enam teksti parandada.

See on soovmõtlemine, et enamik eestlasi mõtleb nagu- no ütleme- peavoolumeedia. Ka minu oma tutvusringkonnas on inimesi, kes mõtlevad teisiti. Palun seda mitte segi ajada sõja toetamisega. Seda teevad väga vähesed ja ilmselt on need venekeelsed inimesed. Pigem on asi selles, et osatakse ise erinevatest allikatest uudiseid lugedes pilt kokku panna. Pilt, mis erineb suuresti sellest, mida näiteks PMst loed. Kui oma tuttavate ja sõpradega see sõda jutuks on tulnud, märkan üha enam, et inimeste mõtlemises on toimunud suur muutus ja mitte nendele tühistajatele meeldivas suunas. Ollakse lihtsalt alalhoidlikud ja ei hakata oma seisukohti välja ütlema, sest see võib maksma minna töökoha või nagu näha- sponsori.

Minu point on, et on väga vale tühistada kõike Venemaaga seonduvat. Eelkõige inimesi, kultuuri, sporti ja muid ajas muutumatuid väärtusi.

+8
-66
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu point on, et on väga vale tühistada kõike Venemaaga seonduvat. Eelkõige inimesi, kultuuri, sporti ja muid ajas muutumatuid väärtusi.

Aga kas tegelikult toimub tühistamine? Inimlikus plaanis on muidugi kultuur, sport jms kõrgemal kui tavanääklused. Kuid hetkel toimub täiemahuline sõda! Kui need väärtused ajas ei muutu, siis praegu pannakse asi lihtsalt ootele ja hiljem võidakse ka koostööd jätkata. Muidugi mitte nendega, kes sõda avalikult toetasid.

Kui on agressiivne riik, kes tungis teisele kallale ning kasutab kultuuritegelaste ja sportlaste saavutusi enda sõjaliste eesmärkide nimel ära, siis loomulikult tulebki sellist asja taunida. Eelkõige peaksid seda taunima needsamad kultuuritegelased ja sportlased, kes aga erinevatel põhjustel kas ei taha või ei saa seda avalikult teha. Järelikult peavad seda tegema teised, kellel ei ole näiteks terve suguvõsa heaolu kaalul.

Seni kuni sõda ei ole lõpetatud ei saagi olla mingit tavasuhtlust ja koostööd agressorriikide esindajatega.

+44
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Postimehe artiklis on kirjas Kaia ema arvamus, et Ukraina on ise sõjas süüdi ja Kaial olevat emaga sarnased vaated.
Mul küll temast kahju pole.

+61
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Postimehe artiklis on kirjas Kaia ema arvamus, et Ukraina on ise sõjas süüdi ja Kaial olevat emaga sarnased vaated. Mul küll temast kahju pole.

on nad venelased või?

+13
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul küll pole. Miks peaks olema?

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust seda eriti ei pandudki pahaks alguses, et selle vene (neutraalse) sportlasega koos mängis, vaid kuidas seda pärast põhjendas. Sellest põhjendusest võis välja lugeda, et ta Venemaa sõja alustamist hukka ei mõista ja õli tulle valas veel ema, kes ütles, et tema ei pea üldse Venemaad agressoriks ega seda erioperatsiooni mingiks sõjaks.

+41
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Postimehe artiklis on kirjas Kaia ema arvamus, et Ukraina on ise sõjas süüdi ja Kaial olevat emaga sarnased vaated.

Mul küll temast kahju pole.

Minul kahjuks Postimehe paketti pole. Seevastu lugesin Delfis ühte artiklit, kus Kaia ütleb nii:

“Mullu detsembris Delfile ja Eesti Päevalehele antud intervjuus avaldas Kanepi, et pooldab Venemaa sportlaste võistlemist WTA ja ATP turniiridel. „Sport ja poliitika tuleks lahus hoida. Ma ei tea isiklikult ühtegi inimest, kes pooldaks sõda. Miks peaksid sportlased seda tegema?“ ütles ta.”

Ta ju ei õigustagi sõda.

+7
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõda ei ole poliitika. Sõda on sõda. Poliitika on see räpane mäng, mida meie riigikogu teeb, raiskab rahva raha ja teevad põhimõtteliselt mittemidagit. Aga nad ei tapa, nad ei vägista, nad ei märatse teise inimese kodus. Sõda on sõda, seal tapetakse, vägistatakse, rünnatakse. Ja mitte kunagi ei ole rünnatav riik süüdi selles, kui agressorriik neid ründab. Ka mina olen kuulnud neid argumente, miks Ukraina ise süüdi on. Ikka seepärast, et kuidas nad julgevad olla iseseisvad, kuidas julgevad nad ise otsustada, milline organisatsioon nende pinnal olla võib jne.
Täpselt samade argumentidega võiks venemaa ka meid ründama tulla. Kas siis oleksime ka ise süüdi? Ise süüdi selles, et tahame olla iseseisvad, ise süüdi selles, et meil on NATO jne? Ja kõik teised riigid võiksid silmad kinni panna, pea ära pöörata ja öelda mugavalt, et ah, see Eesit on ise süüdi, saagu nüüd ise hakkama. Tule,. armas Venemaa sportlane, me kallistame sind. Kas nii?

Veel kord, sõda on tapmine ja vägistamine, mitte poliitika. Ja mitte mingit õigustust sõjale ei ole. Ja need, kes seda ei mõista, võiksid lihtsalt venemaale kolida. Elagu seal, loodetavasti saadetakse nad kahurilihaks.

+39
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõda ei poolda keegi

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõda ei poolda keegi

Saatsin kogemata ära. Lisan vaid Ukraina peaks Venemaale oma maa loovutama, see selliste arusaam sõja lõpust. Ehk siis ollakse mõni aeg rahul. Medvedjev võttis  just sõna, et Balti riigid on Venemaa provints. Minul Kanepist kahju ei ole, nüüd on suursponsoritele ka ilma.
toetada Venemaad ei tohi, see on kuritegelik.

+30
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisan vaid Ukraina peaks Venemaale oma maa loovutama, see selliste arusaam sõja lõpust.

Minule rääkis ka üks vene rahvusest inimene tööl, et need ukrainlased rikuvad nii palju elusid ära. Et nagunii nad ei võida, miks vastu võidelda. Nemad on kogu maailma nüüd pahupidi pööranud oma sõdimisega. Oleks kohe alla andnud, poleks mingit probleemi üldse olnudki ja kogu see hinnatõus ja muu jama oleks ära jäänud. On sindrid.

+40
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minule rääkis ka üks vene rahvusest inimene tööl, et need ukrainlased rikuvad nii palju elusid ära. Et nagunii nad ei võida, miks vastu võidelda. Nemad on kogu maailma nüüd pahupidi pööranud oma sõdimisega. Oleks kohe alla andnud, poleks mingit probleemi üldse olnudki ja kogu see hinnatõus ja muu jama oleks ära jäänud. On sindrid.

Kahjuks on ka lääne pool sellist suhtumist. Inimesed on mugavad, keegi ei taha raskustega silmitsi seista. Sõda neil ei ole, kuid on kõrged energia- ja toiduhinnad ning selle põhjal siis räägivad nii, et sõda tuleb kiiresti ära lõpetada ükskõik mis hinnaga. Ise nad seda hinda muidugi maksta ei taha.

+31
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaia Kanepi ütles midagi sellist: Ukraina saanuks ainsana sõja Venemaaga ära hoida, aga lõpuks tehti konflikti algatajatest hoopis kangelased.

See ikka kohe üldse ei sobi. Kui oleks lihtsalt selle vene sportlasega mänginud, umbes öelnud, et no isiklik sõber ja ei poolda ka sõda jne, siis polekski ju midagi olnud.

+40
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaia Kanepi ütles midagi sellist: Ukraina saanuks ainsana sõja Venemaaga ära hoida, aga lõpuks tehti konflikti algatajatest hoopis kangelased.

Just-just.. Venemaa ei saa kohe midagi teha, ta kohe peab sõdima, ainult siis saaks sõjast loobuda, kui Ukraina kõrvad lonti laskes ja venemale alluks. See ongi Ukraina “süü”, mida need Venemaa mõistjad siin propageerivad. Siiralt nagu tahaksid nad ise ka venemaa alla kuuluida või?

+33
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siiralt nagu tahaksid nad ise ka venemaa alla kuuluida või?

Ise muidugi ei tahaks, aga nende jaoks on Ukraina ja Venemaa üks slaavalaste kamp kõik, need võiks ju lõpetada oma jama, mis kõiki siin häirib ja segab.

+5
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega Eestimaa on ka ju Venemaa osa, sinusuguste arvates võiks kohe Venemaaga liituda. Tühja sest iseseisvusest, peaasi et venemaa rahul on.
Kanepist kahju ei ole, sai mis tahtis.

+21
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seoses selle tühistamisega. Huvitav, kas keegi on tema toetuseks ka mõne positiivse sõna öelnud või organiseeritaksegi talle kollektiivne kambakas ja tühistamine? Pole küll näinud, et mõni tuntud inimene sel teemal tema kaitseks sõna sekka oleks öelnud. Samas ma tean, et on inimesi, kes mõtlevad temaga sarnaselt, aga kuna olud on sellised nagu nad on, siis ei tihka oma seisukohta avalikult välja öelda.

See näitab minu meelest väga selgelt, et sõnavabadus on suures ohus. Kui inimesed ei julge enam oma arvamust välja öelda, sest satuvad seetõttu repressioonide ohvriks.

sa oled siis ka russ kui sul temast kahju.

+8
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on toimumas jah, olen sama märganud. Vaikselt, hiilivalt. Nt see, et sina tegid oma teema anonüümsena Hobinurka, aga mitte kasutajanimega Ajaviitesse, on sama tendentsi näide.

+9
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Postimehel on õigus jätta kajastamata ja Tallinkil on õigus mitte sponsoreerida  Kanepit, see ei nende otsus. Ma ei näe kuskil represseerimist. Venelastel on õigus toetada putlerit, aga koligu enne Venemaale. Eestis on teised põhimõtted ja ei toetata riiki, kes alustab sõda, tapab, vägistan ja piinab tsiviilelanikke.

+23
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on toimumas jah, olen sama märganud. Vaikselt, hiilivalt. Nt see, et sina tegid oma teema anonüümsena Hobinurka, aga mitte kasutajanimega Ajaviitesse, on sama tendentsi näide.

Jah, sul on õigus. Ja ma pole ainus…

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teema ja järgnevad kommentaarid on klassikaline näide trollimisest, palun ärge minge sellega kaasa. Trolle aitab ainult ignoreerimine.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Parandus – trollide ja trollimise vastu aitab ignoreerimine.

+4
-2
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Aitäh märkamast valesti kirjutatud nime osas. Kahjuks ei saa enam teksti parandada.

Miks sa valetad, miks ei saa? Mine ja muuda.
Ilmselgelt üritad tekitada seoseid nimede vahel.
Eelmisel kommenteerijal on muidugi õigus.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teiste riikide sportlased mängivad küll vene tennisistidega. Keegi ei tekita paanikat ega alusta tühistamisega.

+7
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa valetad, miks ei saa? Mine ja muuda.

Ilmselgelt üritad tekitada seoseid nimede vahel.

Eelmisel kommenteerijal on muidugi õigus.

Oled ehk nii kena ja õpetad mind, kuidas seda teha?

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teiste riikide sportlased mängivad küll vene tennisistidega. Keegi ei tekita paanikat ega alusta tühistamisega.

Muidugi mängivad, ainult et eesti meedia selliseid “ebameeldivaid” asju eriti ei kajasta.

+3
-10
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 206 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Mul on kahju Kaja Kanepist