Esileht Kodunurk Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )

Teema: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Postitas:
Kägu

Üritan mäelda rahvuslikku menüüd. Olen oma mõtetes jõudnud, et võiks teha mulgiputru, kuid see on ka kõik. On kellelgi ideid, mida mulgipudrule juurde pakkuda. Või hoopis midagi muud (pool)rahvuslikku

Please wait...
Postitas:
Rabakana

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Keedukartulit ja keefiri.

Please wait...
Postitas:
talent

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Mulgipuder on jummala hää!

Leotatud suured kruubid keema, kui nii enam-vähem pehmed, siis kartulid juurde (mina panen kartuli osakaalule suuremat rõhku, ei taha väga tangust putru). Kui kõik pehme, tambin segi, sisse uhkelt praetud suitsu… (liha, sinki, peekonit – kuidas keegi) ja sibulat. Ikka lahke käega. Segan segi ja valmis ongi.
Meie pere sööb rohelise sibula ja hapokoorega.

Tänan meelde tuletamast seda head rooga, läheb lähipäevadel tegemisele.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

[small]Rabakana kirjutas:[/small]
[tsitaat]Keedukartulit ja keefiri.[/tsitaat]mulgipudru kõrvale keedukartulit???

kui ikka sellele rahvuslikkusele rõhuda, siis seakõrneid (krõbedaks praetud pekikuubikuid) ja praesibul- mmmmmmmm

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Seakõrned+sibul

Hapukoor

Hapukoor+roheline sibul

Hapukurgikuubikud

Please wait...
Postitas:
katariina333

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

ilmselt ajasid segi mulgi pudru ja mulgi kapsad. mulgi pudru kõrvale kartulit pakkuda on enamvähem sama mis kartuliputru keedukartulitega serveerida 🙂
[small]Rabakana kirjutas:[/small]
[tsitaat]Keedukartulit ja keefiri.[/tsitaat]

Please wait...
Postitas:
Rabakana

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Rabakana kirjutas:[/small]
mulgipudru kõrvale keedukartulit???

kui ikka sellele rahvuslikkusele rõhuda, siis seakõrneid (krõbedaks praetud pekikuubikuid) ja praesibul- mmmmmmmm[/tsitaat]
Hissand jumal, mul olid mulgi kapsad silma ees!!! 😀
Sorri, panin puha bambusesse praegu.
Sahvris nimelt pajatäis valmis seda hüva kraami ja ootab soojendamist.

MulgiPUDRU kõrvale pakuks praekapsast, ahjuliha, hapukurki ja keefiri.
Hea tummine kõhutäis.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

kaua neid kruupe (mul vist on lõuna-eesti tang) peaks enne leotama? ajasite mulle ka isu peale praegu, kas paarist tunnist soojas vees piisab?

Please wait...
Postitas:
Rabakana

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Kuule, kruubid ei vajagi otseselt kõva leotamist.
Ma panen need lihtsalt esimesena potti keema.
Keevad pehmeks küll ja ei vaja sealjuures selleks poolt päeva. 🙂

(Tangud on minu jaoks see peenem pudi, mis kruupidest jahvatatud.)

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Mina teen mulgiputru ahjus, ahjupotis. Lihtsalt infoks, et nii saab ka ja minu meelest on vähem vaeva kui keetes. Lihakraam (suituskont ja veidi suitsupekki nt hea, aga kõlbab ka pea igasugune veidi pekisem liha), tangud, kartulitükid ja vesi peale. Kõik ahju paariks tunniks (panen algul 200C ja kui on soojaks läinud, siis vähendan kuumust). Vahepeal paar korda vaatan, et poleks liiga kuivaks läinud. Lõpus maitsestan vajadusel soolaga, tirin kondid ja pekid pudru seest välja, teen väiksemateks tükkideks (kondid koerale) ja segan uuesti sisse.

Kui puder on lihata keedetud, siis sobib juurde ahjuliha või kõrned või peekon vms.

Klassika on muidugi mulgipuder ja suulliim. Ehk siis juurde külmsupp, kas valge või punane (peeti sisaldav). Aga kui seda ei soovi, siis võiks pakkuda juurde hapukoore-rohelise sibula salatit, peedisalatit.

Please wait...
Postitas:
Paabu

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Mulgiputru tehakse justnimelt Lõuna-Eesti tangust.
1 kg kooritud kartuleid, 1 l vett, 1-1,5 dl tangu, soola, peekonit, sibulat. Keeva vette paned tükeldatud kartulid, soola ja kallad peale tangud. Keedad tasasel tulel või ahjus kaane all, kuni kõik on pehmenenud. NB! Ära sega, tangud lähevad põhja! Kui kõik pehme, segad läbi ühtlaseks pudruks. Siis praed sibula ja peekoni ja serveerid.
Kõrvale sobib hapukurk, hapukoor, soolaseened, seenekaste jms. Ja muidugi keefir on ka omal kohal.

Please wait...
Postitas:
smily

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

mina laisk inimeme ja tahan kiiresti söögi valmis saada. Seepärast panen hommikul keeva veega kruubid likku ja õhtul kartulid peale ja keema, soola panen keeduvette. Kui kruubid on päev otsa potis paisunud, ei hakka nad põhja ka ja vaja ainult niikaua oodata, kui kartulid pehmeks keevad. Maitsestan kartulimaitseainega ja kui on, segan ka topsitäie toorjuustu (küüslauguga, murulauguga vms) pudru sisse.

Please wait...
Postitas:
kohalik

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Teen ka alati nii, et kartulitükid alla ja tangud peale(enne ei pese) ja kontrollin, et vesi ära ei auraks. Pisut soola kas keemisvette või pärast, kui putru tambin ja segan.
NB! vahepeal ei sega!

Kui tangud pehmed, võtan tulelt ja tambin pudruks, sisse lisan kergelt pruunistatud sinki, sibulat ja/või sealihakuubikuid või seakõrneid.

Ahjupotis on ka hea aga mul hetkel pole ok ahju.

Please wait...
Postitas:
mannika

RE: Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

Tere! Olen pikkade ja kauaaegsete just Mulgi traditsioonidega perest-ja õiget Mulgi putru tehakse nii-üks osa kuuma veega pestud tangu ahjupoti põhja-siis kiht kuubikuteks lõigatud kartulit ja siis teine osa tangu peale.Kuum vesi peale ja ahju.Küpsemise ajal kuubikuteks lõigatud peekon pannil praadida ja valminud pudrule peale kallata-ongi õige Mulgipudru valmis.Mul juba mulgi vana-vanaema ütles,et need keedetud ja suure kartuli kogusega pudrud pole need õiged.
Juurde võib pakkuda -maitserohelisega tehtud hapukoore kastet jne.

Please wait...
Näitan 14 postitust - vahemik 1 kuni 14 (kokku 14 )


Esileht Kodunurk Mulgipuder, mida juurde pakkuda?

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.