Mõte: kui keedad (salati jaoks näiteks) muna, siis löö tema koor enne külma vette asetamist katki.
Lusikaga võtad ta ju kuumast veest välja ja siis teise lusikaga löö koor katki.
Ja siis muna külma vette.
Jahtub kiiremini maha ja samuti tuleb koor pärast paremini maha.
Samuti üks peakokkade nipp, mida nad ei taha blogides või kuskil rääkida.
(või: nad ei teagi seda)
PS. Mõtlejate ja solvujate jaoks – need “nipid” siin jätkuvad.
Juba vanaema õpetas mulle seda, siis saab ka värsketel munadel koore lahti, kui vesi vahele minna saab. Löön alati luskiaga keedetud munale mõlgi sisse, enne kui külma vette jahtuma panen.
Teine nipp, kui lahtilöödud muna seest on vaja kooretükk kätte saada kausipõhjast, tee sõrm veega märjaks, palju lihtsam.
Mulle väga meeldivad need perenaiste nipid, aga siin perekoolis neid ei armastata 🙂
Kui on kange tahtmine nippe jagada, siis tee oma blogi-vlogi, mitte ära käi siin neid nippe sellises kastmes jagamas, et perekoolikas on loll ja mina õilishing tulen teid siia valgustama.
See, miks sa saad palju miinuseid, on sinu suhtumise pärast. Niiöelda selle pärast, millega sa oma sõnumi garneerid. Algne mõte võib sul ju kena olla, aga kui sa selle kibeda pläustiga üle valad, siis ega sööja ei kiida. Solvumisega ei ole siin midagi pistmist, sa lihtsalt suurustled ja see suhtumine ei meeldi inimestele, ole sa peakokk või president. Õpi enne sõbralikkus selgeks ja siis tule proovi uuesti.
+5
-3
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.06 08:30; 22.06 10:02;
probleem sellega on siiski teemaalgatajal, sellepärast ta ei suudagi oma nippe ilma sapiste lisamärkusteta esitada.
Sa puhka ka jalga vahelduseks, ise oled samasugune perekoolikas, keda sa siin põlastad.
Teemaalgatajat nüüd Kopernikuga võrrelda on muidugi tase omaette. Ta vahendab siin mingeid iidvanu nippe, mitte ei avasta uusi kokandusseadusi, mis kokanduse alustalasid raputaks.
+3
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 22.06 08:30; 22.06 10:02;
Ma pole mitte kunagi pannud mune külma veega keema. Alati lasen enne vee keema ja siis munad sisse. Ei lähe nad kunagi katki ja küpsevad täpipealt sellise tulemuseni nagu soovin.
Ma pole mitte kunagi pannud mune külma veega keema. Alati lasen enne vee keema ja siis munad sisse. Ei lähe nad kunagi katki ja küpsevad täpipealt sellise tulemuseni nagu soovin.
Kuidas see asjasse puutub? Siinne soovitus on ikka keetmisjärgne.
Teine nipp, kui lahtilöödud muna seest on vaja kooretükk kätte saada kausipõhjast, tee sõrm veega märjaks, palju lihtsam.
Pooliku munakoorega saab igas mõõdus koore tükid kätte, mis kausi põhja peaks ära eksima. Mingit vesist näppu pole vaja sul lahti löödud munade sekka pista.
Ma teen üldse nii, et löön keedumuna noaga pooleks ja kougin lusikaga munapooliku koorest välja. Mis vahet seal on, kas see muna tuleb nüüd “kauni ja siledana” koorest välja – salatis või pirukas on kama kaks.