Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Munarakkude külmutamine 35 aastaselt

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Teema: Munarakkude külmutamine 35 aastaselt

Postitas:
Kägu

Sooviks teada teie kogemusi. Mis vanuses tegite, mitu protseduuri tegite ja kas hiljem õnnestus laps saada külmutatud munarakkudega?

Hetkel olen teinud hormoonide süstimise, kahjuks valmis ainult 1 munarakk ehk keha ei reageerinud ja munarakke võtta ei olnud mõtet. Kellegil on veel seda kogumust? Kas keha reageeris hiljem teisele ravimile või raviskeemile? Kas alakõhuvalu ja tundlikud rinnad ning kerge määrimine on normaalne peale hormoonsüste?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

rakkude arv sõltub AMHst rohkem kui vanusest. mis su amh on?

mina panin 33aastaselt embrüod külma (partner oli olemas, aga tean et peres on varane menopaus aja tahtsime laste saamist veel edasi lükata). AMH oli sellel hetkel 0.4, süstitavad ravimikohused olid mitu korda kõrgemad kui IVFi teemas teistel sama vanadel naistel.

kahest ringist saime 8 munarakku ja neist arenes 4 embrüot.  37aastaselt siirdasin esimese, sellest tuli ka laps, 3 embrüot ootab veel.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

rakkude arv sõltub AMHst rohkem kui vanusest. AMH oli sellel hetkel 0.4, süstitavad ravimikohused olid mitu korda kõrgemad kui IVFi teemas teistel sama vanadel naistel. kahest ringist saime 8 munarakku ja neist arenes 4 embrüot.

AMH 0.4 on väga madal. Ilmselt sinu puhul mängis rolli ka vanus, et kahest ringist õnnestus 8 rakku saada. Sugulane sai ringist 4 rakku, aga arenes ainult üks elujõuline embrüo, millest sai ka lapse.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eestis on külmutamine harv. Soovitan leida mõne usa fb grupi. Seal on palju naisi.

Alla 10raku korral ei tea kas sealt saab ühtegi last. Embrüoteks arenemisel on suured kaod ja iga embrüo ei hakka kinni. Kui seda teed juba lähed, mine korralikku erakliinukusse ja tee järjest mitu ringi.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sooviks teada teie kogemusi. Mis vanuses tegite, mitu protseduuri tegite ja kas hiljem õnnestus laps saada külmutatud munarakkudega?

Hetkel olen teinud hormoonide süstimise, kahjuks valmis ainult 1 munarakk ehk keha ei reageerinud ja munarakke võtta ei olnud mõtet. Kellegil on veel seda kogumust? Kas keha reageeris hiljem teisele ravimile või raviskeemile? Kas alakõhuvalu ja tundlikud rinnad ning kerge määrimine on normaalne peale hormoonsüste?

Munarakkude külmutamise kogemust on vist vähem, aga protsess on ju sama, mis IVFi puhul, seega vaata neid teemasid.

See ongi hästi palju katsetamise asi, milline skeem ja ravimid sobivad ja annavad tulemust. Mõnel aga ongi nii, et saadakse mõned munarakud, millest siirdamiseks sobib vaid üks näiteks. Eks arst peab katsetama. Ma kindlasti ei soovita esimese korra järel arsti vahetada, sest see on valdkond, kus katsetataksegi ja selle käigus õpitakse.

Hormoonide suures koguses manustamisel on kõrvalnähud normaalsed. Rindade tundlikkus kindlasti, aga ka väiksed alakõhuvalud ja kerge määrimine. Samas kui kõrvalnähud väga tugevad ja on mure, siis räägi sellest kindlasti arstile, vahel ei sobi konkreetne rohi. Naise tervis on ka siiski oluline, mitte vaid munarakud.

Siin eelnevalt on paar positiivset näidet, kus pärast on kohe laps tulnud nendest rakkudest. Selles osas ma soovitan mitte liiga kõrgeid ootuseid seada – esimese korraga raseduse tekkimine ja täis kantud lapse sünd on ikka pigem erand.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui külmutamine on vanuse pärast, ei peaks enam stimuleerimiseks pikki vahesid jätma. Välismaal tehakse järjest 2-4 stimuleerimist ilma pausideta. Kohe järgmisel päeval peale punkteerimist uued süstid peale. Eestis osad on teinud 2 ja vanemad naised saavad teiselt ringilt rohkem rakke sest keha on kauem hormoone saanud.

Ebanormaalne on kui peale punkterimist läheb kõht väga paiste või tekivad hingamisraskused. Kui on nii tugevad valud mis ei allu valuvaigistile. Kõik muu on normaalne.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eestis osad on teinud 2 ja vanemad naised saavad teiselt ringilt rohkem rakke sest keha on kauem hormoone saanud.

Ei pruugi ka teiselt ringilt rohkem munarakke saada. Kui AMH on ikka madal ja muud näitavad pole samuti head, siis võib juhtuda, et pole kasu ka kolmandast või neljandast ringist. Kui saadakse ainult üks või kaks rakku, siis võib katsetama jäädagi. Soovitaks enda jaoks paika panna kindla arvu kordi, palju IVF-e teha. Ega asjata pole munarakkude annetamiseks seatud vanuse osas piir ja neile, kes vajavad nooremaid rakke, soovitatakse proovida vist vähemalt 4-6 rakuga.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen tavaline ivfikas. Mulle tehti tartus elires back to back tsüklid. Teisest saadi sama palju mune kui esimesest, aga kui esimesest saadi enamusest embrüo, siis teisest ei tulnud ühtegi embrüot.

Kui oleksin üksik naine,  teeksin doonorpermaga embrüod ja paneksin külma, mitte munarakud. Ma ei tea kas seadused seda võimaldavad, aga siis on juba ette teada, kas on lootust üldse lapsi saada.  Enamusest munarakkudest ei tule embrüot ja ühe embrüo õnnestumise tõenäosus on 15-35%, sõltuvalt vanusest ja embrüo hindest. ilma meditsiinilise põhjuseta on äkki suurem, aga ikkagi ei taga üks munarakk ühte last.

Ja madala amhga võib palju rakke saada. Mul oli ivfide ajal 1.5-0.8 ja enamasti saadi 2kohaline arv rakke.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen tavaline ivfikas. Mulle tehti tartus elires back to back tsüklid. Teisest saadi sama palju mune kui esimesest, aga kui esimesest saadi enamusest embrüo, siis teisest ei tulnud ühtegi embrüot.

Kui oleksin üksik naine, teeksin doonorpermaga embrüod ja paneksin külma, mitte munarakud. Ma ei tea kas seadused seda võimaldavad, aga siis on juba ette teada, kas on lootust üldse lapsi saada. Enamusest munarakkudest ei tule embrüot ja ühe embrüo õnnestumise tõenäosus on 15-35%, sõltuvalt vanusest ja embrüo hindest. ilma meditsiinilise põhjuseta on äkki suurem, aga ikkagi ei taga üks munarakk ühte last.

Ja madala amhga võib palju rakke saada. Mul oli ivfide ajal 1.5-0.8 ja enamasti saadi 2kohaline arv rakke.

5 täisringi ja 7 embüosiirdamist läks lapse saamiseks, õnnestumise ajal olin 36.

Aga meil oli meditsiiniline põhjus.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui oleksin üksik naine, teeksin doonorpermaga embrüod ja paneksin külma, mitte munarakud.

Kui rakke vähe ja seadus lubab, siis oleks see mõistlik. Samas, kui rakke saadake palju, siis ka hea saak ei näita veel nende kvaliteeti ja mõned teevad korduvalt ivf-e, täisringe juba 30-aastaselt, rääkimata külmaringidest, enne kui eesmärgini jõuavad.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja olen. Hakkasidki päevad, see seletas valulikkust rindades ja kõhuvalu. Süstid lõid kõik sassi, sest kui tsükkel muidu 27 päeva, siis seekord ainult 11-12. Antimüllerhormoon oli 0,7, mis ka juba madalam. Pidingi kohe süstidega uuesti alustama kui päevad hakkavad, aga kuna need nii ootamatult juba algasid, siis seekord jätan veel vahele ja eks paisatab kas teisel ringil õnnestub üldse midagi saada.

0
0
Please wait...

Näitan 11 postitust - vahemik 1 kuni 11 (kokku 11 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Munarakkude külmutamine 35 aastaselt