Sooviks teada teie kogemusi. Mis vanuses tegite, mitu protseduuri tegite ja kas hiljem õnnestus laps saada külmutatud munarakkudega?
Hetkel olen teinud hormoonide süstimise, kahjuks valmis ainult 1 munarakk ehk keha ei reageerinud ja munarakke võtta ei olnud mõtet. Kellegil on veel seda kogumust? Kas keha reageeris hiljem teisele ravimile või raviskeemile? Kas alakõhuvalu ja tundlikud rinnad ning kerge määrimine on normaalne peale hormoonsüste?
Munarakkude külmutamise kogemust on vist vähem, aga protsess on ju sama, mis IVFi puhul, seega vaata neid teemasid.
See ongi hästi palju katsetamise asi, milline skeem ja ravimid sobivad ja annavad tulemust. Mõnel aga ongi nii, et saadakse mõned munarakud, millest siirdamiseks sobib vaid üks näiteks. Eks arst peab katsetama. Ma kindlasti ei soovita esimese korra järel arsti vahetada, sest see on valdkond, kus katsetataksegi ja selle käigus õpitakse.
Hormoonide suures koguses manustamisel on kõrvalnähud normaalsed. Rindade tundlikkus kindlasti, aga ka väiksed alakõhuvalud ja kerge määrimine. Samas kui kõrvalnähud väga tugevad ja on mure, siis räägi sellest kindlasti arstile, vahel ei sobi konkreetne rohi. Naise tervis on ka siiski oluline, mitte vaid munarakud.
Siin eelnevalt on paar positiivset näidet, kus pärast on kohe laps tulnud nendest rakkudest. Selles osas ma soovitan mitte liiga kõrgeid ootuseid seada – esimese korraga raseduse tekkimine ja täis kantud lapse sünd on ikka pigem erand.