Mis mõttes? Oledki ju kodus oma lapsega ja valvad. Suhtled, annad ravimid, vaatas, et võtab. Kuidas üldse teisiti?
Mina olengi niiviisi oma erivajadusega lapsega kodus, sest elan riigis, kus mulle puudega inimese hooldamise eest palka ja pensionikindlustust makstakse. Aga TA ju elab Eestis. Kuidas temal see võimalik peaks olema? Mis arvad, ajukeenjus-kommentaator, kust nt see matemaatika eraõpetajale mõeldud raha pärit oli? Kasvas puu otsas?
Tere!
Olen TA. Oleksin heameelega kodus, aga kuidas siis ära elada.?Probleem on suur.Sest tütar sööks ainult rämpstoitu ja magusat.Samuti jooks alkoholi suures koguses kui vaid kätte saaks.Suitsetaks jne.
Tema diagnoosiga on just olulised uni ,toitumine ja liikumine .Ja ravimite korralik võtmine.
Tütar läks kodust ära ,kuigi oli kokkulepiyud ,et õpetaja tuleb.Võttis ka raha kaasa,mis oli õpetaja jaoks.Ostis energiajooke ja magusat ning läks raudtee äärde ronge vaatama.Politsei leidis ta kahe tunni pärast ja toimetas minu palvel haiglasse.Ravimeid polnud võtnud terve kuu.
minu järgmine asi mida proovin on asenduskodu teenus,mis pole meie linnas,vaid väiksemas ja looduslikumas külas.Seal ööpäevaringselt inimene olemas.
Lapse psühhiaateriga pole ma üldse rahul,tema mind ei mõista ja ütles,et lapse kodunt ära saatmine on kurb.Aga kui ma küsin,et kui lähen hommikul tööle ja yütar magab lõunani,püean talle ravimid lauale valmis jätma ja ise võtab.Aga kuidas ma olen kindek ,et ta ikka võtab.Selle peale sain vastuse,et haigla selle eest ei vastuta.
Tüdruk on veel ka selline,et kodus ei korista,ka enda tagant mitte.Kõik mustad nõud ja pakendid loobib voodi taha,riided maas hunnikus.Puhtad mustadega läbi segi.
Istub vaid oma toas,välja pole nõus minema.
Kuidas ma teda toetada saaksin?Arsri arvates on kodu parim koht.
Minu arvates aga asenduskodu,sest seal ta pole üksi ja on päevaplaan ning tegevuskava.
mis teie arvate ,kas ma olen halb ema ,et ta asenduskodu teenusele soovin saata.
Mul on teine laps ka.