Olen mures oma 5,5 kuuse beebiga. Juba sünnist saadik on beebi olnud pigem kehv magaja. Alguses küll magas ööund ilusti (st magas ka ühe pika une ja siis iga 2h/3h söögi tõttu). Kuid siis juba oli raskusi päeva unega. Nüüdseks on ka ööuni kehvemaks muutunud. Tihti ärkab ta öösel kuskil 1h aja pärast peale magama jäämist suure nutuga, tee mis sa tahad, aga ainuke asi mis teda rahustab on tiss. Ja selliseid ärkamisi on öö jooksul vahepeal päris tihti. Kuid kõige suurem mure on mul päeval unega, mulle tundub, et ta on vahest liiga kaua ärkvel. Tavaliselt ärkame 10/11 aeg ( koguaeg eirneval ajal). Siis üldjuhul oleme paar tundi üleval ja jääb kuskil 1/2 aeg magama. Magab kuskil 1h ( vahest vähem, vahest rohekm) Ja peale seda on jama majas. Kunagi ei tea kuidas nüüd edasi läheb. Vahest jääb õhtul 18.00-20.00 magama. Kuid seegi max pool tundi. Ja siis alles 12 aeg jääb ööunne. Vahepeal on ta ärkvel 6/7h, see küll ei ole iga päev, sest absoluutselt igapäev on nii erinev, kuid nii piki ärkvel olekuid on tihti. Ma püüan teda magama saada, kuid tulutult. Praegu on juba nii lootusetu tunne, sest öösel on tihti üleval, välja ma ei puhka, päeval magab vähe ja on väga viril, ta nutab küll väga vähe, aga koguaeg on vigin järgi. Olen ka pereastiga rääkinud sellel teemal, kuid tema vastus oli, vaid et beebid nutavadki. Kas selline vähene uni võib lapsele kuidagi ohtlik olla??<!–/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_230928_155704_620.sdocx–>
Esileht › Beebi ja mitmikud › Mure 5,5 kuuse beebi unega.
Teema: Mure 5,5 kuuse beebi unega.

Minul oli beebi ka kehva unega algusest peale. Kasutasin Huckleberry appi uneakende jälgimiseks, see oli hea abimees. Aga beebidel ongi erinevaid arenguhüppeid, hammaste tulekuid ja need kõik mõjutavad und. Mina nt paningi rinnaga magama ja öösel rippus ka selle otsas. Tänu sellele sain ise ka magada.
Kõik on õnneks mööduv!

Selline unetrall on paljudel beebidel. Tiss ongi see, mis rahustab. Väga väsitav on see aeg. Püüa ise rohkem beebiga voodis pikutada, kui tal une aeg on. Puhka võimalikult palju ta kõrval ja ole rahulik.

Magab õues või toas? Kui toas, siis õues proovige.
Kui hambad tulevad, siis vajadusel anna paratsetamooli küünal, kui ikkagi valus on.
B vitamiini olek tasuks ka üle kontrollida, selle puudus mõjutab und negatiivselt.
Ja siis on beebidel unetsükkel, tavaliselt esimesed 40min-1h magabki sügavalt ja siis natuke hakkab sahmerdama, sest läheb ühest unetsüklist teise ning võib selle käigus ka ärgata. Mul on mõlemal poisil see probleem olnud, aga olen neid nö treeninud. Lihtsalt ei lase ärgata, teeb silmad lahti ja tahab tõusta 40min pärast, siis tõmban mūtsi silmade peale (valgus segab ja igasugused huvitavad asjad ümbruses) ja kiigutan kuni jääb magama uuesti. Jah, peab järjekindel olema, vahel võtab uuesti kiigutamine nt 30 min aega ja peale seda magab ka ainult 30 min. Aga järgmine päev juba parem. Jääb uuesti 15min magama ja magab 1h. Ja selliseid perioode on olnud mitu, kus kipuvad üles tulema peale 45min magamist. Aga kuskil nädalaga möödub see jama, kui järjekindel uinutamises olla või nt siis, kui uus hammas on lõikunud.

Uneäppi tasub kasutada tõesti. Mulle tundus, et mu esimene laps üldse ei maga, aga kui äppi hakkasin kasutama, nägin, et ta saab oma unetunnid ilusti täis. Alla aastased ei magagi tihtipeale väga regulaarselt või pikalt korraga, see kõik on normaalne. Vahepeal on kasvuspurdid, varsti hakkavad hambad tulema, arengus toimub palju sel perioodil ja uni on sageli häiritud.

Esileht › Beebi ja mitmikud › Mure 5,5 kuuse beebi unega.