Tere
Päevade järgi on tähtaeg 25 kuupäev, teisel ultrahelil pandi 22 ja kolmanda kuu ultrahelis juba 18, ehk nädal varem kui päevade järgi. Millest selline suur muutus juba raseduse alguses tingitud on?
Huvitav, mul on tehtud raseduse ajal ca 10 ultraheli juba, tähtaeg iga UH alusel isesugune (nädalajagu kõikumist), aga nn ametlik tähtaeg on ikka koguaeg üks ja sama – arvestades viimasest menstruatsioonist. Seda pole üheski dokumendis muudetud ning ka dekreet selle alusel.
Kui ametlik tähtaeg paika pandud, siis seda enam ei muudetagi. Mul on mõlema rasedusega esimese kahe-kolme ultraheli ja päevade järgi tähtajad erinenud, dokumentide jaoks on ämmaemand pannud kirja kõige tõenäolisema.
Aga teemaalgajaja tähtaja muutused ei ole tegelikult suured, nädala piires. Loote suuruse järgi on need arvutused tehtud, aga sealgi võib olla nii, et nt pea on arengus nädal ees, jäsemed pole järgi jõudnud, kasv üsas on ebaühtlane, kuni see on teatud piires, siis on kõik ok, tähtaeg arvutatakse teatud mõõtude ja andmete järgi.
Mul oli esimese lapsega tähtaegade erinevused pea kaks nädalat, lõpuks sündis laps 37. nädalal, nii et varem kõigist tähtaegadest, mida UH järgi oli pakutud. Teise lapsega oli kõikumine vaid 5 päeva.