Oleme hädas naabri muusikaga. Siin soovitas veebikonstaabel seda muusikat salvestada, et vajadusel instantsidele esitada. Kuid nüüd olen kuulnud, et salvestada tegelikult ei tohigi? Kui tüli muusika jm pärast peaks näiteks kohtusse minema, siis ei tohtivat salvestisi kohtule üldsegi näidata, see pidavat käima ebaseadusliku jälitustegevuse vm sellise alla.
Kuidas sellega siis ikkagi on? Oletame, et ma näen juhuslikult pealt kuritegu, haaran mobiili ja võtan kõik ilusti peale. Kinnivõetud kurjategija ajab kõik tagasi, tema polevat midagi teinud. Minu mobiilis on kogu info kenasti olemas, ent kohtule seda esitada ei saa ja kurjategija lastakse vabaks “tõendite puudumisel”… Ainuke, kes süüdlaseks tembeldatakse, olen mina ise, kuna ma julgesin ilma osalise, st kurjategija, loata, tema pahategu filmida.
Natuke utreeritud situatsioon, aga tõesti huvitab, et kuidas sellega siis ikkagi on? Ilmselgelt ei jõua ju politseinikud kõikjale, saati siis kuriteo toimumise hetkel otse sündmuskohale! Ja kui seal viibib täpselt õigel hetkel keegi pealtnägija, kel korralik mobiil, miks ei või ta siis nähtut peale võtta? Hõlbustaks kõikide tööd ja teeks kõigi elu kergemaks, v.a ainult kurjategija oma.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 20.10 09:46; 14.11 19:16;