Mul naabrimees teeb suitsuliha müügiks. Viimasel ajal on tootmine käinud nii suureks, et ei kannatanud enam seda suitsu ja haisu, palusin tal tootmine lõpetada.
Naabrimees on väga konfliktne.
Saatsin maili viidates asjaõigusseadusele lõhna ja suitsu osas ning palusin lõpetada ja suitsuahjud mujale kolida. Kokku on neid juba 3. Tuimalt lasti üle nii.
Järgmine samm oleks vald, aga kui sealt abi ei saa, miks siis edasi?
Olukord on kummaline,et naabrimees pole maja omanik, vaid üürnik. Kirjad on läinud nii omanikule kui ka üürnikule.
Uuri Veterinaar- ja Toiduametist, kas selline tegevus on lubatud ja millistel tingimustel. Halvemal juhul on kõik ok, paremal juhul lendavad vihje peale kohale ja see lõppeb varsti ära.
Tegevus väiksem on ikka väiksem kui saasteluba vajalik, väiketootmine.
Siis tuleb ise kavalus appi võtta, merkaptaanid jne … naabri magamistoa akna all imelikult lõhnava puidu põletamine, keegi ei keela ka kompostihunnikut sinna teha ja hapuks läinud kala sinna viskamast kompostimiseks.
+4
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 23.12 16:56; 23.12 17:10;
Pead veel uurima. Tegelikult eramajade piirkonnas tootmist olla ei tohi, aga ehk väiketootmine on lubatud. Tean isegi inimest, kes töölt ära läks ja kodus aias liha sussitab. Sama moodi mõtlen, et vaesed naabrid, ega see päris normaalne ikka ei ole. Tahad ettevõtlusega tegeleda, siis peaks tööstuspiirkonnas mingi paigakese leidma, kus ahjud üles panna.
Pead veel uurima. Tegelikult eramajade piirkonnas tootmist olla ei tohi, aga ehk väiketootmine on lubatud. Tean isegi inimest, kes töölt ära läks ja kodus aias liha sussitab. Sama moodi mõtlen, et vaesed naabrid, ega see päris normaalne ikka ei ole. Tahad ettevõtlusega tegeleda, siis peaks tööstuspiirkonnas mingi paigakese leidma, kus ahjud üles panna.
nn koduköögid asuvadki eramajades, samuti korterites, see on täiesti lubatud. 3 suitsuahju on pigem koduköök kui tootmine.
järgmisena kaebab keegi, et naabrimees käib igal õhtul saunas, sest sauna korsten tossab?
suitsutamise protsess kestab ju ööpäevasid. 3 suitsahju on juba pigem tootmine. Oskate näiteid tuua suitsulihatööstuse osas, et millest algab tootmine? Iga mõtlev inimene ei teeks mitte midagi sellist tiheasutuses, no ei teeks. See näitab ülesse lugupidamatust ja ülbust oma naabrite suhtes.
suhtlesin siin juristidega ka, tegelikult on lahendus ikka imelihtne ja praktikas kasutust leidnud. Kahjuks, ei saa avaldada seda, mine tea kas juristid loevad, siis jama majas. Ega ikka ei ole küll nii, et teen mis tahan. No on häiriv.
Järgmine samm oleks vald, aga kui sealt abi ei saa, miks siis edasi?
Sa pole valda veel pöördunudki? No mida ootad? Las vallaametnikud ajavad seadustes näpuga järge ja teevad selgeks, kas su naabri tegevus on lubatud või mitte.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.12 00:47; 27.12 01:03;
Ma mõtlen seda, et kas keegi veel teeb ka päris suitsuahjus tooteid (no mõned vast iseendale teevad, panevad korstnasse jne)? Kohutav, milline kantserogeenide mass sellest lihast läbi käib. Ma saan aru, et tänapäeval tehaks ikka elektriahjudega, kuhu õige mitme resti kohta pannakse peotäis laaste, et see lepamaitse külge tuleks. Kala saab 4-5 tunniga valmis, liha ei tea.
+1
-5
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.12 20:25; 27.12 10:05;
Ma mõtlen seda, et kas keegi veel teeb ka päris suitsuahjus tooteid (no mõned vast iseendale teevad, panevad korstnasse jne)? Kohutav, milline kantserogeenide mass sellest lihast läbi käib. Ma saan aru, et tänapäeval tehaks ikka elektriahjudega, kuhu õige mitme resti kohta pannakse peotäis laaste, et see lepamaitse külge tuleks. Kala saab 4-5 tunniga valmis, liha ei tea.
Tööstuslikuks tootmiseks kasutatakse elektriahjusid juba aastakümneid, mitte ainult tänapäeval 🙂 Eelmise sajandi keskelt vähemalt.
Elekter kuumutab puupuru suitsemiseni, ventileerib suitsu ühtlaselt läbi kogu materjali ja reguleerib vajalikku temperatuuri. Puiduhaket kulub ikka üsna palju, peotäiest ei piisa kuidagi. Ja korsten suitseb samuti.
Oleneb, kas valmistatakse kuum- või külmsuitsu toodet. Paar tonni kuumsuitsukala saab valmis mõne tunniga, külmsuitutamiseks kulub 10+ tundi.
Põhiline on siiski suits, mis lihast või kalast läbi peab käima, mitte elekter 😀
Tänapäeval tehakse palju suitsumaitselisi tooteid vedelikus – see ongi tervislikum, sest sisaldab palju vähem kantserogeene.
+3
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.12 00:47; 27.12 01:03;
Ma mõtlen seda, et kas keegi veel teeb ka päris suitsuahjus tooteid (no mõned vast iseendale teevad, panevad korstnasse jne)? Kohutav, milline kantserogeenide mass sellest lihast läbi käib. Ma saan aru, et tänapäeval tehaks ikka elektriahjudega, kuhu õige mitme resti kohta pannakse peotäis laaste, et see lepamaitse külge tuleks. Kala saab 4-5 tunniga valmis, liha ei tea.
Tööstuslikuks tootmiseks kasutatakse elektriahjusid juba aastakümneid, mitte ainult tänapäeval ???? Eelmise sajandi keskelt vähemalt.
Elekter kuumutab puupuru suitsemiseni, ventileerib suitsu ühtlaselt läbi kogu materjali ja reguleerib vajalikku temperatuuri. Puiduhaket kulub ikka üsna palju, peotäiest ei piisa kuidagi. Ja korsten suitseb samuti.
Oleneb, kas valmistatakse kuum- või külmsuitsu toodet. Paar tonni kuumsuitsukala saab valmis mõne tunniga, külmsuitutamiseks kulub 10+ tundi.
Põhiline on siiski suits, mis lihast või kalast läbi peab käima, mitte elekter ????
Tänapäeval tehakse palju suitsumaitselisi tooteid vedelikus – see ongi tervislikum, sest sisaldab palju vähem kantserogeene.
Jee, selge. Aga ma ei räägi tööstuslikest masinatest, vaid sellistest 200-300 l kuubikutest, kus 6-8 resti ja sisse paarkümmend kilo või vähem kala. Ja suitsuks läks üks või paar väikest kotitäit (mis mõnesajagrammised) lepaliiste. Aga tõsi, korstent ei käinud kontrollimas, sai väga ruttu valmis.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 26.12 20:25; 27.12 10:05;