Kas kellelgi on olnud kogemusi naasnud iiveldusega raseduse 23.- 24. nädalal? Kas on põhjust muretsemiseks? Kirjutasin ka oma ämmaemandale, kuid ehk saab siit foorumist kiiremini vastuse. Negatiivsed kommentaarid võiks endale jätta, olen esmarase ja tõesti on võibolla jube loll küsimus.
Esileht › Lapse ootamine › Naasnud iiveldus raseduse 2. trimestri keskel/lõpus
Teema: Naasnud iiveldus raseduse 2. trimestri keskel/lõpus

Meil on ka ämmaemanda nõuandeliin, kus saad kiiret abi/vastuseid 🙂

Tean (oma kogemusest), et kolmandal trimestril võib iiveldus tagasi tulla. Õnneks juhtus vaid mõnel üksikul päeval.

Mul kohe hakkab 25. nädal ja tõesti ka viimased paar nädalat aeg-ajalt iiveldab. Ise olen seostanud seda beebi aktiivsusega, et kui ikka hullult sudib kõhus, siis vahel hakkabki sees keerama.

Jah, võib olla põhjust muretsemiseks. Kas sul on preeklampsia risk ka? Teine variant, et said lihtsalt mingi noroviiruse, aga see peaks paari päevaga mööduma.

Minul kestis iiveldus 28. nädalani, vahepeal oli paus 20n aeg ja siis paar nädalat hiljem hakkas taas kõik pihta.

B6 vitamiini puudus on üks tüüpiline iivelduste põhjus. Toidud, millest seda saab:
kikerherned (konserv)
veise maks
tuunikala
lõhe
kana rind
kartul (keedetud)
kalkun
banaan
veiseliha, nt hakkliha kujul
kodujuust
pähklid
https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-vitamin-b6/art-20363468

Naasva iivelduse korral soovitatakse ikkagi ämmaemandaga rääkida igaks juhuks.

Ämmaemand probleemi ei näinud, veri ja uriin korras. Väidetavalt ilmselt vahetas laps kõhus asendit ning nüüd võib olla iiveldus sellest tingitud. Tänud kaasa mõtlemast!

Esileht › Lapse ootamine › Naasnud iiveldus raseduse 2. trimestri keskel/lõpus