RE: Nahavähk
[small]Kägu kirjutas:[/small]
Aga mu vähiarst ütles, et tänapäeval on juba 4. staadiumi melanoom ravitav
Vat selle arsti nime tahaksin isegi teada, kes nii julge lubaja on :)Üksikud juhud ehk kuskil ¦veitsis (kus on elama jäänute protsent selle haiguse puhul üks parimaid) või Iisrealis, kus on spetsiaalne melanoomi kliinik oma ala tippspetsialistide ja aparatuuriga. Kui raha jätkub, võib ju imedesse uskuda, aga ühe Iisrealis käinud inimese näitel võin öelda, et ka see lausa linnakuks rajatud melanoomidega tegelev kliinik ei suutnud aidata, kui ehk elule paar kuud pikendust :S
Minu paaril tuttaval on olnud teise staadiumi melanoomid, mis esialgselt ongi korda saadud…kuid 6-7 aastat hiljem uuesti agressiivselt endast märku andnud ja võin öelda, et kedagi neist tänasel päeval enam meie seas pole 🙁 See polnud hirmutamise koht, kõik areneb ja elu läheb edasi, lihtsalt tuleb enda suhtes olla hoolikam ning pidevalt jälgida muutusi. Melanoom on neljandas staadiumis kindlasti juba lümfides ja lümfidest leitud vähirakkude puhul antakse üldjuhul kuni 6 kuud vastupidamist (seda siis melanoomi puhul).
Ise sain 1a staadiumi ja isegi selle staadiumiga käin ma stabiilselt end näitamas ning muid uuringuid saamas, kuna minu raviarstide sõnul on melanoom väga salakaval ja agresiivne…
Mis puutub teistesse nahavähi tüüpidesse, siis need on kogu oma kurja loomuse enamasti kinkind melanoomile ning üldjuhul need teised siirdeid ei anna.
Ühesõnaga elada tuleb ja lootus, et ravimisvõimalused paranevad, on ju suured. Arstiteadus areneb ja leitakse uusi viise raviks,jälgimiseks…seniks kõigile jaksu ja positiivsust 🙂