Esileht Pereelu ja suhted Naise roll tänapäeval

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 42 )

Teema: Naise roll tänapäeval

Postitas:
Kägu

Ma vaatan tänapäeva noori naisi oma tutvusringkonnas ja imestan, et teatud suhtumine ja käitumismudelid on ikka väga visad kaduma. Pean silmas naiste soovi elus ise hakkama saada.

Tuttava tütar on 20ndates, ei õpi ega tööta. Tema peamine tegevus on ennast hommikul peale ärkamist üles lüüa ja endast päeva jooksul instasse pilte üles laadida. Jälgijaid tal on ja koostöid saab ka aegajalt, aga ära selle rahaga siiski ei ela. Vanemad on aga skeptilised ja proovivad tütart õppima või tööle suunata. Tütre vastus on, et tark naine ei käi tööl vaid elatubki instast saadavast sissetulekust ja meestelt saadavast materjaalsest abist. Tema väitel elavad paljud nii ega kavatse kunagi nö tavatööle minna. Selle neiu mõttemaailm ongi selline, et kui naine on ilus siis peavad mehed tema elu kergeks tegema.

Eile siis lugesin ühte kollast väljaannest, kus üks noor naisisik väidab sama.

“Ma olen tahtnud juba varem välja öelda, et minu meelest iga normaalne naine tegelikult teab, et see ongi normaalne, kui mees sind toetab ja sinu eest hoolitseb. Ma ei kujuta oma elu ette mehega, kellel oleks suva minu tegemistest või kes jätaks mind hätta.”

Olgu öeldud, et artiklis oli mõeldud rahalist toetust. Mul vajus ausalt öeldes suu lahti. Öelda midagi niisugust tänapäeval, kus naise roll on oluliselt rohkem, kui olla ilus diivanikaunistus või ainult OMA hobidega tegelemine. Olen midagi sarnast ka ühe teise ilfluentseri poolt öelduna lugenud ja ka siis mõtlesin, et mis pagana eeskuju te oma noortele jälgijatele annate?! Eriti nõme on see kõik mingi mehe poolt hoolimise ülesnäitamise maski alla peita.

Mis on ühiskonnas valesti läinud, et nii paljud noored naised ISE näevad ennast objektina, iluasjana, mille omamise eest tuleb mehel pappi välja käia? Kas tõesti kõik need võitlused naiste õiguste eest ISE olla ja otsustada on rappa jooksmas, sest peale tuleb nii palju noortest naistest “arvamuskujundajaid”, kelle arvates naiseks olemine iseenesest on juba nagu palgatöö?

+19
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma vaatan tänapäeva noori naisi oma tutvusringkonnas ja imestan, et teatud suhtumine ja käitumismudelid on ikka väga visad kaduma. Pean silmas naiste soovi elus ise hakkama saada.

Tuttava tütar on 20ndates, ei õpi ega tööta. Tema peamine tegevus on ennast hommikul peale ärkamist üles lüüa ja endast päeva jooksul instasse pilte üles laadida. Jälgijaid tal on ja koostöid saab ka aegajalt, aga ära selle rahaga siiski ei ela. Vanemad on aga skeptilised ja proovivad tütart õppima või tööle suunata. Tütre vastus on, et tark naine ei käi tööl vaid elatubki instast saadavast sissetulekust ja meestelt saadavast materjaalsest abist. Tema väitel elavad paljud nii ega kavatse kunagi nö tavatööle minna. Selle neiu mõttemaailm ongi selline, et kui naine on ilus siis peavad mehed tema elu kergeks tegema.

Eile siis lugesin ühte kollast väljaannest, kus üks noor naisisik väidab sama.

“Ma olen tahtnud juba varem välja öelda, et minu meelest iga normaalne naine tegelikult teab, et see ongi normaalne, kui mees sind toetab ja sinu eest hoolitseb. Ma ei kujuta oma elu ette mehega, kellel oleks suva minu tegemistest või kes jätaks mind hätta.”

Olgu öeldud, et artiklis oli mõeldud rahalist toetust. Mul vajus ausalt öeldes suu lahti. Öelda midagi niisugust tänapäeval, kus naise roll on oluliselt rohkem, kui olla ilus diivanikaunistus või ainult OMA hobidega tegelemine. Olen midagi sarnast ka ühe teise ilfluentseri poolt öelduna lugenud ja ka siis mõtlesin, et mis pagana eeskuju te oma noortele jälgijatele annate?! Eriti nõme on see kõik mingi mehe poolt hoolimise ülesnäitamise maski alla peita.

Mis on ühiskonnas valesti läinud, et nii paljud noored naised ISE näevad ennast objektina, iluasjana, mille omamise eest tuleb mehel pappi välja käia? Kas tõesti kõik need võitlused naiste õiguste eest ISE olla ja otsustada on rappa jooksmas, sest peale tuleb nii palju noortest naistest “arvamuskujundajaid”, kelle arvates naiseks olemine iseenesest on juba nagu palgatöö?

jah, päris huvitav, miks sina ainult selliseid noori naisi näed?

+5
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

No mina tean kahte 50+ naist kes pole tööl käinud.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tean 40+ ema, kes pole päevagi tööl käinud. Mis siis on sellest?

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need ei ole naised, need on tibid.

Kui vanemad on kodus üles kasvatanud sellise tibi, ju siis see pere ongi ka olnud rohkem selliste vaadetega, et naise roll elus on olla ilus ja mingil hetkel sünnitada lapsi. Kui oleks olnud soov kasvatada tütrest iseseisvat naist, siis oleks juba varem suunama hakatud, et tal peale iluvidinate ka muid huvisid-hobisid oleks, millest võiks tulevikus ametikutsumuse leida vms.

Ega ei peagi palgatööl käima, kui raha ka muudmoodi saab. Aga see suhtumine ei ole kindlasti õige, et keegi teine peaks teda ülal pidama lihtsalt sellepärast, et tema on ilus. Kui meeldib ilumaailm, siis õppigugi jumestajaks, küünetehnikuks, moekunstnikuks vms kui meik ja riided, trendid on huvipakkuvad. Stilist, ehtekunstnik – vägagi respekteeritud alad.  Influensser või mingi mehe aksessuaar on kõige mõttetum üldse. Kui palgatöö ei meeldi, saab üles ehitada oma firma. Kui raha on jalaga segada ja tööl käima ei pea, siis saab jõu suunata heategevusse, looduskaitsesse vms õilsa eesmärgi nimel tegutsemisse.

Arvan, et ka see on okei, kui mõni naine soovib saada emaks, meeldivad lapsed, tahab olla kodune. Kui see on tema vaba tahe ja siiras soov, väga kena. Ka laste kasvatuse vallas on palju sellist, millele näiteks tööelu üles ehitada.

Aga lihtsalt ainult iluleda – see pole kuigi jätkusuutlik. Lõpuks oled vana ja kortsus ja pead endale ise raha eest noort liha otsima, keda sponsoreerida. Aga kust sa seda raha siis võtad?

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega ei peagi palgatööl käima, kui raha ka muudmoodi saab.

Nooruses vbla paar aastat on ok iluleda ja elu nautida, aga mingil hetkel peaks ju hakkama pensioniks raha koguma. Või lihtsalt selleks, et hakkama saada, kui see “ilus ja turvaline” elu äkki otsa peaks saama.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga hea pealkiri. Naise roll tänapäeval on see, missugune naine tahab, et see oleks. Mina olen mehe firmas tööl, sest meile on nii mugavam.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga hea pealkiri. Naise roll tänapäeval on see, missugune naine tahab, et see oleks. Mina olen mehe firmas tööl, sest meile on nii mugavam.

Mina olin ka lühikest aega mehe firmas tööl. Mulle see väga ei sobinud, otsustasin hoopis õppima minna. Kolm aastat hiljem kandideerisin mujale ja leian, et see oli mu parim otsus.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen oma elus paar aastat ülalpeetav olnud. Võibolla oli asi minus – kuidagi süüdi tundsin ennast iga kulutuse pärast, mille tegin. Ju mul oli kasvatus selle eluviisi jaoks ebasobiv. Puudu polnud mul millestki, aga tagasi seda elu küll ei taha. Ei kadesta ka ühtki tänast tibividinat, kes mehe kulul elavad – sisuliselt oled sa igasuguste õigusteta. Hobidega tegelemine võib tore olla, aga kõiges, mis on oluline, pole sul mingit sõnaõigust. Lepid kõigega, sest pole ka mingit väljapääsu olukorrast, sest minna pole kuhugi, elada pole millestki.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iga naine saab ükskord 30 🙂

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Smilersi laul. Väikses köögis üksinda istub vaikselt Annika, väljas ulub tuul ja lehed on maas. Sada tuhat pisarat sajab alla vihmana;

+3
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas hirmus ei ole kõiki mune ühes korvis hoida? Ma ka töötasin mehe assistendina mõnda aega, oli mugav, oli tore, aga lõpuks ei andnud ikka rahu see, et kui ühega midagi juhtub, on teise sissetulekud ka küsimärgi all kohe.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sattunud seltskonda naisega, kes lihtsalt ütleski – temale ei meeldi tööl käia. Ja mees rabas, et peret üleval pidada. Nii lihtne see ongi. Nagu on ka naisi, kes ei oska autoga sõita, mees tuleb töölt ära, et naist kuhugi sõidutada. Aga kui meest enam ei ole, siis on lastel kaelas ja hädalavad, et ei saa enam maale, seenele ega sõbrannale külla mindud. See on 20ne on varsti 30 ja kes siis teda ülal peab?

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära üldista. Kasutad sõnu “paljud” noored naised – eks selliseid ole, aga et lausa paljud, vot ei usu.

Täpselt samamoodi leidub ka noori mehi, kes ei õpi ega tööta, vaid veedavad oma päevi ainult oma toas arvutimänge mängides. Emme siis kannab kandikul võileibu pojukese nina ette ja viib mustad nõud kööki tagasi. Reeglina on sellised ülekasvanud “lapsed” üsna pahurad, tujukad, tänamatud ja ka ise mitte eriti õnnelikud.

Seega, vahet pole mis sugupoolest, sihukesi suuri “lapsi” on alati leidunud, nad ei kao kuskile.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina küll selliseid isiklikult eriti palju ei tunne. Oma tuvusringkonnas vanemad suunavad ikka lapsi õppima ja lastel endalgi on oma soovid ja unistused, kellelgi ei lasta kodus iluleda ja lapsed ise ka seda ei soovi. Paar noormeest on küll koju konutama jäänud, aga neiud mitte.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Igal omad unistused, ühel on selleks olla sotsiaalmeediastaar, teisel mugavat luksuslikku elu elav diivanikaunistus. Mul on sügavalt ükskõik, kas mingil Mia Marie Isabelal on elus ka muid eneseteostussoove või mitte. Üldiselt võiks igaüks oma asjadega tegeleda, mitte teiste eluvalikute pärast pead vaevata.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei tea ainsatki sellist noort inimest. Üks tütre klassiõde tõesti pidavat unistama koduperenaise elust, aga õpib ikkagi ning töötab õppimise kõrvalt.

Tibisid on alati olnud ja saab ka tulevikus olema.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Omaette topeltstandard on see, et kui naine niisama mehe kulul iluleb, siis saab selle eest suguõdedelt kõvasti kriitikat, aga kui naine on paks ja närtsinud, samamoodi päevagi tööl käinud pole, aga kasvatab lapsi, siis justkui on tal “töö” olemas ja kõik okei. Millegipärast arvatakse, et lapsed on nagu kaitsekilp, mis siis naist kuidagi rohkem kaitseb – mehe mahajätmise eest või rahata jäämise eest. Tegelikult on lastega naise olukord veel ebakindlam kui üksinda. Üksinda naine oma ilulemisega vähemalt ei tee kellelegi teisele liiga. Tahab, siis iluleb, enam ei taha, siis kolib kasvõi teise linna või riiki ja läheb teeb 12h töövahetusi või mida iganes.

+2
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad ei mõtle, et ei ole igavesti noored ja nad vahetatakse ühel hetkel noorema mudeli vastu välja.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen oma elus paar aastat ülalpeetav olnud. Võibolla oli asi minus – kuidagi süüdi tundsin ennast iga kulutuse pärast, mille tegin. Ju mul oli kasvatus selle eluviisi jaoks ebasobiv. Puudu polnud mul millestki, aga tagasi seda elu küll ei taha. Ei kadesta ka ühtki tänast tibividinat, kes mehe kulul elavad – sisuliselt oled sa igasuguste õigusteta. Hobidega tegelemine võib tore olla, aga kõiges, mis on oluline, pole sul mingit sõnaõigust. Lepid kõigega, sest pole ka mingit väljapääsu olukorrast, sest minna pole kuhugi, elada pole millestki.

justnimelt-lepidki kõigega, näiteks sellega, et su mees BSH-ga öid veedab

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad ei mõtle, et ei ole igavesti noored ja nad vahetatakse ühel hetkel noorema mudeli vastu välja.

jah, kes on ilu pärast võetud, see ka ilu pärast jäetakse

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu arust on see just tänapäeva teema. Vene ajal seda ei olnud.
Meie suguvõsas on üks 50+ naine, kelle kohta osad selja taga räägivad, et ta pole tööl käinud jne. Kuna mina tean teda paremini ja ei soovi ka norida, siis saan öelda, et  tal on tööstaazi oma kohta näiteks 40 aastat, vanuises 54 on tema. Ja seal on lapsed, kool nooruses, ja siis see, mis töö pealt on tulnud. Kuna ta oli lastega 10 a kodune ja siis hakkas ise väikest firmat tegema, kus on on endale ka tööandja ja seda juba 15 aastat,  ja mujalt nooruses saadud staaz, siis ikkagi on päris palju neid, kes ühtegi nendest tema asjadest ei taha arvestda ja isegi laste pealt /5 last) saadud aastad loetakse luuslangi löömiseks ja kergelt läbisaamiseks. Mina tean, sest viisime koos oma veneaegsed tööraamatud andmete jaoks ära ja arutasime koos oma aastaid kokku. Tibindusest on asi väga kaugel, pigem on ta olnud naine, kes elas kasinalt, aga tegi kõik ise. Kuid aastaid lausa on tetaud punt inimesi, kes on olnud tema vastu. Hea näide oli see, kui ta hapukapsaid vms sellist tegi omale maakeldrisse, kui tal lapsed väikesed olid ja siis seesama vastasleer ikka leidis, et mis tal viga teha, ta ju lasetega passib kodus. Halloo – 5 last üles kasvatada.

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Missugusel vene ajal? See sinu 54 aastane sugulane oli vene aja lõppedes 22 aastane. Tema elu ei ole möödunud vene ajal.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa pead silmas seda, et vene ajal oli koduperenaine või muu mittetöötav isik sotsialismi vaenlane?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa pead silmas seda, et vene ajal oli koduperenaine või muu mittetöötav isik sotsialismi vaenlane?

Samas neid oli küll. Lihtsalt nende tööraamat oli kuskil fiktiivselt nö tööl. Tean naist, kes vene ajal juba võttis suunaks meeste najal elada. Praegu on ta kuskil 70 ja siiamaani on niimoodi õnnestunud, päevagi pole tööl käinud. Mehi on tal päris mitu olnud. 20 aastat tagasi ta otsustas, et soovib soomlasele mehele minna. Üüris Tallinnasse korteri ja paari kuuga oligi tehtud. Leidis mingi kopajuhi Soomest ja elas temaga pikka aega koos. Nüüd suri see kopamees ära ja naine elab väga kenasti Soomes mehe varast. Ja see inimene pole tõesti oma elus mitte päevagi tööl käinud. Ka põhikooli jättis pooleli, see ka ei sobinud talle.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle tean hulganesti mehi, kes pole kunagi mähkmeid vahetanud, süüa teinud või koolikoosolekul käinud.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naistel on tänapäeval rohkem võimalusi olla mehest sõltumatud, aga alati on neid, kes ei viitsi või ei taha seda teha ja elavadki nagu 17.sajandis- haridust ega tööd pole naisele vaja, põhiline on ilu ja rikas mees sebida (ja kähku lapsed treida on osade variant, “kindlustuseks”- väga ebakindel kindlustus tänapäeval mu meelest), kelle kulul elada. Selliseid on alati olnud, milleks erutuda.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Naistel on tänapäeval rohkem võimalusi olla mehest sõltumatud, aga alati on neid, kes ei viitsi või ei taha seda teha ja elavadki nagu 17.sajandis- haridust ega tööd pole naisele vaja, põhiline on ilu ja rikas mees sebida (ja kähku lapsed treida on osade variant, “kindlustuseks”- väga ebakindel kindlustus tänapäeval mu meelest), kelle kulul elada. Selliseid on alati olnud, milleks erutuda.

Aga hirmutav on see, et riigi poliitika on just selle vana aja poole kaldu. Et maksame kolme lapse eest mingeid ulmesummasid. Toetus ei tohiks olla kindlasti suurem kui inimese palk, loomulikult ei lähe ta siis tööle. Nüüd proovitakse maanaised sinna koju pliidi äärde suruda, aga mis neist saab siis, kui lapsed on täiskasvanud ja mees jalga laseb? Vanasti oli see pere mahajätmine raske ja paljudes riikides peab abikaasa jäämagi naist toetama, kui see tööl pole käinud ja on eluaeg kodus istunud. Meil ei ole see mingi häbiasi, et jätad pere sinnapaika. Ja mis siis saab sellistest naistest? Pärast kõik parastavad, et miks olid nii loll, aga samas riik surub peale, et saage aga rohkem lapsi. Ei saa, kui naine peab võrdselt mehega ennast kindlustama, siis jäävadki lapsed ära. Meie riigis on need hoiakud kuidagi vastuolulised. Naine teenigu mehega võrdselt, aga kodune elu on siiski tema asi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja isegi kui naine on saanud lapsed, siis ega need lapsedki taha olla ema pensionisambad. Nagu on mõnes teisel maal, et lapsed hoolitsevad oma ema eest ja annavad osa palgast talle.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina jälle tean hulganesti mehi, kes pole kunagi mähkmeid vahetanud, süüa teinud või koolikoosolekul käinud.

Küll nad seda teeksid, kui naised laseksid. Aga on naisi, kes endale selle koorma selga laovad ja siis imestavad, miks mees ei aita. Tean meest, kes esimese naisega ei tegelenud lastega üldse – naine jalutas käruga, käis arstil, viis lapsi lasteaeda jne. Läksid lahku, mees võttis uue naise – mul pidid prillid peast kukkuma, kui nägin kuidas mees tuli tööl lõunale, et lapsekäruga jalutama minna.

0
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 42 )

Esileht Pereelu ja suhted Naise roll tänapäeval