Ma vaatan tänapäeva noori naisi oma tutvusringkonnas ja imestan, et teatud suhtumine ja käitumismudelid on ikka väga visad kaduma. Pean silmas naiste soovi elus ise hakkama saada.
Tuttava tütar on 20ndates, ei õpi ega tööta. Tema peamine tegevus on ennast hommikul peale ärkamist üles lüüa ja endast päeva jooksul instasse pilte üles laadida. Jälgijaid tal on ja koostöid saab ka aegajalt, aga ära selle rahaga siiski ei ela. Vanemad on aga skeptilised ja proovivad tütart õppima või tööle suunata. Tütre vastus on, et tark naine ei käi tööl vaid elatubki instast saadavast sissetulekust ja meestelt saadavast materjaalsest abist. Tema väitel elavad paljud nii ega kavatse kunagi nö tavatööle minna. Selle neiu mõttemaailm ongi selline, et kui naine on ilus siis peavad mehed tema elu kergeks tegema.
Eile siis lugesin ühte kollast väljaannest, kus üks noor naisisik väidab sama.
“Ma olen tahtnud juba varem välja öelda, et minu meelest iga normaalne naine tegelikult teab, et see ongi normaalne, kui mees sind toetab ja sinu eest hoolitseb. Ma ei kujuta oma elu ette mehega, kellel oleks suva minu tegemistest või kes jätaks mind hätta.”
Olgu öeldud, et artiklis oli mõeldud rahalist toetust. Mul vajus ausalt öeldes suu lahti. Öelda midagi niisugust tänapäeval, kus naise roll on oluliselt rohkem, kui olla ilus diivanikaunistus või ainult OMA hobidega tegelemine. Olen midagi sarnast ka ühe teise ilfluentseri poolt öelduna lugenud ja ka siis mõtlesin, et mis pagana eeskuju te oma noortele jälgijatele annate?! Eriti nõme on see kõik mingi mehe poolt hoolimise ülesnäitamise maski alla peita.
Mis on ühiskonnas valesti läinud, et nii paljud noored naised ISE näevad ennast objektina, iluasjana, mille omamise eest tuleb mehel pappi välja käia? Kas tõesti kõik need võitlused naiste õiguste eest ISE olla ja otsustada on rappa jooksmas, sest peale tuleb nii palju noortest naistest “arvamuskujundajaid”, kelle arvates naiseks olemine iseenesest on juba nagu palgatöö?