Su loogika on sama, mis lapsevanematel, kes paluvad avalikest kohtadest lahkuda või neid mitte külastada inimestel, kellele avalikus kohas laste laamendamine närvidele käib.
Laamendamine on konkreetsete seaduste, kordade või reeglitega vastuolus. Seega laamendamist ei pea taluma, vaid see tuleb lõpetada. Sina aga ei suuda kuidagi leppida tavade ja väärtushinnangutega, mis on levinud selles riigis, kus sa vähemusrahvuse esindajana elad. Paralleel nende kahe olukorra vahel puudub. Mine ja korralda oma etnilisel kodumaal, kuidas elada tuleb. Kui soovid siin elada, siis ära virise ega õpeta eestlasi, kuidas need sulle olulisi, kuid eestlastele palju vähemtähtsaid tähtpäevi pidama peaks. Meie jaoks on naistepäev punane püha, nõukogude naiste ja Clara Zetkini püha, mitte mingi kuningannapäev.
Mine jah ja küsi asiaatidelt ja ameeriklastelt, kuidas neile naistepäevatervitus meeldib. Ära siis unusta ka selgitada neile kõigepealt, mis imeasi see “naistepäev” on.
Mu etniline kodumaa on kahjuks Eesti. Eile avastasin, et olen tõesti täiesti võõras selles kultuuriruumis, sest see, mis on eesti meeste ja naiste jaoks seksikas, on minu jaoks niivõrd solvav ja vastikusttekitav, et see tunne pole veel täna hommikukski kadunud. Olen oma töö tõttu siin pidevalt elanud välismaalaste mullis ja pole seetõttu siin ennast võõrana tundnud. Aga tegelikult, kui süveneda sellesse, mis on päriselt eestilik, siis võib jälestusse lihtsalt maha surra.
Eesti naised on ikka väga paljust ilma jäänud, kui neid ei huvita see kuningannapäev ja kui nad lähevad pöördesse meeste etendusest, mis iga teisest rahvusest naise jaoks on iga minut ja sekund sulaselge naiste alandamine.
Asiaadid ja ameeriklased teavad väga hästi, mis asi on naistepäev. Iga aasia naine nõuab enda täielikku poputamist oma mehelt ja kolleegidelt sellel päeval. Ameeriklased, kes on ülevõlli feministid, vihastavad sedasorti naistepäevatervituste üle (nagu selles videos näha on ja nagu meil eile tööl oli) jälle omal põhjusel.
Nii et jah, selline meeste-naiste side, nagu eestlastel kombeks on, šokeerib ikka enamiku maailma rahvaste naisi.