Palun lollikindlat napoleoni tordi retsepti…kuna sooviksin seda esimestkorda katsetada…
Teema: napoleon…
Osta poest lehttaigen ja rulli see hästi õhukeseks plaadile. Küpseta kergelt pruunikaks u. 5 kihti.
Kreem: 1,5l piima lase peaaegu keema. Vahusta 5 muna+5spl suhkrut kohevaks vahuks ning lisa 5spl jahu. Kalla segades munavaht piima hulka kuni pakseneb nõrgal kuumusel. Segama peab hoolikalt, et põhja ei hakkaks. Kreemile võiks lisada ka vaniljesuhkurt. Kui kreem jahtunud, määri iga kihi vahele ja peale ka seda. 1 kihi vahele olen pand ka toorjõhvika moosi. Peale raputa küpsetatud lehttaignast tehtud puru või küpsisepuru. Mu kreemi kogused on suht suure koogi jaoks mõeldud.
Mina teen kreemi pakist võist ja poolest purgist kondenspiimast.
nami-nami.ee-s on lollikindel retsept:)
http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2560
nami-nami.ee-s on lollikindel retsept:)
http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2560
Üks on kindel soovitus – kui teed taigna ise ja kasutad või asemel margariini, siis ÄRA KASUTA Felixi Voila margariini, sest sellega läks minul ükskord täiesti nässu. Parim on EVE margariin, alati õnnstub
See http://retseptid.err.ee/Magustoidud/216dadd7-730b-466e-93a6-14e64497ac1f Nadja retsept on parim. Kreemis peab ikka võid ka olema 😉
Mina teen ka alati selle nami-nami retsepti järgi, iga kord õnnestub. Kreemi retsepti võtsin tegelikult vist Ragne blogist.
Kõige parema koogi saab siiski sellise retsepti järgi, nagu teine kommenteerija on pannud 🙂
[small]kolhoositar kirjutas:[/small]
[tsitaat]See http://retseptid.err.ee/Magustoidud/216dadd7-730b-466e-93a6-14e64497ac1f Nadja retsept on parim. Kreemis peab ikka võid ka olema 😉
[/tsitaat]Mäletan siin mõnda aega tagasi otsiti võiga keedukreemi retsepti, äkki seesama ongi?
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.