Niisiis..tulemas on isa sünnipäev ja soovin selleks puhuks katsetada ära napoleoni koogi! Ma ei ole seda mittekunagi teinud!
Kas on mõni asi mida ma peaksin teadma enne kui millegagi puusse panen 😀 No selliseid tüüpilisi asju mis võiks valesti minna?
Olen teinud 1x lapse sünnipäevale nö vale napoleoni küpsistega. Sinna panin vahele sellise keedukreemi:(valmistasin veits õpetusest välja, kuna õpetuse järgi läks asi täitsa klimpi ja metsa…
0,75 l piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,75 dl nisujahu
3 muna
1 sl võid
Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.
Tahaks kõike teha ise…Olevat mingi vana ja hea retsept mis on kõige parem…Kuidas ise lehttaigen teha? Kas kreem vahele soojalt/külmalt? Mis moos ?