Just näpuots küüne ümbrusest on paistev ja kohati valus. Kõverdada saab natukene, küüneääres on väike sinikas? (kollakas-roheline, enne sinine).
Vist lõin vastu lauda ära, aga näpp valutas minu meelest natukene enne juba. Peale äralöömist oli paar päeva okei ja siis hakkas vaikselt paistetama, ning nüüd on täitsa suur ja punane. Igapäeva toimetusi on raske teha, ikka unustan ära ja saab jälle haiget see koht.
Mäda ei ole (googeldades andis just mädaga seotud postitusi).
Kas on kuidagi mingit asja, mis aitaks kiiremini paraneda? Kas peaks perearsti juurde minema? Kuigi,.mis see perearst ära teeb..
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 20:02; 17.08 20:11;
Postitas:
Kägu
14.08.2019 20:27
Võid proovida braunovidon salvi. Mul on tavaliselt aidanud ja perearst soovitas ka sarnase häda korral.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
14.08.2019 21:50
Kui on küünetrauma (sinikas on küüne all), siis võib vee küüs lõpuks maha tulla, muidu ei pääse veri küüne alt kuskile). Kasvab pärast uus.
Kui sõrm on nn umbes ehk küünevallis on põletik, siis braunvidon ei tee mul muhvigi, aga hea on puhastada küüneäärt vana hea vesinikuga, lasta kihiseda. Mäda tuleb välja vahetult enne paranema hakkamist, enne on valus ja punane.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
14.08.2019 23:36
näpp on umbes, öeldakse selle kohta. et siis põletik seal küüneümbruse kudedes. võid proovida küpsesibula kompressi. see kiirendab protsessi.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.08.2019 20:11
Aitäh vastuste eest, tuligi natukene mäda juba välja. Ma mõtlesin/uskusin, et tavaline paistetus ja sinikas, aga kus sa sellega.
Eelnev õhtu näpp valutas ja tuikas väga valusasti, järgmise päev jooksul sai näpp kuuma (pliit, vesi) ja ilmselt see viimane pani põntsu ära mäda tulemisele. Sinikas kadus ka ära. Hetkel on veel natukene paistes, aga arvan et päevade küsimus veel, mil paistetus ära kaob. 🙂
Kasutan/kasutasin tsinksalvi.
0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 14.08 20:02; 17.08 20:11;