Mõtlesin, et rohkem seda teemat ei ava. Mõtlesin teha postituse, mis annab teistele lootust, aga üks kasutaja arvab, et minu poeg Reaalkoolis hakkama ei saa ning sinna ei sobi, sest julgesin ausalt kirjutada tema nõrgast sotiaalsest poolest. Võibolla ta ei sobigi ega saa seal hakka, ei oska öelda, praegu ta on küll väga püüdlik ja tahab kõik maksimumile teha. Seda arvan isegi, et kui ta praegu on 5-line õpilane, siis seal pigem keskmine koolipoisi tase hinnetega 3 – 4. Ma pole kindlasti inimene, kes mingitesse vaidlustesse võõraga laskuks ja seega püüan nendest kommentaaridest mööda vaadata. Kui Reaalkoolis hakkama ei saa, siis kodulähedasse gümnaasiumisse võetakse ta kindlasti iga kell vastu.
Usun, et su poeg saab reaalis hästi hakkama. Minu püüdlik laps igatahes saab, aga et kõike ei pea maksimumile tegema, olen talle juba esimesest klassist alates rääkinud. Kehv kohaneja oli ta ka lapsena, aga reaalkool kasvatas temast julge esineja, juba põhikoolis imestasin, kas see on ikka minu laps, kes nii argumenteeritult ja selge häälega räägib. Mingil imelisel kombel oli ta tõusnud põhikooli lõpuks ka populaarseks kaaslaseks (seda kommenteeris vanem laps, et sai tugeva alguse parimate jumalate käe all). Aga ka tarkadel introventidel on reaalis oma koht ja sõpruskond.
Reaalis medaliga lõpetada on jah raske, aga ilmselt see teil eesmärgiks polegi, olulised on teadmised. Ja enamus õpetajaid on ka super. Seega kui laps ise on motiveeritud, siis parim kool kus õppida.