Kandideeris GAG keskkonnateaduste õppesuunda (loodusteaduste valdkond).
Me tõenäoliselt (loodetavasti) siis tulevaste klassikaaslaste vanemad. Minu oma kandideeris samasse, õpib ka praegu GAGis ja punktidki olid enam-vähem samas augus – sinu omal eesti keel parem kui minu omal, matemaatikaga vastupidi ja inglise keele tulemus üllatas mindki halvas mõttes. Ise veel ütles, et lihtne oli ja aega jäi üle.
+1
-3
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.03.2022 09:28
Tõsiselt üllatusin kui tulemusi vaatasin, et nii madalad keskmised, osad lapsed tulid niisama proovima. Ülesannete näidiste järgi võib öelda, et tegemist on 9.klassi lõpueksamite ülesannetega. Kui keskmised on nii madalad, siis kuidas lõpueksamitel hakkama saadakse?
KSG puuduva statistika müsteerium nüüdseks lahendatud. Sain vastuse, et “Tulemuste statistikat ei näidata siis, kui valitud õppesuunal on vähe kandidaate”. No ma ei tea – statistikat on võimalik teha juba ka 2-3 osaleja pealt ju …
Tõsiselt üllatusin kui tulemusi vaatasin, et nii madalad keskmised, osad lapsed tulid niisama proovima.
On veider küll – eriti veider juba seepärast, et näiteks minu laps ei tea mitte kedagi, kes poleks edasi saanud – ja neid sõpru on tal väga erinevatest koolidest ning tasemetega. Kui tavakooli täiesti keskmised õppijad edasi said, siis kes need 1200 välja jäid? Tavakoolide nõrgad õppijad tulid ka tippkoolidesse katsetama? No võimalik.
Tõsiselt üllatusin kui tulemusi vaatasin, et nii madalad keskmised, osad lapsed tulid niisama proovima.
On veider küll – eriti veider juba seepärast, et näiteks minu laps ei tea mitte kedagi, kes poleks edasi saanud – ja neid sõpru on tal väga erinevatest koolidest ning tasemetega. Kui tavakooli täiesti keskmised õppijad edasi said, siis kes need 1200 välja jäid? Tavakoolide nõrgad õppijad tulid ka tippkoolidesse katsetama? No võimalik.
G4 katsed on tõenäoliselt kõige suurema osalejatearvuga katsed. Selles, et igaks juhuks proovima minnakse, pole midagi kummalist. Varasematel aastatel on olnud küll ja küll neid lapsi, kes mitte ühtegi kooli vestlusele ei saanud.
mul täpselt sama tähelepanek … kõik lapse sõbrad/tuttavad said edasi, mõni küll mitte G4 osas. Arvatavasti siis kolmikkatsetele lastakse ikka väga suure varuga edasi, sest teada ju, et G4 riisub koore 🙂
+1
-1
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.03.2022 10:33
Kindlasti paljud katsetajad proovisidki niisama. E-teste sai ju teha igast Eesti otsast, eks taheti näha, mida küsitakse, samas mingit tegelikku soovi nendesse koolidesse minna polnudki. Ei heidaks väga kellelegi seda ette, omamoodi õppimine on ju see ikka.
Minu lapse koolist (tavaline piirkonnakool) said ka peaaegu kõik edasi, kolme kooli osas ka need, kellel eesti keele ja matemaatika punktid jäid 50-60 vahele.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.03.2022 11:19
Kõik need aastad, kui keskmist on avalikult näidatud, on see madal olnud.
Kuidas see Ühisgümnaasium üldse selliseid katseid väärt kool on? Isiklikult tean mitut täiesti naeruväärset laiska lohet sealt gümnaasiumist.
Absoluutselt nõus, ka kooli tulemused edetabelis kinnitavad seda. Ei saa minagi aru, mis fenomen temaga on. Ajalooga kool, see tundub ainus pluss olema.
Kuidas see Ühisgümnaasium üldse selliseid katseid väärt kool on? Isiklikult tean mitut täiesti naeruväärset laiska lohet sealt gümnaasiumist.
Absoluutselt nõus, ka kooli tulemused edetabelis kinnitavad seda. Ei saa minagi aru, mis fenomen temaga on. Ajalooga kool, see tundub ainus pluss olema.
Mingit fenomeni ju ei olegi? Ma ei tea oma kolme lapse klassikaaslastest ühtegi, kes sinna minna oleks tahtnud. Läksid need, kes mujale ei saanud, klassi nõrgimad.
Mingit fenomeni ju ei olegi? Ma ei tea oma kolme lapse klassikaaslastest ühtegi, kes sinna minna oleks tahtnud. Läksid need, kes mujale ei saanud, klassi nõrgimad.
Küsimus on selles, et miks need koolid mingeid ühiseid katseid teevad – Westholm ja KSG on ju tugevad koolid, miks nad TÜGiga pundis peaks olema? Umbes et miks ka mitte?
Küsimus on selles, et miks need koolid mingeid ühiseid katseid teevad – Westholm ja KSG on ju tugevad koolid, miks nad TÜGiga pundis peaks olema? Umbes et miks ka mitte?
Ju siis on koolile lihtsam katseid koos korraldada. Ning lastele on ju igal juhul parem kui ei pea igas koolis katseid tegema, vaid pääsevad vähemate katsete arvuga. Eks sinna soovivad minna pigem oma kooli lapsed või need, kes mugavalt ligi pääsevad. Nõmmelt nt.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.03.2022 19:33
Olen üheksandik ning ka mina tegin eelteste. Eesti keeles ja inglise keeles sain üle 60 punkti, kuid matas vaid 32,4 (endal piinlik vaadates neid punkte…) Esimene eelistus oli mul GAGi bioteadused. Igaljuhul G4 koolidesse ma kahjuks ei saanud. Vaadates oma mata tulemust, ei ole ma väga üllatunud selles, aga veidi kurb on ikka, sest tahtmine oli suur… küll aga sain kolmikkatsetel edasi. Usun, et minusuguseid õpilasi on veel, kellel mata (ka füüsika ja keemia) tunnistusel 5, aga ei ole siiski eriti hea reaalainetes. Nii et kui keegi selline õpilane näeb seda kirja, siis tea, et sa pole üksi!
Ju siis on koolile lihtsam katseid koos korraldada. Ning lastele on ju igal juhul parem kui ei pea igas koolis katseid tegema, vaid pääsevad vähemate katsete arvuga. Eks sinna soovivad minna pigem oma kooli lapsed või need, kes mugavalt ligi pääsevad. Nõmmelt nt.
Ma saan aru nii, et sel aastal samad katsed nagu nt Reaalkooli pürgijatel? No pole ju ühesugune tase!
Olen üheksandik ning ka mina tegin eelteste. Eesti keeles ja inglise keeles sain üle 60 punkti, kuid matas vaid 32,4 (endal piinlik vaadates neid punkte…) Esimene eelistus oli mul GAGi bioteadused. Igaljuhul G4 koolidesse ma kahjuks ei saanud. Vaadates oma mata tulemust, ei ole ma väga üllatunud selles, aga veidi kurb on ikka, sest tahtmine oli suur… küll aga sain kolmikkatsetel edasi. Usun, et minusuguseid õpilasi on veel, kellel mata (ka füüsika ja keemia) tunnistusel 5, aga ei ole siiski eriti hea reaalainetes. Nii et kui keegi selline õpilane näeb seda kirja, siis tea, et sa pole üksi!
Ole tubli! Ise olen nelikkoolist, ma tahan sulle öelda seda, et ära ole endas pettunud. Näen oma silmaga, kuidas osad on ennast sohiga vms sisse nihverdanud ja nüüd on hädas, sest ei saa hakkama. Mõnus on käia koolis kus sul on endal meeldiv olla ja kuna tõesti sellel suunal on matemaatika tase pigem kõrge, siis tekib enesel halb tunnel, olla teistest kehvem, isegi kui see erinevus on väike. Loodan südamest, et leiad endale meelepärase kooli ja ilusat gümnaasiumit.
Ole tubli! Ise olen nelikkoolist, ma tahan sulle öelda seda, et ära ole endas pettunud. Näen oma silmaga, kuidas osad on ennast sohiga vms sisse nihverdanud ja nüüd on hädas, sest ei saa hakkama. Mõnus on käia koolis kus sul on endal meeldiv olla ja kuna tõesti sellel suunal on matemaatika tase pigem kõrge, siis tekib enesel halb tunnel, olla teistest kehvem, isegi kui see erinevus on väike. Loodan südamest, et leiad endale meelepärase kooli ja ilusat gümnaasiumit.
See on meeletult armas sinust!! Ausalt öeldes hakkas tõesti parem. Aitäh nende sõnade eest! Soovin ka sulle parimat! =^.^=
Ära ole kurb. Üks test ebaõnnestus, aga elu läheb edasi ja õppida saab tahtmise korral igal pool. Ülikooli saadakse sisse hiljem paljudest erinevatest koolidest. Soovin sulle edu ja kõike head!
+9
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.03.2022 23:26
Ära ole kurb. Üks test ebaõnnestus, aga elu läheb edasi ja õppida saab tahtmise korral igal pool. Ülikooli saadakse sisse hiljem paljudest erinevatest koolidest. Soovin sulle edu ja kõike head!
[/quote]
Nõustun sinuga ning tänan sind heade sõnade eest!! (✿◠‿◠)
Kuidas GAGis see rootsi keele tase on? Laps pani 1.valikuks, aga mõtlen kas saab ka selgeks kui vene keelt õpitud 4 aastat ja midagi ei oska.
On hea tase, olen GAG rootsi keele klassi lõpetanud. Minu mäletamist mööda meil oli lausa 6 tundi nädalas. Paljud klassikaaslased läksid pärast lõpetamist Põhjamaade ülikoolidesse. Aga ilmselgelt peab inimesel endal ka omajagu keelevaistu ja -huvi olema 🙂 Mõnele inimesele ei hakka võõrkeeled üldse külge, siis ei ole tõesti mõtet keele eriklassi minna.
+3
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.03.2022 16:28
kas üldse keegi teab kedagi, kes kolme kooli katsetel edasi ei saanud?
kas üldse keegi teab kedagi, kes kolme kooli katsetel edasi ei saanud?
Võimalik, et lasti kõik lõputestidele. Minu naabritüdruk, kes viimased aastad õppimisega üldse ei taha tegeleda, sai ema sõnul olid väga madalad tulemused, tema sai samuti kolmiku lõputestidele. Tegin ka nelja kooli katseid, aga seal edasi ei pääsenud.