Küttepuude murega palun pöördu tõesti kohalikku omavalitsusse.
Kui sul kartuleid on, aga neid praadida ei saa, siis proovi kartulivormi ahjus. Põhiline on see, et viilutad toored kartulid õhukesteks viilakateks. neid laod vormi alla ja vormi peale.
Vahele võid teha näiteks hakklihaga sisu. Mina praen selle eelnevalt läbi, st hakklihatäidist ma ei pane sinna vahele toorena. Hakkliha praadida saad ka nii, et sa ei lase seda pruuniks, vaid lihtsalt kergelt pannl hautad, vormi sisse pannes see ei pea sul olema üliküps, aga kui täitsa toorena paned, siis ta jääb sul mingi klimp, selleks ongi oluline eelnevalt veidi praadida, et jääks sõmer. Ma panen lisaks sibulat, tomatipastat ja siis midagi mida parasjagu kodus on, konservherneid, külmutatud supisegu vms. Peale peaks valama piima, aga võib teha ka veega. Kõige peale peaks panema juustu, aga pmt saab ka ilma juustuta teha, kas see juust seal on või mitte, see ei mängi nii suurt rolli.
Näiteks siin on üks kartulivormi retsept:
https://nami-nami.ee/retsept/20010/kartuli_hakklihavorm
alla kartulid, keskele muu kraam ja peale jälle kartulid. Mina ei ole muna pannud, sest mulle ei meeldi. piima ja vett olen pannud, aga saab ka ilma piimata, vesi on oluline selleks, et kartul pehmeks hauduks.
Ja siis sa saaksid vahelduse mõttes teha ka täidetud kartuleid. Panen siia inspiratsiooniks ühe retsepti, sa ei pea selle järgi täpselt tegema, aga saas pildi järgi aimu, kuidas võiks. http://liisil.blogspot.com/2014/02/taidetud-kartulid.html
Keedad kartulid ära, uuristad veidike auku sisse, paned sinna natuke mingit täidist (jällegi saaksid lihtsalt külmutatud supiseguga sinna midagi orgunnida, või siis killuke hakkliha millegagi segamini). Täidis samamoodi eelnevalt hauta kergelt pannil läbi, et see ei oleks toores, pruunistama ei pea, aga kui tahad hakklihaga teha, siis hakkliha jääb muidu kõva käkk, kui selle toorena lihtsalt kartulisse pistad. kui piima ei saa kasutada siis sellises toidus on juust ja piim hea asendada tomatipastaga, kui seda saate süüa. Mitte ketšup, vaid tomatipasta, seda kulub üsna vähe maximas on müügil näiteks selline: https://www.barbora.ee/toode/tomatipasta-extra-line-185-g sellest jätkub kuuks ajaks rahulikult kui teed vorme või täidetud kartuleid.
Külmutatud köögiviljasegusid saad 70-90 sendiga, ühest 400g pakist jätkub paariks korraks süüa teha kindlasti. Kui kartulid on omast käest võtta, siis saad niimoodi kombineerida.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 24.01 07:15; 24.01 07:35;