Ülal just ju juhiti tähelepanu, et NIPT test võetakse platsenta materjalist ja LVU proov lapse oma geenimaterjalist.
Mis annab sulle kehva tulemusega NIPT, kui sa ikkagi ei tea, kas parandamatult haige on laps ise või on probleem platsentas?
Natuke vähem v natuke rohkem invasiivne – põhimõtteliselt on sul teoorias loomulikult õigus ja ideaalis võiks rasedus kulgeda lõpuni ilma yhegi sekkumiseta.
Samas tänapaevases meditsiinis, Eesti tipphaiglates tipparstide käe all, on LVU täiesti tavaline protseduur. Ja kui ikkagi on vaja lõplikku vastust, paraku ainuke alternatiiv.
Lihtsalt minu mote oli, miks lasta end yldse poolkovade testide tarvis mitu korda torkida.
Ysasisest kasvupeetust on palju. Ja jumal teab, mida kõik need poolkõvad testid sellistel juhtudel kokku jahvatavad. Ilmselgelt kasvupeetuse puhul ongi probleem paljudel juhtudel platsentas, laps ei saa vajalikul määral toitu. Seda tehakse kindlaks ka paljalt UH diagnostikaga.
Ma ikkagi olen kindel ja kallistan teemaalgatajat uskudes, et tema beebil endal pole midagi viga. Lihtsalt olen kolm korda samas paadis istunud ja peale tohutut paanikat kogenud, et seletamatu kasvupeetus, LVU ei kinnita ei 21 ega 22 ega mingit muud viga. Terve tita.
Toe lapse tervisliku seisundi kohta saad LVU-ga.