Esileht Pereelu ja suhted Nõme surm Raadil

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Teema: Nõme surm Raadil

Postitas:
Kägu

Ei mõista, mis toimub inimeste peas. Kuuekesi ronitakse ühte autosse, nii et kõigile ei jätku turvavöösid. Samal ajal (kaine!) autojuht kihutab kergliiklejatele mõeldud teel arutu kiirusega ja kaotab auto üle kontrolli. Tekib tunne, et meie riigis elab mingi kogus *dioote. Kuidas riik on andnud sellistele juhtimisõiguse?

+10
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milles riik süüdi on? Inimene peab ise vastutama.

+19
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas siis lisatakse järgmine kord teooriaeksamile küsimus – kas tohib sõita autoga kiirust ületades kergliiklusteel, kui autos on 6 inimest ja kõigile ei jagu turvavöösid? Ja need, kes ja vastavad – ei saa lube.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina imestan, kui mõjutatavad on noored. Ronitakse kuuekesi autosse, lastakse oma sõbral kihutada ja naerdakse veel selle peale. Okei, teismelisel puudub iseseisev mõtlemine, ajuehitus olevatki asjatundjate sõnutsi ebaküps jne – samas hääletusõigus antakse neile ju küll ja mõnedes valdkondades usutakse sellise teismelise jutte kui Jumala oma.

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas riik on andnud sellistele juhtimisõiguse?

Riik usaldab, et inimene kasutab ka oma ajusid.

Kust te võtate kergliiklustee? See oli mudarada, kus peetakse ebaseaduslikke kiirendusvõistlusi. Piltidelt on ju näha, et mingit TEED seal pole, kerg- ega muu liiklusteed.  Ime, et sel tüübil üldse oli luba ja et ta kaine oli!

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ime, et sel tüübil üldse oli luba ja et ta kaine oli!

Alkoholi ei olnud tarvitanud, aga muude ainete proovid pole veel tulnud.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

noored ja kambavaim, siis riskitakse lõpuni.

kunagi sõideti noori täistopitud autoga linnatänaval kiirusega 40km tunnis vastu puud. eesistmel olnud noorik põrkas oimu kohaga vastu tahavaatepeeglit, ja kutu oligi. sarnaselt imestati taevani arulagedat elukaotust.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis asja on 14-aastasel 20-aastaste seltskonda? Ja hukkumispaika tuuakse alkoholipudeleid…

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alles hiljuti oli siin teema, kus nii mõnedki õigustasid lastega turvavööta sõitmist ühe proua näitel…  Kust need lapsed peaksid siis saama selle harjumuse, et turvavöö 100% alati peale, kui võibki ju “erandjuhtudel” sõita nii mõne meelest.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga kole juhus. Eks kambavaim, teeme natukene pulli, ei juhtu üks kord midagi jne jne. Minu nooruses polnud turvavöö kasutamine kohustuslik. Oleme meiegi malevas sõitnud autos kambakesi üksteisel süles, oleme hääletanud, oleme hüpanud vette tundmatus kohas jne, jne. Palju halba oleks võinud juhtuda. Kõik on praegu ontlikud lapsevanemad. Parastamine ei vii kuhugi. Mõnikord on eksimustel väga ränk hind. Loodetavasti tagatakse nendele noortele psühholoogiline abi.

+23
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meid oli žigulis 13. Ees 6, taga 8 ja üks pagasnikus. Sõitsime peolt koju maa kohas. Noorte inimeste julgus, et ega meiega ei juhtu. Õnneks meiega ei juhtunudki.

+13
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saaks öelda, et seal teed polnud, või et tegu oli kergliikusteega. Väga paljudes kohtades maal ongi teed täpselt sellise kvaliteediga ja siis jääb riigil ja KOV-l õigust ülegi.

Nagu siin üks eelmine kägu ütles, siis mõnikord ongi eksimustel väga ränk hind.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meid oli žigulis 13. Ees 6, taga 8 ja üks pagasnikus.

Kuidas on võimalik 13 kokku saada? Proovin mis ma proovin aga ikka tuleb 15.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas on võimalik 13 kokku saada? Proovin mis ma proovin aga ikka tuleb 15.

Mulle meenub selle peale skets Kibuspuu ja Krjukoviga. Baarman ja klient. Valage mulle kuuskordsada konjakit. Kuidas saab pooleliitrisest konjakipudelist valada kuuskordsada konjakit. Ah õigus jah ei saa ütleb baarman ja valab ühe pitsi pudelisse tagasi.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vabandust, 15 on õige.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oli ka noorena olukord, kui oli baari minek kaugemale metsa vahele ja kaine rool hakkas hoopis alkoholi tarbima. Lõpuks pandi rooli see, kes kõige vähem oli joonud, sest tol hetkel me muud varianti ei näinud, sest kõik tahtsid koju saada. Meid oli autos 9 ja paraku käisime järsemas kurvis üle katuse. Meil läks õnneks, et kõik jäid terveks, vahest jumal hoiab lolle ja joodikuid. Vanemad ei saanudki sellest teada. Auto läks mahakandmisele.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks kõik on teinud otsuseid (eriti noorena), mis tagantjärele hinnates on kaheldava väärtusega ning ohtlikud. Lihtsalt paljudel läheb õnneks. Kõigil ei lähe.

See, et õnnetuspaigale toodi alkoholi, muidugi paraku viitab, et siin ei olnud tegemist ühekordse riskantse otsusega (no need 15 inimest autos), vaid pideva riskikäitumisega.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meid oli žigulis 13. Ees 6, taga 8 ja üks pagasnikus. Sõitsime peolt koju maa kohas. Noorte inimeste julgus, et ega meiega ei juhtu. Õnneks meiega ei juhtunudki.

Meid oli Sapakas 9. Piinlik meenutadagi. Sõitsime kell kolm öösel diskolt koju. Oli 80-ndate lõpp ja miilits liikluses pigem harv nähtus. Vähemasti Harjumaal.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meid oli Sapakas 9. Piinlik meenutadagi. Sõitsime kell kolm öösel diskolt koju. Oli 80-ndate lõpp ja miilits liikluses pigem harv nähtus. Vähemasti Harjumaal.

Datsun Cherry’sse mahtus meid malevas umbes 90-ndal tervelt 16. Aga tagaluuk pidi lahti olema. Ja ma ei usu, et juht kaine oli :(. Keegi ei olnud.

Õudne mõelda. Hea, et ema ei tea.

+12
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina imestan, kui mõjutatavad on noored. Ronitakse kuuekesi autosse, lastakse oma sõbral kihutada ja naerdakse veel selle peale. Okei, teismelisel puudub iseseisev mõtlemine, ajuehitus olevatki asjatundjate sõnutsi ebaküps jne – samas hääletusõigus antakse neile ju küll ja mõnedes valdkondades usutakse sellise teismelise jutte kui Jumala oma.

Ma ei usu, et asi on noortes üldiselt, vaid loomuses. Kes on noorena julge ja usaldav, kogeja, on seda ka täiskasvanuna. Kuigi tõepoolest pole aju välja arenenud, siis ikkagi mingi iseloomualge siiski juba on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kust te võtate kergliiklustee? See oli mudarada, kus peetakse ebaseaduslikke kiirendusvõistlusi. Piltidelt on ju näha, et mingit TEED seal pole, kerg- ega muu liiklusteed.

Oletatavasti oli tegu Rally Estonia tarbeks mõni aasta tagasi rajatud teelõiguga kus oli nüüd muidugi tarvis oma võimeid demonstreerida.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks kõik on teinud otsuseid (eriti noorena), mis tagantjärele hinnates on kaheldava väärtusega ning ohtlikud.

??

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks kõik on teinud otsuseid (eriti noorena), mis tagantjärele hinnates on kaheldava väärtusega ning ohtlikud.

??

Jajaa. Kõik peale sinu, mõtles ta.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis mõttes, teil pole olnud bemmi, millega driftida?

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu pähe ei mahu, et kõik sõbrad halavad meedias, kui armas, heasüdamlik ja korralik tütarlaps hukkus ja siis tuuakse mälestuseks õnnetuskohale pudel Jägermeistrit ja sigaret?! Et tal teispoolsuses hea oleks. No nagu mida, 14-aastasest lapsest on jutt! Ilmselt on ikkagi mingi teine Eesti tegelikkus olemas, mis mulle tundmatu.

+16
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei usu, et asi on noortes üldiselt, vaid loomuses. Kes on noorena julge ja usaldav, kogeja, on seda ka täiskasvanuna. Kuigi tõepoolest pole aju välja arenenud, siis ikkagi mingi iseloomualge siiski juba on.

Mõnes mõttes nõustun sinuga, et iseloom on inimesel suurelt osalt juba välja kujunenud. Samas on küllalt palju näiteid, kus tormilise teisme-ea järel saabub täitsa rahulik ja normaalne täiskasvanuiga.

Mina ise läksin 17-aastasena mootorrattaga kihutama. Istusin selga ja lõin hääled sisse. Polnud mul ei kiivrit ega sõiduoskust. Käike lisada ma oskasin, paar aastat vanem sõber oli seda näidanud, niisiis lisasin aga kiirust juurde ja lahe oli. Poole sõidu peal meenus, et ma ei tea, kus motika pidur on. Tuligi avarii. Tollaste luumurdude tagajärgi käin füsioteraapias praavitamas siiamaani, ehkki möödas on sellest juba rohkem kui 30 aastakest. Praegu ei kujutaks küll ettegi, et säherdusi tempe teeksin, küll aga valvan-keelan oma teismelisi lapsi – ma lihtsalt tean omast käest, kui mõtlematu ja samas põhjendamatult enesekindel võib üks selles vanuses noor olla. Keha on juba peaaegu täiskasvanu oma, aju genereerib kõiksugu huvitavaid ideid, aga elukogemus on veel vähene.

+11
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milles riik süüdi on? Inimene peab ise vastutama.

nõus, vastutab iga inimene ise.

aga mina näitaksin küll ka riigiametnike poole näpuga. sest ikka ja jälle kuuleb näiteks maanteemeti tegelaste suust, et pole seda või toda mõtet märkide vmt piirata, sest juhid niikunii ei neid reegleid ei täidaks. eriti hull, et ka politsei kõneisikud ei ole sellest patust puhtad.

noored toimetavad nii, nagu ümbritsev keskkond. pluss noorusest tingitud lollused. aga me teame ju kõik, et ka väärikad ja endid headeks inimesteks pidavad täiskasvanud ületavad enesestmõistetavalt kiirust, tähendab seavad teadlikult ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu ja tervise.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

nooruse rumalus, kahjuks fataalne seekord.

Aga juuksed tõusevad nüüd keskealisena püsti, kui omaenda rumalusele mõtlen. Öised hääletamised, purjus kuttidega sõitmine (mis turvavöö?), üheöösuhted, rongiga Venemaal käimised (samasuguse alaealise sõbrannaga, raha kaasas tagasisõidupileti jagu). Vedas lihtsalt, aitäh saatusele, mis hoidis hullemast.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No on jah igasugu asju tehtud, aga mingi kalkureeritud riski hindamine ikka jäi. No meil kooliautos oli ka 10 last+juht, aga sõideti ka max 40ga. Pidutsedes oli ikka kaine autojuht. Purjus peaga katustel ei turnitud. Kord üks tüdruk pühas vihas kõndis 8 km koju -20, kingades ja jopes, aga sõbrad sõitsid autoga taga, kui kokku oleks kukkunud. Ja 14. aastased 20. aastastega ei hänginud.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina käisin ka 14-aastaselt purjus noormeestega ringi rallimas, süütus läks 15-aastaselt 35-aastasele abielumehele, muudest asjadest rääkimata. Sellegipoolest tuli ühel hetkel mõistus pähe ja nüüdseks olen kõrgharitud riigiametnik ja elan väga igavat elu. Kui poleks noorena hullu pannud, siis tõenäoliselt oleks varsti keskea kriis ja saaks ikkagi kõik tembud tehtud.

+2
-11
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 57 )

Esileht Pereelu ja suhted Nõme surm Raadil