Teemast pisut kõrvale kaldudes, siis mina olen märganud, et mõned inimesed teavad asju valesti, aga kipuvad teisi parandama.
Näiteks, mul on ülemus, kes keelab klientidega suhtlemisel kasutada sõna “oma”, sest väidetavalt sellist sõna ei ole olemas. Näiteks, ma ei tohi klienti juhendades öelda, et palun sisestage “oma” parool… Tema väitel on õige öelda, et palun sisestage “enda” parool…
Samuti on tema arvates vale sõna “venelane”. Õige on öelda “vene rahvusest inimene” või “vene keelt kõnelev inimene”. Saan aru, et teatud kontkestis öelduna võib sõna “venelane” tõesti olla halvustava maiguga, aga tema arvates on selle sõna kasutamine alati ja igas olukorras vale.
Perekoolist loen, et väljend “kuritegu sooritama” on täiesti vale. Saan aru, miks mõni seda valeks peab, sest sooritamine on nagu püüd midagi hästi teha, nagu hea tulemuse poole püüdlemine. Tegelikult on “kuriteo sooritamine” igati korrektne väljend ja ka ajakirjanduses ning kohtus laialt kasutusel.
Siin teemas vaatan, et kellegi arvates ei ole olemas sõna “kuskil”. No kuidas ei ole?