Selle küsimuse peale ta oleks saanud vastata viisakalt “ei ole vaja, aitäh”. Nagu vastaksime mina või sina, kui ei taha. Selle asemel, et vastata “Ei ütle” ja demonstratiivselt külg keerata.
Oota, mis küsimuse?
Sina küsisid temalt: “Kus sa elad?”
Ja tema oleks pidanud vastama sellele: “Ei ole vaja, aitäh,”?
Kuidagi ebaloogiline.
Kui mina küsin mõnelt kolleegilt, kas ta tahab, et ma ta koju sõidutaksin, siis ma sõnastan selle just nii: “Kas ma viin su ära?”. Kui ta arvab, et see oleks hea mõte, siis ta ütleb, kuhu. Kui ei arva, siis polegi ju minu asi, kus ta elab. Või kuidas?
Ma ju kirjutasin, kuidas ma küsisin. Mine loe 🙂 Tsiteerin siis iseennast: “…kui tahad, äkki saan su ära visata, kus kus kandis sa elad?” Selle peale saaks vabalt vastata: ei, aitäh.
Pakkusin seetõttu et, nagu ka kirjutasin erandlikult pidin sõitma risti-rästi läbi terve linna ning ma teadsin raudselt,, et tema seda ei tea, seega ta ei teaks minult ka seda äraviimist küsida ise, kui ta tahaks 🙂
Lisaks püüdsin lihtsalt olla sõbralik ja abivalmis inimese vastu, kes isegi tere peale keeras pea kõrvale ja mingi tavalise argiküsimuse peale nagu: kas ma võin akna lahti teha, tegi vaikides käeseljaga sellise “tõmba lesta” lehvitava järsu iigutuse. Nüüd tuleb PK inimestest välja, et mina olin see ilge s**apea, julgesin teisele, keda palavus ilmselgelt kurnas, kojuviimist autoga.
500 m kaugusele, tegelikult natuke vähem, oli tal vaid bussile minna. Ma ju ei teadnud, kas peab äkki kesklinnas veel ümber istuma ja näiteks Nõmmele sõitma või on kesklinnas teine 450 m koduni. Äkki võtab tal kodutee ühistranspordiga ligi tund ja kaks bussi ning ma saaksin ta 20 minutiga koju.
Ei teadnud tõesti arvata, et nii paljusid solvaks, kui neile pakutakse, et ma saan su ära visata, kui soovid- Kui mina introverdina ei tunne ennast sellest sovatuna vaid suudaksin vabalt vastata, et ei, aitäh või jah, miks mitte – siis peaks iga normaalsuhtleja suutma sama. Te nagu tõesti keeraksite ka sellise pakkumise peale külje ja ütleksite: “ei ütle”? Ma loodan, et siis tõesti kunagi keegi teile sellist abi ei paku sest tõesti, ei osanud arvatagi,, et see on lausa massidele solvav pakkumine. Ise kavatsen küll inimestele abi pakkuda, kui näen, et saan aidata.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 15 korda. Täpsemalt 25.10 11:31; 25.10 11:50; 25.10 13:07; 25.10 14:14; 25.10 17:47; 25.10 18:13; 25.10 19:09; 25.10 22:47; 25.10 23:05; 25.10 23:30; 26.10 18:53; 28.10 18:41; 28.10 18:57; 28.10 19:07; 28.10 19:10;