Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 160 )

Teema: Nonii

Postitas:
Kägu

Ära loodagi, sellistel ei hakka iial piinlik, jäävadki elu lõpuni nutma taga oma kauneimaid hetki, mil nad vaktsineeritult end ühiskonna koorekihina tunda said.

Huvitav lähenemine. Minu jaoks on vaktsineeritud olnud hall mass. Mitte vaktsineerijad on need, kes häälekalt eristuda ja end “keskmisest targemana” esitleda püüavad.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära loodagi, sellistel ei hakka iial piinlik, jäävadki elu lõpuni nutma taga oma kauneimaid hetki, mil nad vaktsineeritult end ühiskonna koorekihina tunda said.

Huvitav lähenemine. Minu jaoks on vaktsineeritud olnud hall mass. Mitte vaktsineerijad on need, kes häälekalt eristuda ja end “keskmisest targemana” esitleda püüavad.

Lühike mälu sul. Kumba seltskonda neist vahepeal teise seltskonna poolt igas ametlikus kanalis häälekalt rahvavaenlasteks tembeldati?

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

S.t jõuga teistest eristati, kui sa veel aru ei saanud.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sulle ei tundu, et need “usaldan teadust, olen vaktsineeritud” profiilipildid, mida terve Facebook mullu täis oli, ei olnud tekkinud sinna just inimeste vajadusest oma vaktsineeritusega silma paista? Või…?

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Julge naine https://naine.ohtuleht.ee/1069262/marju-lanik-meenutab-koroonavaktsiini-korvalmojusid-ma-pole-elus-pidanud-kuude-kaupa-sellist-fuusilist-valu-kannatama-

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Otsused olid omas ajas ju pädevad ja asjakohased.

Kohtuotsus seepärast hagejate kasuks tehtigi, et vaktsiinisund ei olnud juba sel ajal enam pädev ega asjakohane. Kõik on kohtuotsuses pikalt põhjendatud.

Ei. Kohus ootab, et talle põhjendatakse vaktsiinide vajalikkust selles ajahetkes. Kaitsja ei olnud seda piisavalt teinud. Selles ka probleem. Küll järgmises kohtu astmes parandab vea.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tase loogika. Kui ma pole covidi vastu vaktsineeritud (nii mõnegi teise asja vastu aga küll), siis olen kohe vaktsiinivastane. Ja kuna näiteks ei joo käsitööõlut, siis on sinu arust kindlasti lausa mu haleda elu sisu käsitööõllede vastu protesteerimine? Kuidagi lihtne maailmanägemus

Vabanda, ma lihtsalt proovisin sinu lihtsa maailmanägemuse laadset pilti maalida, et sa aru saaks. Arvasin, et sa teisiti ei oska, kõik peab olema kas nii või naa – näiteks sina ju arvad, et kõik, kes vaktsineerimist 100% pooldasid, pidasid mittevaktsineerijaid alamaks rassiks ja et kui hetkel pole vaktsineerimisest kasu, siis pole seda kunagi olnudki. Eks siit ma ka järeldan, et kui su maailmapilt neis asjades must-valge on, ju on ikka kõiges.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Julge naine https://naine.ohtuleht.ee/1069262/marju-lanik-meenutab-koroonavaktsiini-korvalmojusid-ma-pole-elus-pidanud-kuude-kaupa-sellist-fuusilist-valu-kannatama-

Mis seal julget on?

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus ma siin vaktsiini vastu protesteerin? Vangutan lihtsalt siiani pead selle üle, kui totakaks vaktsineerimishullud oma pimedas fanatismis vahepeal kätte läksid (mõni on siiani, nagu näha)! Aga vähemalt tundub, et enam ei ole seadus selles osas teie poolel, asi seegi, ei saa te vähemalt teisitimõtlejatele enam mingite vahenditega kraesse hüpata.

Vaktsineerimine vähendab ka praeguste tüvede puhul koroona tõttu hospitaliseerimist umbes 70-80% ja hospitaliseerimise korral intensiivravisse sattumise tõenäosust.

Kui see on sinu meelest “pime fanatism”, et ma potentsiaalselt invaliidistava või surmava haiguse vastu end kaitsen vaktsiiniga, mis vähendab 70-80% haiglasse sattumise tõenäosust, siis olen hea meelegas “pime fanaatik” edasi.

Ja naeran sinusuguste üle, kelle elu on nii sisutühi ja enesehinnang nii madal, et ainus võimalus end erilisena tunda on liituda igasuguste nõdrameelsete uhuugruppidega, sõdida enda arust mingite “valitsuste” ja “reptiloidide” vastu, kes kõik salakavalalt tahavad sinu elu kallale kippuda, sest sa oled ju nii eriline ja väljavalitu, et sinu elimineerimine on nende “valitsuste” peamine eesmärk.

Sinu elu eesmärk on mõelda igas asjas “teisiti”, et sellega eristuda “hallist massist” ja tunda end valgustatu ja väljavalituna. Sind ei huvita see, mis on reaalsus ja mis on tõde, vaid iga hinna eest tuleb olla “teistsugune”.

+5
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Olgu muude tegelastega, kuidas on, aga kaitseväelase ülesanne on sõna otseses mõttes “lõuad pidada ja edasi teenida”. Inimestel,  kes Eesti riiki ei austa isegi nii palju, et ülemaailmse pandeemia olukorras alluks korraldusele end vaktsineerida, ei ole kohane kaitseväes olla.

Mis siis saab, kui Putin Eestile kallale tungib? Siis on needsamad vaktsiinivastased need, kes keelduvad sõtta minemast, sest sõjas võib ju haiget saada, halvemal juhul võib surmagi saada, ja üleüldse nemad relvade kätte võtmist ei soovi, sest relvad on pähh. Sihukesed inimesed tuleb kaitseväest minema lüüa, sest nad on ohuks riigikaitsele. Kaitseväelane PEAB austama riigi korraldusi.

+5
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus ma siin vaktsiini vastu protesteerin? Vangutan lihtsalt siiani pead selle üle, kui totakaks vaktsineerimishullud oma pimedas fanatismis vahepeal kätte läksid (mõni on siiani, nagu näha)! Aga vähemalt tundub, et enam ei ole seadus selles osas teie poolel, asi seegi, ei saa te vähemalt teisitimõtlejatele enam mingite vahenditega kraesse hüpata.

Vaktsineerimine vähendab ka praeguste tüvede puhul koroona tõttu hospitaliseerimist umbes 70-80% ja hospitaliseerimise korral intensiivravisse sattumise tõenäosust.

Kui see on sinu meelest “pime fanatism”, et ma potentsiaalselt invaliidistava või surmava haiguse vastu end kaitsen vaktsiiniga, mis vähendab 70-80% haiglasse sattumise tõenäosust, siis olen hea meelegas “pime fanaatik” edasi.

Ja naeran sinusuguste üle, kelle elu on nii sisutühi ja enesehinnang nii madal, et ainus võimalus end erilisena tunda on liituda igasuguste nõdrameelsete uhuugruppidega, sõdida enda arust mingite “valitsuste” ja “reptiloidide” vastu, kes kõik salakavalalt tahavad sinu elu kallale kippuda, sest sa oled ju nii eriline ja väljavalitu, et sinu elimineerimine on nende “valitsuste” peamine eesmärk.

Sinu elu eesmärk on mõelda igas asjas “teisiti”, et sellega eristuda “hallist massist” ja tunda end valgustatu ja väljavalituna. Sind ei huvita see, mis on reaalsus ja mis on tõde, vaid iga hinna eest tuleb olla “teistsugune”.

Oh, võta rahustit. Üldistad siin ma ei tea kelle põhjal ja tead lausa mu elu eesmärki… minu tutvusringkonnas said inimesed enamasti teada, et olen “teistsugune” selle järgi, kui ma mingite üritustega passi puudumisel liituda ei saanud, aga üldiselt ma hoidusin ka lihtsalt eemale sel ajal. Ei ole ma ka kuskil valitsuste ja reptoidide teemal ka sõna võtnud, mis haige jutt 😀 Aga sinu üle muidugi hea meel, et sa end invaliidistava ja surmava haiguse eest kaitsnud! See “väitlus” aga on ka tõtt-öelda suht jaburaks läinud, mul enam midagi lisada ei ole. Peace out!

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

minu tutvusringkonnas said inimesed enamasti teada, et olen “teistsugune” selle järgi, kui ma mingite üritustega passi puudumisel liituda ei saanud, aga üldiselt ma hoidusin ka lihtsalt eemale sel ajal.

Ja nad kõik hakkasid sind seepeale halvustama, narrima ja viskasid oma seltskonnast välja? Su eelneva jutu põhjal tundub, et pidi nii olema, sest kõik vaktsineeritud ju pidasid end paremaks ja alavääristasid vaktsineerimata inimesi?

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja nad kõik hakkasid sind seepeale halvustama, narrima ja viskasid oma seltskonnast välja? Su eelneva jutu põhjal tundub, et pidi nii olema, sest kõik vaktsineeritud ju pidasid end paremaks ja alavääristasid vaktsineerimata inimesi?

Arvatavasti see, et vaktsineeritud end “paremaks pidasid”, seisnes selles, et nad ikkagi läksid sinna üritusele ega jäänudki temaga koos solidaarsusest koju.

Üldistad siin ma ei tea kelle põhjal ja tead lausa mu elu eesmärki…

Mul ei ole vaja mitte midagi rohkem üldistada ega teada. Fakt on see, et pole mitte ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks end mitte vaktsineerida, peale väga harva esineva meditsiinilise vastunäidustuse. Koroonavaktsiinide kõrvaltoimed ei ole grammivõrragi sagedasemad ega raskemad kui mis tahes muu vaktsiini kõrvaltoimed, rääkimata ravimite kõrvaltoimetest, mida on alati palju rohkem ja raskemaid, kui on vaktsiinidel.

Seega, meditsiinilise vastunäidustuse puudumisel on ainus põhjus “teistsugune” olla kas täielik rumalus ja hariduse puudumine ning seeläbi võimetus eristada adekvaatset teaduslikku infot igasugustest telegrammide valelikest haigetest sonimistest, või tugevast alaväärsuskompleksist kallutatud soov tunda end mingi väljavalitud “vabadusvõitlejana”, kes kurjale “süsteemile” julgeb vastu hakata, millega kaasneb ebaadekvaatne reaalsustaju ja enda pidamine targemaks kui eriala teadlased.

+3
-5
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Otsused olid omas ajas ju pädevad ja asjakohased.

Kohtuotsus seepärast hagejate kasuks tehtigi, et vaktsiinisund ei olnud juba sel ajal enam pädev ega asjakohane. Kõik on kohtuotsuses pikalt põhjendatud.

ootame ikka lõplikud lahendid ära. kohtusüsteem on mitmeastmeline põhjusega.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Arvatavasti see, et vaktsineeritud end “paremaks pidasid”, seisnes selles, et nad ikkagi läksid sinna üritusele ega jäänudki temaga koos solidaarsusest koju.

Üldistad siin ma ei tea kelle põhjal ja tead lausa mu elu eesmärki…

Mul ei ole vaja mitte midagi rohkem üldistada ega teada. Fakt on see, et pole mitte ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks end mitte vaktsineerida, peale väga harva esineva meditsiinilise vastunäidustuse. Koroonavaktsiinide kõrvaltoimed ei ole grammivõrragi sagedasemad ega raskemad kui mis tahes muu vaktsiini kõrvaltoimed, rääkimata ravimite kõrvaltoimetest, mida on alati palju rohkem ja raskemaid, kui on vaktsiinidel.

Seega, meditsiinilise vastunäidustuse puudumisel on ainus põhjus “teistsugune” olla kas täielik rumalus ja hariduse puudumine ning seeläbi võimetus eristada adekvaatset teaduslikku infot igasugustest telegrammide valelikest haigetest sonimistest, või tugevast alaväärsuskompleksist kallutatud soov tunda end mingi väljavalitud “vabadusvõitlejana”, kes kurjale “süsteemile” julgeb vastu hakata, millega kaasneb ebaadekvaatne reaalsustaju ja enda pidamine targemaks kui eriala teadlased.

Uskumatu…

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaitseväelane PEAB austama riigi korraldusi.

Ainult et see ei olnud riigi korraldus. Meil ei kehtestatud riiklikul tasemel kohustuslikku vaktsineerimist. Need, kes end ei vaktsineerinud, et sooritanud küll mingit riigireetmist ega olnud ka mingid mässajad, SEST vaktsineerimine oligi kõigile vabatahtlik, peaminister suure suuga seletas igas meediakanalis, kuidas kedagi ei sunnita ega hakata sundima end vaktsineerima.

Kohtus käib vaidlus selle üle, kas niisugune sundimine oli õige või seadusega vastuolus. RIIKLIKULT ei olnud mitte kedagi vaktsineerima kohustatud. Ja poleks ka saanud, kuna see oleks olnud vastuolus põhiseadusega.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole vaja mitte midagi rohkem üldistada ega teada. Fakt on see, et pole mitte ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks end mitte vaktsineerida

täiesti piisab ka sellest, kui inimene lihtsalt ei taha, pole vaja hakata nuputama mingeid argumente kellegi veenmiseks.

Mina ei ole see, kellega sa vaidled, aga ka mina olin vaktsineerimata. Mul ei olnud selleks otsest vajadust. Istusin kodus nagunii, mul töö kodus. Toidu enamasti tellisin nagunii kulleriga. Riskigruppi ei kuulu. Inimestega kokkupuuted nullilähedased.

See tähendab – mina kedagi ei oleks ohustanud.

Kui nüüd tuled jutuga et ma oleks selle koroona võinud saada ka kodus olles, siis no okei jah, oleks võinud. Mul vaktsineeritud tuttavaid on küll, kes jäid kodus istudes haigeks, steriliseerisid oma jahupakke ja piserdasid kõike 80% alkoholiga. Toidupoes ei käinud jms. Ja ikka said kuskilt selle koroona endale külge.

Võimalik, et ma ka sain, aga seda pole kinnitatud. Testi käisin tegemas kaks korda PCRis, viis korda tegin kodus testi, haige olingi mingi viis korda. Kõik testid negatiivsed. Olen olnud kokkupuutes koroonasse haigestunud inimestega. Kahel korral nii, et inimene haigestus järgmisel päeval. Minul ei miskit.

Tead, ma olen jah lihtsalt fatalist-pohhuist. Ma ei käi kuskil kedagi nakatamas, kui nakkus mulle koju ronib, no mis seal ikka, siis põen. Reisile ilmtingimata ei kibele, sel suvel käisin. Kinos piirangute ajal ei käinud, nüüd jälle käin.

Ma ei viitsi mingi hullusega kaasa joosta, kogu see haigus ja vaktsiin on puhas loterii. Tean vaktsineerimata inimesi, kes on põdenud nii et ei märganudki ja vaktsineerimata inimesi, kes on hinge vaakunud. Sama kehtib ka vaktsineeritute kohta. Tean inimest, kes sai vaktsiinist räiged kõrvalmõjud ja siis nädala pärast ka koroona sinna otsa. Sugulasel olid vaktsiini kõrvaltoimed mitu kuud, raviti haiglas, seos tõestatud. No enamasti pole midagi väga hullu juhtunud.

Ei ole käinud plakatitega vehkimas, ei ole kedagi veennud, et ära vaktsineeri. Aga pole ka suure hurraaga kogu seda koroonatralli kaasa teinud. Ja kui sina siin keksid, et kui mul ei ole mingit argumenteeritud vastunäidustust, siis ma olen loll, siis mine sa ka perse. Ma tean oma elu, oma tervist, oma riske ja meelsust. Kui ma leian, et mul on selle vaktsiini juures võimalik jääda äraootavale seisukohale, siis nii on ja nii ma tegin. Pikapeale selguski, et pole eriti tõhus (enam) ja pole eriti mõtet.

Ega ma seda haigust endale ei taha. Seda ei tea ette, kuidas see just minu organismis käituks. Vaktsineerimine ei puutugi eriti asjasse, sest ükski vaktsiin ei tööta 100% ja ma võin vabalt olla just see, kellele üldse ei mõika.

Niisiis. Mina ei tahtnud end vaktsineerida ja ongi kogu jutt. Ma ei ole vaktsiinivastane ja usun ikka, et eks sellest abi on, kui me räägime suurest massist. Aga üks, mida ma ei talu, on see, kui mingid vaktsiiniaktivistid tulevad suure suuga teisi lollideks, uhhuudeks jne tembeldama. Neile sooviks küll kõiki kõrvalmõjusid ja tõbe ennast koos tüsistustega. Aga las ta jääda. Imetle end, kui soovid, aga ära dissi teisi.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sulle ei tundu, et need “usaldan teadust, olen vaktsineeritud” profiilipildid, mida terve Facebook mullu täis oli, ei olnud tekkinud sinna just inimeste vajadusest oma vaktsineeritusega silma paista? Või…?

Silma paistis küll, aga kui madal su enesekindlus on, et seepärast neid mingiks “koorekihiks” hakkasid pidama?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaitseväelane PEAB austama riigi korraldusi.

Ainult et see ei olnud riigi korraldus.

Kes muu kui kaitseväe ülem peaks sinu arust sõjaväelastele käske andma (ehk siis riiki esindama)?

RIIKLIKULT ei olnud mitte kedagi vaktsineerima kohustatud. Ja poleks ka saanud, kuna see oleks olnud vastuolus põhiseadusega.

Mis see riiklik kohustamine siis sinu arust tähendab või milles seisneb? Ja mis mõttes on koroona vastu vaktsineerimise nõudmine põhiseaduse rikkumine, aga muude tervisenõuete (kokkade tervisetõendid, töötajate töötervishoiuarsti külastused) kehtestamine paljudel ametikohtadel, sealhulgas sõjaväelaste malaaria vastu vaktsineerimine vastavasse piirkonda missioonile minnes jne, ei ole?

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis mõttes on koroona vastu vaktsineerimise nõudmine põhiseaduse rikkumine, aga muude tervisenõuete (kokkade tervisetõendid, töötajate töötervishoiuarsti külastused) kehtestamine paljudel ametikohtadel, sealhulgas sõjaväelaste malaaria vastu vaktsineerimine vastavasse piirkonda missioonile minnes jne, ei ole?

On kaks vahet, kas sinu käest hakatakse vaktsineerimist üleöö nõudma töökohal, kus sa oled juba hulk aega töötanud või siis ongi see eeltingimuseks et üleüldse tööle minna.

Jah, eks see loogiline on ju, et näiteks politseinik või sõjaväelane peaks olema vaktsineeritud, kui puutub kokku paljude inimestega. Nagu kokk, arst. On ameteid, mille puhul on tervisetõend vajalik. Läheb missioonile, tahab reisida Aafrikasse – teeb oma malaariavaktsiinid. Ja kui ei soovi seda teha, ei saa minna. Okei, see on eeltingimus, kui see pole vastuvõetav, siis ei ole.

Siin aga on teema selles, et vallandati ametnikke, kes ei teinud mitte midagi valesti, vaid mingi ülemuse idee korraldada üleüldine kohustus, oli liigne agarus ega olnud kooskõlas üleriiklikult kehtivate nõuetega.

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul ei ole vaja mitte midagi rohkem üldistada ega teada. Fakt on see, et pole mitte ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks end mitte vaktsineerida

täiesti piisab ka sellest, kui inimene lihtsalt ei taha, pole vaja hakata nuputama mingeid argumente kellegi veenmiseks.

Mina ei ole see, kellega sa vaidled, aga ka mina olin vaktsineerimata. Mul ei olnud selleks otsest vajadust. Istusin kodus nagunii, mul töö kodus. Toidu enamasti tellisin nagunii kulleriga. Riskigruppi ei kuulu. Inimestega kokkupuuted nullilähedased.

See tähendab – mina kedagi ei oleks ohustanud.

Kui nüüd tuled jutuga et ma oleks selle koroona võinud saada ka kodus olles, siis no okei jah, oleks võinud. Mul vaktsineeritud tuttavaid on küll, kes jäid kodus istudes haigeks, steriliseerisid oma jahupakke ja piserdasid kõike 80% alkoholiga. Toidupoes ei käinud jms. Ja ikka said kuskilt selle koroona endale külge.

Võimalik, et ma ka sain, aga seda pole kinnitatud. Testi käisin tegemas kaks korda PCRis, viis korda tegin kodus testi, haige olingi mingi viis korda. Kõik testid negatiivsed. Olen olnud kokkupuutes koroonasse haigestunud inimestega. Kahel korral nii, et inimene haigestus järgmisel päeval. Minul ei miskit.

Tead, ma olen jah lihtsalt fatalist-pohhuist. Ma ei käi kuskil kedagi nakatamas, kui nakkus mulle koju ronib, no mis seal ikka, siis põen. Reisile ilmtingimata ei kibele, sel suvel käisin. Kinos piirangute ajal ei käinud, nüüd jälle käin.

Ma ei viitsi mingi hullusega kaasa joosta, kogu see haigus ja vaktsiin on puhas loterii. Tean vaktsineerimata inimesi, kes on põdenud nii et ei märganudki ja vaktsineerimata inimesi, kes on hinge vaakunud. Sama kehtib ka vaktsineeritute kohta. Tean inimest, kes sai vaktsiinist räiged kõrvalmõjud ja siis nädala pärast ka koroona sinna otsa. Sugulasel olid vaktsiini kõrvaltoimed mitu kuud, raviti haiglas, seos tõestatud. No enamasti pole midagi väga hullu juhtunud.

Ei ole käinud plakatitega vehkimas, ei ole kedagi veennud, et ära vaktsineeri. Aga pole ka suure hurraaga kogu seda koroonatralli kaasa teinud. Ja kui sina siin keksid, et kui mul ei ole mingit argumenteeritud vastunäidustust, siis ma olen loll, siis mine sa ka perse. Ma tean oma elu, oma tervist, oma riske ja meelsust. Kui ma leian, et mul on selle vaktsiini juures võimalik jääda äraootavale seisukohale, siis nii on ja nii ma tegin. Pikapeale selguski, et pole eriti tõhus (enam) ja pole eriti mõtet.

Ega ma seda haigust endale ei taha. Seda ei tea ette, kuidas see just minu organismis käituks. Vaktsineerimine ei puutugi eriti asjasse, sest ükski vaktsiin ei tööta 100% ja ma võin vabalt olla just see, kellele üldse ei mõika.

Niisiis. Mina ei tahtnud end vaktsineerida ja ongi kogu jutt. Ma ei ole vaktsiinivastane ja usun ikka, et eks sellest abi on, kui me räägime suurest massist. Aga üks, mida ma ei talu, on see, kui mingid vaktsiiniaktivistid tulevad suure suuga teisi lollideks, uhhuudeks jne tembeldama. Neile sooviks küll kõiki kõrvalmõjusid ja tõbe ennast koos tüsistustega. Aga las ta jääda. Imetle end, kui soovid, aga ära dissi teisi.

Mina olen see, kellega ta vaidles, ja ütlen sulle suur aitäh, et võtsid vaevaks kirja panna kõik täpselt nii, nagu mina ka mõtlen! Ise ma lihtsalt ei jaksanud enam temaga jahuda.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

On kaks vahet, kas sinu käest hakatakse vaktsineerimist üleöö nõudma töökohal, kus sa oled juba hulk aega töötanud või siis ongi see eeltingimuseks et üleüldse tööle minna.

Ei ole mingit vahet. Iga reegel kehtestatakse mingil hetkel ning sel hetkel on ALATI tööl inimesi, kes sellele reeglile ei vasta. Neile antakse aeg end reegliga kooskõlla viia, nad teevad oma valiku – ja kes ettenähtud ajaks pole reeglile vastav, sellel tulebki lahkuda. Mis siin veidrat küll on? Loomulik ja loogiline protsess.

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Iga reegel kehtestatakse mingil hetkel

Iga reegel ei ole mõistlik ega ka mitte seadusele vastav.

Mingi tööandja võib ju kehtestada sulle reegli, et nüüd pead käima tööl esmaspäevast laupäevani ja vaid pühapäev on vaba. Aga kui sellise reegli kehtestamine läheb seadusega vastollu siis see reegel ei kuulu täitmisele vastuvaidlemata.

Eks alati on neid, kes kohe ongi valmis E-L töötama, sest reeglid on ju täitmiseks. Mind pigem hämmastab see ülim reeglikuulelikkus. Ma ei saa siin kahjuks öelda seda, et “mõtle oma peaga”, sest koroona ajal see muutus pigem mingiks nõiatempliks. Küll aga ütlen seda, et iga mingi tööandja reegel ei ole automaatselt seadusega kooskõlas seepärast, et tööandja selle kehtestas.

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingi tööandja võib ju kehtestada sulle reegli, et nüüd pead käima tööl esmaspäevast laupäevani ja vaid pühapäev on vaba. Aga kui sellise reegli kehtestamine läheb seadusega vastollu siis see reegel ei kuulu täitmisele vastuvaidlemata.

Millise seadusega (konkreetne punkt) vaktsineerimisnõue vastuollu läheb?

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhiseadusega.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhiseadusega.

Kas sa ei oska lugeda? Küsisin konkreetset seaduse punkti. Udujuttu ajada, et kõik on vastuolus põhiseadusega, ei ole vaja.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhiseadus ei ole udujutt.

https://www.err.ee/1608700507/oiguskantsler-koroonapiirangute-aluseks-olnud-seadusesatted-eiravad-pohiseadust

Õiguskantsler on sellele viidanud õige mitu aastat, see ei ole nii, et alles nüüd ärkas. Ja kui püüate tulla jutuga, et ta on vaktsiinivastane uhhuu ja loll lamemaalane, siis seda ei ole ta kohe kindlasti.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja kui püüate tulla jutuga, et ta on vaktsiinivastane uhhuu ja loll lamemaalane, siis seda ei ole ta kohe kindlasti.

Loomulikult ei püüa. Õiguskantsleri avalduse mõte on siiski pigem vormistusliku poole kritiseerimises, on viidatud, kuidas oleks pidanud asju vormistama, mitte pole tegu sisuliste hinnangutega. Väide, et vaktsineerimisnõue on sisulises vastuolus põhiseadusega, ei ole loogiline – ka tervisetõendi nõudmine koka ametikohal on sel juhul vastuolus põhiseadusega. Tahan niiväga kokaks saada, mul on põhiseaduslik õigus iga ametit valida, aga saadana tööandja nõuab minult tööle asumiseks mingit tõendit! Ma ei ole nõus arstile minema! Vägivald!!

+3
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tahan niiväga kokaks saada, mul on põhiseaduslik õigus iga ametit valida, aga saadana tööandja nõuab minult tööle asumiseks mingit tõendit!

Vaata, siin on vahe sees. Kui sind juba on kuskile tööle võetud ja sinu tööle võtmisel ei olnud tingimuseks vaktsineerimine, aga seda järsku hakatakse nõudma, seejuures ei ole selleks seaduslikku alust, siis see on hoopis teistsugune situatsioon kui see et öää, ma tahan kokaks saada, aga ei ole nõus arstil käima.

Ja ei, see ei ole vormistamise küsimus, vaid ta siiski räägib sisulisest vastuolust, et midagi on kehtestatud ja nõutud, aga täiesti suvaliselt.

Sul võib ju olla suur soovmõtlemine, et kui mingi ülemus kuskil midagi välja mõtleb ja alluvatele korralduse annab, et siis see kohe on mingi ülim käsk. Nii see siiski ei ole. Kui see korraldus ei ole kooskõlas kehtiva seadusandlusega, siis teeb see ülemus sitta tööd. Niisugusele asjale peabki vastu vaidlema, mitte kulpi lööma ja käsku täitma pimesi. Töötajatel on siiski samuti õigused, isegi kui nad on tööl kaitseväes.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vaata, siin on vahe sees. Kui sind juba on kuskile tööle võetud ja sinu tööle võtmisel ei olnud tingimuseks vaktsineerimine, aga seda järsku hakatakse nõudma, seejuures ei ole selleks seaduslikku alust, siis see on hoopis teistsugune situatsioon kui see et öää, ma tahan kokaks saada, aga ei ole nõus arstil käima.

Ei ole siin mingit vahet sees, ütlesin sulle juba enne korra. Tööandjal on õigus teha reegleid ja anda nende täitmiseks aeg – lisada mõni haridusnõue, näiteks. Kui selle aja jooksul end reegliga vastavusse ei vii, siis polegi nutta midagi, omaenda valik ju.

+3
-5
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 160 )