Mul ei ole vaja mitte midagi rohkem üldistada ega teada. Fakt on see, et pole mitte ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks end mitte vaktsineerida
täiesti piisab ka sellest, kui inimene lihtsalt ei taha, pole vaja hakata nuputama mingeid argumente kellegi veenmiseks.
Mina ei ole see, kellega sa vaidled, aga ka mina olin vaktsineerimata. Mul ei olnud selleks otsest vajadust. Istusin kodus nagunii, mul töö kodus. Toidu enamasti tellisin nagunii kulleriga. Riskigruppi ei kuulu. Inimestega kokkupuuted nullilähedased.
See tähendab – mina kedagi ei oleks ohustanud.
Kui nüüd tuled jutuga et ma oleks selle koroona võinud saada ka kodus olles, siis no okei jah, oleks võinud. Mul vaktsineeritud tuttavaid on küll, kes jäid kodus istudes haigeks, steriliseerisid oma jahupakke ja piserdasid kõike 80% alkoholiga. Toidupoes ei käinud jms. Ja ikka said kuskilt selle koroona endale külge.
Võimalik, et ma ka sain, aga seda pole kinnitatud. Testi käisin tegemas kaks korda PCRis, viis korda tegin kodus testi, haige olingi mingi viis korda. Kõik testid negatiivsed. Olen olnud kokkupuutes koroonasse haigestunud inimestega. Kahel korral nii, et inimene haigestus järgmisel päeval. Minul ei miskit.
Tead, ma olen jah lihtsalt fatalist-pohhuist. Ma ei käi kuskil kedagi nakatamas, kui nakkus mulle koju ronib, no mis seal ikka, siis põen. Reisile ilmtingimata ei kibele, sel suvel käisin. Kinos piirangute ajal ei käinud, nüüd jälle käin.
Ma ei viitsi mingi hullusega kaasa joosta, kogu see haigus ja vaktsiin on puhas loterii. Tean vaktsineerimata inimesi, kes on põdenud nii et ei märganudki ja vaktsineerimata inimesi, kes on hinge vaakunud. Sama kehtib ka vaktsineeritute kohta. Tean inimest, kes sai vaktsiinist räiged kõrvalmõjud ja siis nädala pärast ka koroona sinna otsa. Sugulasel olid vaktsiini kõrvaltoimed mitu kuud, raviti haiglas, seos tõestatud. No enamasti pole midagi väga hullu juhtunud.
Ei ole käinud plakatitega vehkimas, ei ole kedagi veennud, et ära vaktsineeri. Aga pole ka suure hurraaga kogu seda koroonatralli kaasa teinud. Ja kui sina siin keksid, et kui mul ei ole mingit argumenteeritud vastunäidustust, siis ma olen loll, siis mine sa ka perse. Ma tean oma elu, oma tervist, oma riske ja meelsust. Kui ma leian, et mul on selle vaktsiini juures võimalik jääda äraootavale seisukohale, siis nii on ja nii ma tegin. Pikapeale selguski, et pole eriti tõhus (enam) ja pole eriti mõtet.
Ega ma seda haigust endale ei taha. Seda ei tea ette, kuidas see just minu organismis käituks. Vaktsineerimine ei puutugi eriti asjasse, sest ükski vaktsiin ei tööta 100% ja ma võin vabalt olla just see, kellele üldse ei mõika.
Niisiis. Mina ei tahtnud end vaktsineerida ja ongi kogu jutt. Ma ei ole vaktsiinivastane ja usun ikka, et eks sellest abi on, kui me räägime suurest massist. Aga üks, mida ma ei talu, on see, kui mingid vaktsiiniaktivistid tulevad suure suuga teisi lollideks, uhhuudeks jne tembeldama. Neile sooviks küll kõiki kõrvalmõjusid ja tõbe ennast koos tüsistustega. Aga las ta jääda. Imetle end, kui soovid, aga ära dissi teisi.