täiesti piisab ka sellest, kui inimene lihtsalt ei taha, pole vaja hakata nuputama mingeid argumente kellegi veenmiseks.
Ja kui ise EI TAHA, siis millest see kummaline nutuhalin, kui teatud ametipostidel ilma vaktsineerimata ei saa töötada?
Kas samamoodi tekib nutuhalin, kui sa EI TAHA teha endale autojuhiluba ja siis ei saa kuskil töötada, kus tuleb autot juhtida? Hirmus põhiseaduslike õiguste rikkumine, et ilma juhiloata ei lubata autot juhtima?
Ma ei viitsi mingi hullusega kaasa joosta, kogu see haigus ja vaktsiin on puhas loterii. Tean vaktsineerimata inimesi, kes on põdenud nii et ei märganudki ja vaktsineerimata inimesi, kes on hinge vaakunud. Sama kehtib ka vaktsineeritute kohta. Tean inimest, kes sai vaktsiinist räiged kõrvalmõjud ja siis nädala pärast ka koroona sinna otsa. Sugulasel olid vaktsiini kõrvaltoimed mitu kuud, raviti haiglas, seos tõestatud. No enamasti pole midagi väga hullu juhtunud.
Ja see sulle huvi ei paku, et vaktsineeritutel kulgeb haigus üldiselt oluliselt kergemalt, haiglasse sattumise tõenäosus väheneb 70-80% ja intensiivi sattumise tõenäosus kah?
Sind võib-olla ei huvita, aga Eesti riigi toimimise huvides on need numbrid väga olulised. On oluline vahe, kas koroona tõttu haiglaravi vajab 80 või 800 inimest. Sest teatud haiglaravil olijate arvu juures saab haiglate võimekus täis, uusi haigeid ei ole enam kuhugi panna ja muud ravi tuleb ka koomale tõmmata, lisaks põlevad arstid läbi selle koormuse all.
Kaitseväelane võiks riiki ikka nii palju austada, et ei panusta oma jabura käitumise ja rumala jonnimisega haiglate ületäitumisse.
Pikapeale selguski, et pole eriti tõhus (enam) ja pole eriti mõtet.
Koroonavaktsiinid jätkuvalt tagavad hospitaliseerimise vajaduse vähenemise 70-80%, sest vähendavad oluliselt haiguse raskust (ja seega ka tüsistusi). On küll väga palju mõtet ja on vägagi tõhus.
sest ükski vaktsiin ei tööta 100% ja ma võin vabalt olla just see, kellele üldse ei mõika.
Sinu meelest siis vaktsiin töötab ainult kas 100% või siis 0%? Sellist asja, nagu töötamine 70%, sinu jaoks ei eksisteeri?
Puugi vastu ka ei vaktsineeri, sest äkki ei mõika? Mis kummaline loogika see on?
Turvavöö autos võib ka surmale kaasa aidata teatud tingimuste kokkulangemisel, rääkimata sellest, et turvavöö ei hoia alati ära surma või raskeid vigastusi. Seega sa turvavööd ei kasuta, sest äkki ei mõika?
Ma ei ole vaktsiinivastane ja usun ikka, et eks sellest abi on, kui me räägime suurest massist. Aga üks, mida ma ei talu, on see, kui mingid vaktsiiniaktivistid tulevad suure suuga teisi lollideks, uhhuudeks jne tembeldama.
Praegu on ülemaailmne pandeemia. Sa ikka seda tead, et praegune COVID-19 pandeemia on inimkonna ajaloos ohvrite arvu poolest viiendal kohal pandeemiate seas? Mitte ainult kaitseväelane, vaid iga mõistuslik inimene peaks andma oma panuse, et seda veidigi piirata. Mitte jonnima.