Esileht Tööelu, raha ja seadused. Normaalne palk?

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 252 )

Teema: Normaalne palk?

Postitas:
Kägu

Tundub, et inimene istus peale gümnaasiumi lihtsalt aasta kodus ja nüüd on edasiminek seegi, kui üldse kuskile tööle läheb. Võtakski seda siiski nagu õppimisena, mitte nii, et kuidas nii vähe palka saab maksta. Tulebki olla hea suhtleja, krapsakas, küll siis saab sealt klienditeenindaja kohalt ka kaugemale. Kui ei oska suhelda ja pole krapsakas, siis tuleks ikka pigem kooli minna. Nii loll pole keegi, et kutsekooligi ei saaks.

Aga kui inimene ei ole krapsakas? Kõik peavad olema ühesuguse – krapsakad, energilised, head suhtlejad jnejne? Kui inimene ei ole selline, siis ta ei peagi saama inimväärset palka ja eluks vajalikku?

Kindlasti ei ole nad väärt sama palju kui need, kes ettevõttele oluliselt rohkem väärtust toovad.

Miks peaks ettevõtte tasand olema olulisem kui üksikindiviidi tasand? Orjamentaliteet?

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole küll sellist 1200 eurose netopalgaga laotöö kuulutust nägema juhtunud.

Ega palka kuulutustes välja ei toodagi. Komplekteerijad teenivad igal pool päris hästi. Tean ka üht, kes võttis veidi lisatööd enda peale ja saab 2000 neto. See muidugi suht ulme juba, aga jah-1200-1400 neto väga tavaline.

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks peaks ettevõtte tasand olema olulisem kui üksikindiviidi tasand? Orjamentaliteet?

Ettevõtted on loodud selleks, et kasumit teenida. Mida paremad töötajad, seda suurem kasum ja võimalus paremat töötasu maksta.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida ta selle 5000 euroga siis täpsemalt pihta hakkab?

Maksab järgmise aasta üüri või paneb laenu sissemakseks ning alustab 50K korterist.

ok, sissemakseks võib panna, aga milline pank annab sellise palga teenijale laenu?

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida ta selle 5000 euroga siis täpsemalt pihta hakkab?

Maksab järgmise aasta üüri või paneb laenu sissemakseks ning alustab 50K korterist.

ok, sissemakseks võib panna, aga milline pank annab sellise palga teenijale laenu?

800 peab neto olema üksi võttes.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks sellele küsib panka ka kontoväljavõtet. Vahet pole, kas su palk on 800 või 1600  kui kuu lõpuks midagi kätte ei jää, siis laenu ei saa.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis asja sa saad siis selle laenu eest osta? No sellist asja polegi mitte kuskil maailmas olemas, et noor läheb oma esimesele miinimumpalgaga töökohale ja kohe võtab üksi eluasemelaenu. Ei tasu endale nüüd kõike ette ka kujutada.

+14
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps on 20-aastane tänaseks, gümni lõpetas eelmisel aastal. Täiskoha eest jah pakutakse sellist palganumbrit.

Ee…mida sa ootasid siis? Mingit kogemust pole, miks peaks rohkem maksma?

Ehk siis – kui kogemust pole, siis tuleb edasi elada vanemate juures, inimene ei saagi oma täiskasvanu elu alustada? Selle palga eest ei ole ju võimalik inimesel korterit üürida ega pangalaenu saada, et korter osta? Elu Eestis? Ma ei tea, et kuskil mujal selline asi võimalik oleks.

Masendav vinguja. Hakka siis ise tööandjaks ja maksa oma tibununnule 5000 kuus.

Soovitan veidi “kuskil mujal” ringi käia ja veenduda, et Eestis makstakse palka ikka väga palju võrreldes enamuse “kuskil mujal” maailma riikidega.

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et inimene istus peale gümnaasiumi lihtsalt aasta kodus ja nüüd on edasiminek seegi, kui üldse kuskile tööle läheb. Võtakski seda siiski nagu õppimisena, mitte nii, et kuidas nii vähe palka saab maksta. Tulebki olla hea suhtleja, krapsakas, küll siis saab sealt klienditeenindaja kohalt ka kaugemale. Kui ei oska suhelda ja pole krapsakas, siis tuleks ikka pigem kooli minna. Nii loll pole keegi, et kutsekooligi ei saaks.

Aga kui inimene ei ole krapsakas? Kõik peavad olema ühesuguse – krapsakad, energilised, head suhtlejad jnejne? Kui inimene ei ole selline, siis ta ei peagi saama inimväärset palka ja eluks vajalikku?

Kindlasti ei ole nad väärt sama palju kui need, kes ettevõttele oluliselt rohkem väärtust toovad.

mõned üksikud kommunistlikud riigid on veel maailmas siiani olemas, aga sinna sa ju siiski ei tahaks elama minna, ega?

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Selleks, et ettevõte saaks palka maksta, peab ettevõte selleks kuskilt raha saama. Üldiselt töötajad oma tööga selle tulu ettevõttele toodavad ja selle eest nad ka palka saavad. Kes toob rohkem tulu, see saab rohkem palka. Kui head töötajat ei osata hinnata, siis lõppeb see ettevõtte jaoks varem või hiljem halvasti.

Orjamentaliteeti pole mõtet siia toppida. Igaüks võib meie maal ettevõtjaks hakata ja endale maksta nii suurt palka kui kannatab (või siis maksta väiksemat palka ja dividende võtta).

Väärtus inimesena ja töötajana on kaks iseasja. Inimesed on põhimõtteliselt kõik muidugi väärtuslikud. Aga töötaja väärtust saab otseselt mõõta tema töö tulemusena teenitud raha kaudu.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps otsib tööd ja olen sellega seoses nüüd kursis mis palkasid pakutakse töömaastikul. See on ikka täiesti skandaalne. Eeldatakse, et inimene peaks hakkama saama, kui saab täiskohaga töö eest kuus 750 eurot bruto? Täielik hämming…

Kas sa soovid, et riik su lapsele maksaks toetust lisaks, näiteks toetus neile, kes ôppida ei viitsi, aga tahavad hästi elada.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Laps otsib tööd ja olen sellega seoses nüüd kursis mis palkasid pakutakse töömaastikul. See on ikka täiesti skandaalne. Eeldatakse, et inimene peaks hakkama saama, kui saab täiskohaga töö eest kuus 750 eurot bruto? Täielik hämming…

Kas sa soovid, et riik su lapsele maksaks toetust lisaks, näiteks toetus neile, kes ôppida ei viitsi, aga tahavad hästi elada.

Ei, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada. Jutt ei käi ju ometi ainult minu lapsest, see on üldine probleem. Ma ei kujutagi ette kuidas üldse meie lihttöölised (kes ei ole äsja kooli lõpetanud kogemuseta äsja lapsekingadest välja astunud) hakkama saavad? Kas te tõesti ei saa aru, et kõiki ametikohti on meil ju vaja? Inimeste võimekus on erinev. Seetõttu peaks iga töö eest maksma sellist palka, millega inimene saab elada? Mis tähendab ju eelkõige seda, et inimene peab suutma endale kodu tekitada!

+9
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mis asja sa saad siis selle laenu eest osta? No sellist asja polegi mitte kuskil maailmas olemas, et noor läheb oma esimesele miinimumpalgaga töökohale ja kohe võtab üksi eluasemelaenu. Ei tasu endale nüüd kõike ette ka kujutada.

Ida-Virumaale saab odava korteri. Ida-Virus pidid õpetajate palgad olema suuremad nüüd millalgi, lugesin kusagilt. Minge kolige kõik Narva.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada. Jutt ei käi ju ometi ainult minu lapsest, see on üldine probleem. Ma ei kujutagi ette kuidas üldse meie lihttöölised (kes ei ole äsja kooli lõpetanud kogemuseta äsja lapsekingadest välja astunud) hakkama saavad? Kas te tõesti ei saa aru, et kõiki ametikohti on meil ju vaja? Inimeste võimekus on erinev. Seetõttu peaks iga töö eest maksma sellist palka, millega inimene saab elada? Mis tähendab ju eelkõige seda, et inimene peab suutma endale kodu tekitada!

Eks elavad kahekesi ja alati on olnud madalapalgalisi ja jääbki olema, sest keegi ikka selle palga eest tööle läheb ja mitte vähe inimesi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ida-Virumaale saab odava korteri. Ida-Virus pidid õpetajate palgad olema suuremad nüüd millalgi, lugesin kusagilt. Minge kolige kõik Narva.

Väga tülgastav arrogantsus, väkk.

+3
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://pohjarannik.postimees.ee/7609269/ida-virumaal-eesti-keeles-opetavate-opetajate-palk-touseb-3000-euroni

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada. Jutt ei käi ju ometi ainult minu lapsest, see on üldine probleem. Ma ei kujutagi ette kuidas üldse meie lihttöölised (kes ei ole äsja kooli lõpetanud kogemuseta äsja lapsekingadest välja astunud) hakkama saavad? Kas te tõesti ei saa aru, et kõiki ametikohti on meil ju vaja? Inimeste võimekus on erinev. Seetõttu peaks iga töö eest maksma sellist palka, millega inimene saab elada? Mis tähendab ju eelkõige seda, et inimene peab suutma endale kodu tekitada!

Eks elavad kahekesi ja alati on olnud madalapalgalisi ja jääbki olema, sest keegi ikka selle palga eest tööle läheb ja mitte vähe inimesi.

Lähevad sest alternatiiviks on elu kodutuna! Sul empaatiavõimet üldse pole?

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga tülgastav arrogantsus, väkk.

Miks? Kuidas need eestlased siis välja surevad? Minge asustage Ida-Viru ära.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lähevad sest alternatiiviks on elu kodutuna! Sul empaatiavõimet üldse pole?

On, ma ise vaene. Point oli, et ju siis sobiv palk, kui ei streigita nagu õpetajad oma näoga streigivad….

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada. Jutt ei käi ju ometi ainult minu lapsest, see on üldine probleem. Ma ei kujutagi ette kuidas üldse meie lihttöölised (kes ei ole äsja kooli lõpetanud kogemuseta äsja lapsekingadest välja astunud) hakkama saavad? Kas te tõesti ei saa aru, et kõiki ametikohti on meil ju vaja? Inimeste võimekus on erinev. Seetõttu peaks iga töö eest maksma sellist palka, millega inimene saab elada? Mis tähendab ju eelkõige seda, et inimene peab suutma endale kodu tekitada!

Oot, oled ikka ise ettevõtja või niisama lambist määrad, kuidas elu peaks käima? Soovid hakata näiteks poes 2x kallimalt toitu ostma, et ettevõtja saaks su tibulinnule 1500 neto maksta? Kusagilt peaks see raha ju tulema.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellist aega ei tule kahjuks kunagi

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis tähendab ju eelkõige seda, et inimene peab suutma endale kodu tekitada!

Aga sellist asja polegi kuskil maailmas. Kui sa elaks kuskil Londonis, siis seal ei saa endale kõrgepalgalised mingit eluasemelaenu võtta. Inimesed elavadki aastaid mitmekesi koos üürikorteris. Pisike üürikorter maksab 2000 naela ja neidki ei ole kuskilt võtta. Eestis ongi siiani väga hea elu olnud, nii et igaüks arvab, et ta saab kohe esimese asjana endale eluasemelaenu võtta Ei saa. Esialgu eladki vanemate juures, ühiselamus või üürid kolme peale korteri. Ja siis hakkad ennast edasi üles töötama. Paljudes maades on nii, et inimesed ei saagi endale mitte eluski eluasemelaenu, elavadki eluaeg üürikorterites. Vanast peast siis mingi riigi toetatud asutuses.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus koopas sa elanud oled?

+4
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, miinimumpalk peaks olema normaalselt elatav ja lihttöö tegijaid on ka vaja, kes peaksidki samuti elatava palga kätte saama.

Aga siiski laps – laps on 14, 16 või su 18, ehk isegi 20-25? Mingi kogemus? Eriala, haridus? Täiskohaga koht ja palk ikka?

St läksin ise küll nüüdseks aastaid tagasi 600 euroga tööle, samas kohas 2-3 aastaga oli palk juba 2500.

Laps on 20-aastane tänaseks, gümni lõpetas eelmisel aastal. Täiskoha eest jah pakutakse sellist palganumbrit.

Mul laps käib gümnaasiumis ja teenib 19 eurot tund.  Õpetab teisi lapsi.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada.

Selle 750-eurose brutopalgaga elab väikelinnas täiesti äragi. See on 709 eurot kätte. 150-200 euro eest saab korteri üürida, isegi Tallinnas ja Tartus on üksikuid minikortereid (või kehvas seisus kortereid) selle summa eest. Ja kv.ee järgi on mõnes neist korteritest kommunaalid üsna madalad.
Ja kui inimene on näiteks aastat 45 vana, tal on 2 last ja on üksikvanem sellise sissetulekuga (sh lapsetoetused, elatis; ehk inimene töötab osakoormusega), siis saab vajadusel toimetulekutoetust taotleda. Eestis ei pea keegi näljas, paljas ega kuuse all olema. Mugava elu kõigile võimaldamiseks on meie riik liiga vaene.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas te tõesti ei saa aru, et kõiki ametikohti on meil ju vaja?

Päris kindlasti ei ole kõiki ametikohti vaja. Ametikohti liidetakse, koondatakse, luuakse kogu aeg, sest elu muutub ja areneb pidevalt ning vajadus erinevate ametite järele on muutuv suurus. Ka ei ole mõtet rääkida seda “keegi peab ju selle töö ka ära tegema” juttu. Ei pea. Kui mõnele ametikohale kedagi ei leita, siis kas ametikoht kaotatakse või muudetakse profiili või palganumbrit.

Ametikoht on olemas seni, kuni eksisteerib vajadus selle järele ning kuni leidub inimesi, kes on seda pakutava palga eest nõus tegema. Puust ja punaseks: palgad on madalad seni, kuni leidub keegi, kes on sellega nõus.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul laps käib gümnaasiumis ja teenib 19 eurot tund.  Õpetab teisi lapsi.

Sinu kullake on erand. Räägime keskmisest inimesest.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, ma lihtsalt leian, et iga ametikoht peaks olema tasustatud inimväärselt ehk selliselt, et inimene saaks sellest iseseisva elu juures inimväärselt ära elada.

Selle 750-eurose brutopalgaga elab väikelinnas täiesti äragi. See on 709 eurot kätte. 150-200 euro eest saab korteri üürida, isegi Tallinnas ja Tartus on üksikuid minikortereid (või kehvas seisus kortereid) selle summa eest. Ja kv.ee järgi on mõnes neist korteritest kommunaalid üsna madalad.

Ja kui inimene on näiteks aastat 45 vana, tal on 2 last ja on üksikvanem sellise sissetulekuga (sh lapsetoetused, elatis; ehk inimene töötab osakoormusega), siis saab vajadusel toimetulekutoetust taotleda. Eestis ei pea keegi näljas, paljas ega kuuse all olema. Mugava elu kõigile võimaldamiseks on meie riik liiga vaene.

Eestis on väga hea elu. Eesti ei ole vaene praegu kuidagi. Kas see ka jätkusuutlik on, kahtlane. Pikka aega kindlasti mitte.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sinu kullake on erand. Räägime keskmisest inimesest.

Mis sinu kullakesel keelab siis sama tegemast? Kuuenda klassi matemaatikat näiteks võiks ju vabalt mõigata?

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sinu kullakesel keelab siis sama tegemast? Kuuenda klassi matemaatikat näiteks võiks ju vabalt mõigata?

Minul ei ole lapsi. Matemaatikat? Õpetamiseks? Õpetamiseks on vaja oskusi ja mitte ainult oskusi õpetamiseks, vaid mataoskusi. Ma ei näe, et kõik 20aastased oskaksid matat vabalt. Kui nii oleks, oleks tüüp edukas. Mata on kõige alus.

0
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 252 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Normaalne palk?