Esileht Tööelu, raha ja seadused. Nõutakse töökogemust…

Näitan 2 postitust - vahemik 31 kuni 32 (kokku 32 )

Teema: Nõutakse töökogemust…

Postitas:
Kägu

Ma olen käinud Tartust väikesesse kohta umbes sama kaugele tööle. Jah, oli hirmus tüütu, aga terve aasta käisin, sest taolist tööd lähemal parasjagu ei pakutud. Praegu töötan samuti kodust hästi kaugel, aga käin kohal korra kuus ja saan ühistranspordiga üsna kodu juurest kohe töö juurde. Teen juba sõidu ajal tööd ja nii ei lähe need tunnid raisku. Ise autoga sõita küll ei viitsiks. Umbes 30-45 minutit on minu jaoks see piir, millest enam ei viitsi ise igapäevaselt tööle sõita. Põltsamaale Tartust ilmselt palju ei käida, aga ega Põltsamaa ja näiteks Jõgeva või Paide ümber polegi ju teisi suuremaid kohti palju. Eks need pisikestes kohtades elavad inimesed sõidavadki neisse linnadesse, sest see on ikka lähem kui Tallinn või Tartu ja lähemal on pakkumisi veel vähem.

Jah, ja kõik inimesed ei ela Tallinnas ja Tartus. Tallinnas elades võib ka tööle jõudmine tegelikult 30 minutit või rohkem aega võtta. Või kui peab kuskilt Harjumaalt Tallinnasse tööle sõitma. Vaadates palgastatistikat, siis Eesti maakondades (v.a. Tartumaa või Harjumaa) on keskmine brutokuupalk 1500 euro ligidale (neto 1250 eurot), keksmine mediaanpalk on omakorda 100-200 eurot väiksem. Selle kõrval palk 1600 neto näites Pärnumaal, Järvamaal, Viljandimaal või Lääne-Virumaal polegi nii väike (pluss minu näites on tubli olles võimalik keskmiselt kuus u 500 eurot netos rohkem teenida). Ei ütleks ka, et nt Pärnu, Viljandi, Paide või Rakvere ka karuperse kohad oleks.

Ilma töökogemuseta ongi tegelikult Tartus või Tallinnas maruraske kuskilt löögile saada. Konkursid on alati tihedad ja isegi perfekset CV-d omades võib keegi ikka parem olla. Seega paljud aluatavadki nii, et lähevad kuskile maakonnalinna tööle ja pärast firma või asutuse seest liiguvad meelepärasemasse asukohta ümber.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Töökoht oli kuskil Karuperse külas ja auto oleks saanud tööl käimiseks? Mul tuttav tampis kunagi iga ilmaga Tartust Põltsamaale sõita, no ei olnud nauditav.

Mul tambib sama teed, aga vastupidi, sõita üks sugulane. On väga meeldiv, eriti nagu siin jutuks, saab osa ajast kodust teha. Sõidab ühel nädalal kaks, teisel neli päeva. Sama kaua sõidad tipptunnil Tallinna ühest otsast teise tööle. Näiteks Pääskülast Lasnamäele. Kauemgi. Tema küll pigem saab 1600 kätte.

0
-1
Please wait...

Näitan 2 postitust - vahemik 31 kuni 32 (kokku 32 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Nõutakse töökogemust…