Tere! Tundub, et novembribeebide ootajad on kõik tagasihoidlikud, aga teen siis teema ära 🙂
Millal TA ja kuidas läheb?
Esileht › Lapse ootamine › Novembribeebid 2022
Tere! Tundub, et novembribeebide ootajad on kõik tagasihoidlikud, aga teen siis teema ära 🙂
Millal TA ja kuidas läheb?
Tere
Enda arvestuse järgi on novembri keskpaik, aga kuna tsükkel lühike, tuleb tähtaeg ettepoole ilmselt.
Testisin väga varakult, sest tunne oli selline, et vist ja veretest kinnitas. Flo järgi täna alles!!! 3+4. Eile oli 440 hcg, mis vastab veidi suurema raseduse järgi mu arust, aga täpselt ei tea. Homme teen uue vereproovi, et näha, kas tõuseb.
Tere!
Minul siis TA päevade järgi 02.11, nädalaid hetkel 6+2 ja esimene ämmaemanda aeg järgmisel teisipäeval.
Positiivse rasedustesti sain juba 21. Veebruaril, aga kuna samal päeval sain ka positiivse koroonatesti vastuse, siis veretesti tegemas käisin alles 02.03., hcg oli 1495.
Sümptomitest hetkel nii palju, et rinnad on hellad, kõht punnis ja söökidest eelistan ainult magushaput/soolast; kommide, küpsiste jms asjade peale mõtlemine juba tekitab iiveldust.
Ilusat ootusaega!
Öölane
Hei! Mina sain samuti positiivse testi tulemuse samal ajal covid testiga 🙂
TA peaks olema 10.11 aga ämmaka juurde 23.03 ja eks siis kuuleb, mis tema näeb. Ma vereproovi ise pole teinud ja ei plaani ka. Kolmas laps ja võtan kuidagi rahulikult, kuigi esimesed kaks juba suuremad ja põnevus on suur.
Tunnustest. Varasemate rasedustega pole ma kunagi iiveldanud, aga nüüd algas juba enne testi tegemist. Isud on pigem värske ja tervisliku järele ja pigem ei tahagi midagi. Üllatav minu puhul.
L
Mul ka kolmas laps tulekul 🙂. Vereproovi tahtsin teha peamiselt sellepärast, et eelmine tsükkel oli keemiline rasedus/varajane katkemine ning kuna koroona tõttu tundsin end väga nõrgalt ja jõuetult, kartsin, et sel kuul läheb ka rasedusega kehvasti. Siiamaale on aga kõik õnneks hästi.
Öölane
Minul peaks olema TA novembri alguses täitsa, kusagil 1.11 paiku.
Arsti juures käidud ja suurus oli 6+0 mõõtude järgi aga päevade järgi siis 6+2, see vahe olevat okei.
Küll aga ei ole okei minu enesetunne, eriti hommikuti. Ilmselt see sõja teema ja pinge mõjutab ka kõike. Ei jõua veel hommikul silmigi päris lahti teha kui juba mõtlen, issand, ma olen rase, issand, maailmas toimub sõda. Ja siis on selline südame kloppimine, et pean püsti tõusma, et olemine paremaks läheks. Samal ajal aga kimbutab ka iiveldus ja olen hetkel nagu täitsa voodihaige siin kodus, enamik ajast leban. Enamik toitudest ajab iiveldama. Peab mõtlema, mida vähegi alla läheks et saaks ikka söödud. 🙂
Vot sellist raseduse algust ei osanud oodata, aga samas kõik on õilsa eesmärgi nimel ja loodan, et millalgi hakkab ikkagi paremaks minema ja saab ikka ka öelda, et rasedus on ilus aeg. Esimene rasedus ja hetkel ei ole seega varasemaga võrrelda ka. 🙂
Ämmaka aeg on aprilli alguses, enne seda veel korral külastan arsti kes meid üle vaatab.
Paulakene
Tere
Ma sain esimese positiivse tulemuse juba 22.02 kuupäeval, TA peaks olema 04.11.2022. 4+3 käisin korra veretesti tegemas, oli u 430 seega norm. Enne testi tegemist sain juba aru, et midagi toimub, 3 päeva järjest tekkisid korralikud kõrvetised, mida mul muidu kunagi ei esine. Üldiselt ka ok olla, kõht on juba punnis, millele aitab kaasa diastaas, magus ajab iiveldama ja hommikuti ka on iiveldamise/aevastamise vahepealne seisund enne esimest söögikorda. Esmaspäeval lähen arsti juurde kontrolli, sest on olnud ka mõni hirmutav moment.
Tere!
Mina ka liituks ootajate perega 🙂 Tähtajaks 15.11 ja täna siis täpselt 5+0. Käisin eelmine nädal ka kahel veretestil, tõus ootuspärane ehk nüüd jään UH aega ootama. Hetkel on sümptomitest ainult meeletu väsimus ja kerge iiveldus, aga eks see “huvitavam” aeg alles saabub 🙂 Tuleb teine laps perre.
Bessy
Tore, et meid koguneb 🙂 Mul on järgmisel nädalal ämmaka aeg, seni kinnitab rasedust üha süvenev iiveldamine.
Kas kellegil on kogemust ka rasedusaegsete treeningutega, eriti jõusaaliga? Mis hetkel tuleks harjutusi modifitseerida ja kui kaua keegi on saalis treeninguid saanud jätkata? Saan aru, et tuleb teha enda tunde järgi ja mitte liiga tehes, aga tore oleks teiste kogemusi kuulda.
L.
Liitun ka, tähtaeg hetkel 14.11.
Korralik rodeo, teist nädalat järjest ärkamise hetkest magamaminekuni mõnus piiripealne iiveldus, kus nagu oksendama veel ei kipu, aga olemine on totaalne kalts. UH alles aprillis, niiet juba olen 12252 liini terrorisserinud, et mis aitab selles olukorras. Ingveritabletid ja puhkamine oli vastus, keda huvitab 😀
Jõusaali osas ma praegu jätkan tavapärase kavaga (raskuseid timmisin väiksemaks) kuni 1. trimestri lõpuni ning siis teen vastavalt korrektuure: selili harjutused välja ning pulsi peaks saama alla 140 hoitud.
K
Mul õnnestus täna juba imeväikest tuksuvat südant vaadata ja sain ka rasedakaardi, paari nädala pärast lähen ülemõõtmisele, sest ta tahtis ennast täna väga peidus hoida ja mõõtmine 100% ei õnnestunud.
Oo kui tore! Palju sul nädalaid on juba?
Oo kui tore! Palju sul nädalaid on juba?
Täna on tegelikult alles 6+3 ja tõeline tegu oli see pisike tegelane üles leida, mul jättis süda paar lööki vahele, kui arst teda pikalt taga otsis:)
Ma ei taha hirmutada, aga eelmise rasedusega õnnestus mul endale hematoom tekitada jõusaalis. Enda meelest hullult ei rabelenud, aga enesetunne oli hea ja jaksasin pingutada. Arst muidugi kukkus toolilt maha ja pragas minuga, et mida ma jõusaalis üldse rahmeldan. Samas mõned naised rebivad veel kolmandal trimestrilgi kangi. Kes teab siis, millest see oleneb… Lõpuks ei leidnudki sobivat trenni, joogad ka kõik nii seinast seina
Bessy
Tere tere kõigile!
Olen 38a ja 2 lapse ema(9a poiss ja 2a poiss) ,mehega kooselu 21aastat ning nüüd taas ootel🙂.Hetkel 5+2 ja arsti esimene visiit on 30.03..Hetkel rinnad väga tundlikud ja igal hommikul õrn päevade valu,muid sümptomeid veel pole.
Eelmisel aastal saime ka triibud kätte aga siis kahjuks 6ndal nädalal toimus katkemine 😪,elasin seda väga üle.
Nüüd oleme väga õnnelikud ja loodame et kõik on hästi,äkki seekord tuleb meie juurde pisike tüdruk😍
Tere, liitun ka selle grupiga 😊
Flo järgi TA peaks olema 02.11. Arstile pole veel saanud, kuna ta jäi haigeks ja nüüd alles 24.03 saan kindlalt teada kui kaugel minu rasedus on.
Olen 39 ja 3 lapse ema( 18a poeg, 14a tütar ja 10a poja). Eelmisel aastal augustikuus pidin kahjuks raseduse katkestama😞, kuna 12 nädala uuringutel selgus, et südamega suured probleemid ja ka tugeva geenirikkega, kahjuks poleks see pisike elusalt sündinudki. Aga enda plaani, veel ühe pisikese kasvatamist, maha ei matnud😊 ja loodan (pigem usun, et seekord on kõik korras)
Sedapuhku tegin testi enne päevade algust 24.02, kuna oli tunne, et tuleb kaks triipu ja nii oligi, olid väga tugevad triibud, mida poleks nii vara oodanud😁
Enesetunne on sama nagu kõigi kolmega, nii kui veidikene rohkem söön, ajab iiveldama ning samas kui kõht tühi siis taas iiveldab. Seekord olen täheldanud, et piimatooted ajavad eriti iiveldama. Rinnad on valusad, väsimus on lihtsalt meeletu- ainult magaks.
Soovin kõigile ilusat saabuvat kevadet!
Üle pika aja teema, kus on kuu nimetus ja beebid kokku kirjutada, nt novembribeebid. 😀
? Oktoober ja august ju ka siin kokku kirjutatud.
hei 🙂
minul täna täitus 6 nädalat ja esimene iiveldus+oksendamine oli hommikul kohal.
arstile panin aja 4.04 et kindlasti juba näha südame tuksumist 🙂
varasemalt on olnud juba liiga palju katkemisi aga ōnneks üks laps juba olemas ka 🙂 loodan, et seekord ka minul ōnnestub kōik lōpuni välja.
ilusat kosumist!
Rita
Teree,
Mina sain oma positiivse või poolpositiivse testi 24.02. Üks triip oli hele aga oli täitsa olemas. Nüüd esimesel arsti käigu tegin 17.03 jaaaaa omgg. Mul vereproovi ei võetutki vaid tehti kohe vaginaalne ultraheli. Peaks olema 6+5 ja beebi oli täitsa näha. Hetkel muidugi on ta pigem selline piklik võbelev tegelane. Aga täiesti ulme on mõelda, et mu sees on keegi kellel on juba ka väike süda sees. Ilmselgelt minu esimene rasedus. Aga nii elevil oleme abikaasaga. Ta käis ka kaasa sellel arstil käigul ja nägi ka ultraheli. Ämmaka juurde on minek järgmisel nädalal 🙂
Sümptomite osas ei ole mul pm midagi peale selle, et rinnad suuremaks läinud ja hästi tundlikud kohati.
Tere!
Minul ka triibud käes ja kui kõik hästi läheb, siis novembri keskpaigas saan esimese lapse 🙂
Iiveldab alates 4+1 siiamaani.
Muretsema paneb, et olin koroonas alates 4+3. Üks päev oli kõrge palavik, edasi mõned päevad selline 37-37,5 ja tugev nohu.
Arstile minek 1.aprill ja loodaks väga häid uudiseid kuulda ja oleks vaid nii, et koroona lootele halba ei teinud.
Tere
Mina käisin eile ultrahelis süda lõi ja oli õige kohapeal. Ise arvasin, et on juba 7+5 aga on hoopis 7+0. Tähtaeg 6.11. Kindlasti tahan teha ka oma südamerahuks panorama testi. Iiveldab vahepeal natukene aga muidu super olla🙂
Ei tea kas mingi facebooki grupp on ka kuskil juba 2022 Novembribeebidele tehtud? Proovisin otsida aga ei leidnud.
Täitsa olemas juba. Otsi “Novembri beebid 2022”
Tere
Sain 09.03 ka oma esimesed triibud kätte- küll aga üks oli väga õrnalt näha. Järgmisel päeval saatis arst verd andma ja näitaja oli olemas, küll aga madal veel. Kaks päeva hiljem käisin uuesti verd andmas ja näitaja oli 2x tõusnud (aga ikkagi väga palju madalam kui paljudel siin kirjas). Esimene ultraheli aeg on 28.03 esmaspäeval ja ootus on suur! Kaua oodatud väikseke ja loodame, et kõik läheb hästi ☺️
Kalkulaatori järgi peaks tähtaeg olema 16.11.
Hetkel on olemine väga hea, väsin kiiremini, õhtuti gaasid ja päevade valu ja rinnad on tundlikud- aga eks aega veel minna vist hullemaks 😄
Nii, täna sai siis alles arstil käidud ja kenasti oli kuulda südamelööke ja rasedust juba 8+1
Järgmine nädal siis kõik analüüsid ja ka geenianalüüs ning vastused saan 04.apr. veel üle nädala aja ootamist, et teada saada, kas sedapuhku kõik korras🙏
Kuidas teil kõigil kulgeb, kas on mõni söök, mis paneb ila voolama😋, või hetkel on selline seis, et midagi ei taha ja kõik on vastumeelt🤢?
Nii, täna sai siis alles arstil käidud ja kenasti oli kuulda südamelööke ja rasedust juba 8+1
Järgmine nädal siis kõik analüüsid ja ka geenianalüüs ning vastused saan 04.apr. veel üle nädala aja ootamist, et teada saada, kas sedapuhku kõik korras🙏
Kuidas teil kõigil kulgeb, kas on mõni söök, mis paneb ila voolama😋, või hetkel on selline seis, et midagi ei taha ja kõik on vastumeelt🤢?
Oi kui sarnane, minul mõõdeti täna 8+3 ja täpselt samuti järgmine nädal analüüsid ja 4.03 ämmakaga kohtumine ja siis ehk kuuleb juba analüüside vastuseid. Päris esimene UH on planeeritud aprilli lõppu. Küll aga sain täna jälle pisikest läbivaatuse käigus pildilt näha, mis oli nii vahva.
Minul on nii, et isud on päevast päeva totaalselt erinevad. Väga palju on iiveldust ja halb olla ja tihti vaatan, et üldse midagi alla läheks. Samas kui saab selle söömise rütmi kätte ja pidevalt päeva jooksul kõht täis, siis on olemine ka parem. Veidrad tahtmised on tekkinud küll asjadele, mida pole ammu söönud. Nt. tomatisai sidrunipipraga, ühel päeval tahaks seljankat, teisel päeval ei taha seda nähagi, ühel päeval tahaks hamburgerit ja teisel päeval just mingit kindlat wrappi kusagilt tanklast. Oeh, keeruline on.. käisin täna ka just poes ja vaatasin et mida koju valmis osta, aga ega ei oskagi osta. Poes vaatasin, et oi kodujuustu tahaks küll ja kui koju jõudes asju külmikusse panin siis mõtlesin, et appi miks ma selle ostsin. See halb olek kohati veidi muserdab ja lisaks on ka vastik kõhulahtisus hommikuti, mis olemist kohe üldse paremaks ei tee. Aga samas kui täna jälle seda pisikest ekraanil nägin, olid hetkeks kõik need mured unustatud ja silma tahtis ikka rõõmupisar tulla. 🙂
🤣mul on täpselt sama..eile tahtsin midagi vürtsikat ja täna aga torti.Täna tekkis seljanka ja küpsisetordi isu,seega hakkasin aga kokkama.Keetsin suure potitäie seljankat ja vorpisin korraliku küpsisetordi…kui kõik valmis sain siis mõtlesin et mille pärast ma nüüd seda tegin,isu oli täielikult kadunud😅
Hei!
Mina ka nüüd lõpus ootajate pundis. Tänase seisuga rasedust 7+1. Rasestuda õnnestus IVF teel esimese korraga. Algus oli päris õudne, kuna tekkis hiline hüper. Positiivse rasedustesti sain samaaegselt positiivse covid testiga…hämmastav, õnn ja ebaõnn samaaegselt. Alates 4+ nädalast on olemine väga kohutav. Kõige hullem on 24/7 kestev iiveldus, mille jooksul on õnnestunud lugematu arv kordi oksendada. Oksendan keskmiselt 4-7x päevas. Ühe korra sai isegi EMOs tilguti all käidud, kuna tekkis paanika sisikond teisipidi oksendada. Lisaks vaevab mind tohutu väsimus ja kurnatus. Pea kipub valutama ning õhtuti vaevavad lisaks kõigele muule ka kõrvetised, mis seda okendamise asja sugugi ei paranda. Hommikuti on kõht lahti. Poleks eales arvanud, et esimene trimester nii piinarikas on. Pole ühtegi päeva ega ööd, et end veidi koguda saaksin. Söömisega on nii, et üritan iga paari tunni tagant midagi suhu pista, sh öösel. Ööseks võtan voodi kõrvale suure pudeli vett ja lõikan leivaviilu kuubikuteks, mida siis öösel ärgates tüki haaval söön. Mida suudan süüa täna, see hakkab homme totaalselt vastu…täitsa võimatu ostukorvi planeerida. Süüa ma teha ei suuda, seda teeb mees, nagu ka kõiki teisi koduseid töid.
Kuidagi väga raske on sellest kaua oodatud rasedusest (5 a katsetamist) rõõmu tunda, kuna olemine on nii kalts. Loodan kogu südamest, et olukord paraneb ja see nö “imeline ootusaeg” ka minu puhul reaalseks saab, hetkel on küll surm silme ees.
Sai kuidagi väga negatiivne postitus, ent tunnen, et see oli vaja endast välja saada. Kurdan kodus mehele ka ja ta toetab mind nagu oskab, kuid meesterahvana ei suuda ta minu tegelikku olukorda ealeski ette kujutada 🙂
-Kessukas-
Ahjaa, jäi ütlemata, et tegemist on tegelikult teise rasedusega. Esimene rasedus peetus ja katkes ca 3,5 a tagasi. Tol korral oli enesetunne samuti kehv, kuid mitte kehv kui praegu. Siis olin nädala haiguslehel ning pärast seda suutsin piisava snäkivaru olemasolul täispikka tööpäeva teha. Praeguse raseduse puhul olen pool päeva tööl, mille järel suundun koju koolisklema.
Praeguse raseduse puhul on loote südametöö tuvastatud ning järgmine arstiaeg 14.04, mil peaks toimuma ka arvelevõtmine (kui kõik ok ja väike sipsik kombes). Sünnituse tähtajaks ütles viljatusraviarst 08.11.22.
-Kessukas-
Ahjaa, jäi ütlemata, et tegemist on tegelikult teise rasedusega. Esimene rasedus peetus ja katkes ca 3,5 a tagasi. Tol korral oli enesetunne samuti kehv, kuid mitte kehv kui praegu. Siis olin nädala haiguslehel ning pärast seda suutsin piisava snäkivaru olemasolul täispikka tööpäeva teha. Praeguse raseduse puhul olen pool päeva tööl, mille järel suundun koju koolisklema.
Praeguse raseduse puhul on loote südametöö tuvastatud ning järgmine arstiaeg 14.04, mil peaks toimuma ka arvelevõtmine (kui kõik ok ja väike sipsik kombes). Sünnituse tähtajaks ütles viljatusraviarst 08.11.22.
-Kessukas-
Vot minule ei olegi keegi veel tähtajast midagi rääkinud ja arvele ei ole ka veel võetud vist? Vähemalt ma ei tea, et oleks. Kas arvele oled võetud siis kui saab rasedakaardi? Olen esimest korda rase ja kõik on nii uus. Mõtlesin, et ehk nüüd kui ämmaka vastuvõtt 4.04, äkki siis on see pidulik hetk kus saab “arvele” ja tähtaja kohta infot jms.
Äpid näitavad muidu 1.november tähtajaks. 🙂
Natuke pabistan nüüd selle tõttu, et kui eile piiluti läbivaatuse käigus pisikese südametööd ja nüüd alles päris UH kuu aja pärast, kas siis seni vahepeal ei teagi üldse, kas kõik on okei?
Paulakene
Esileht › Lapse ootamine › Novembribeebid 2022