Kas inimkond ei saa aru, et tehnoloogia areng, mida peetakse suureks võidukäiguks, on tegelikult inimkonna hukk?
No minu meelest on tehnoloogia algselt loodud ikka selleks, et vabastada inimene (vähemalt osast) nürist ja rutiinsest tegevusest. Et inimene saaks selle asemel tegeleda meeldivama/huvitavama tööga või/ja rohkem puhata.
Mis aga on kummaline, et paljud justkui loobuvad sellest hüvest. No näiteks pereemad, kes võiks rõõmustada, et kodumasinate abil saavad majapidamistööd palju kiiremini ja vähema vaevaga tehtud kui esiemadel, sageli selle asemel, et rõõmustada, kehtestavad endale hoopis mingid väga kõrged standardid. Näiteks, et kõik peab kogu aeg laitmatult korras olema ja läikima. Otse loomulikult ka väikelaste kõrvalt. Ja seega kogu see vaba aeg, mis kodutööde tegemisest tänu kaasaegsele tehnikale üle jääks, lihtsalt… koristatakse täis.
Võibolla mõni tunneb ennast ka sellise rügamise juures õnnelikuna. Aga paljud õnnetuna, et ” kogu mu päev kulub ainult kodutöödele, olen väsinud, vaba aega pole üldse!” Seda saab siit Perekoolistki sageli lugeda. Kuni selleni, et mõnel tekib antidepressantide vajadus – sest muidu ei suuda nagu hommikul tõusta ja järjekordset (nõmedat) päevagi alustada. Samas, kui mõni esiema tema asemele panna, et saaks too aru, mida see moodne naine hädaldab – kõik vajalik saab ju võrreldes tema ajaga kiiresti tehtud ja aega niisama olla ja istuda jääb ka – elu nagu hernes! (sest tema standardid, kuidas kõik olema peab, on ilmselt natuke teised).
Tehnika on kõigest tööriist – jah, küll keerulisem tööriist kui näit. kõblas või kirves, aga pmst ikkagi tööriist.
Õigem oleks öelda: “Mõne inimese ahnus/auahnus võib hukutada inimkonna”.Kui selline satub teisi juhtima ja teised nagu kuutõbised… Mitte siunata tehnoloogiat ja tehnikat.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 11.01 08:34; 11.01 09:03;