Suur hulk vastajaid on suutnud ennast samastada TA-ga ja näevad nagu TA-gi kahe lähedase inimese vahelist konflikti, kus ei tahaks hea meelega pooli valima hakata. Olen ise olnud konfliktis oma elukaaslase pereliikmega ja ütlen üsna sügava veendumusega, et miski ei lõhu partnerite vahelist suhet rohkem, kui see, et partner konfliktiolukorras ei suuda otsustada, kes parasjagu kellele liiga teeb ja ei reageeri adekvaatselt, vaid üritab ennast konfliktist välja lõigata, või veel hullem, survestab partnerit talle ebameeldivat olukorda ära taluma.
Kellele meeldiks olla situatsioonis, kus partneri pereliige teda kamandab ja partner seda tolereerib? Või kellele meeldiks olla olukorras, kus partner ütleb, et ära tule pereüritusele kaasa, sest sa ei saa mu pereliikmega läbi – ehk sina jääd koju, sest mina ütlen nii. Veel hullem, kui partner kritiseerib sind pidevalt sinu üleastumiste eest aga pererahu huvides oma pereliikmete vastu sinu kaitseks välja ei astu – see võib tunduda ühele poolele poolte mittevalimisena aga teisele poolele vägagi poolte valimisena.
Tuumikpere liikmetega sideme lõhkumine ei käi nii kergelt, kui partneriga, sest sa ei saa valida, kes on su õde. Küll aga saad sa valida, kes on su partner. Seepärast on side partnerite vahel õrnem, kui sugulusside, mis muidugi ei tähenda, et peaks tolereerima oma partneri möödalaskmisi. Ka talle tuleb öelda, kui miski on ebamõistlik aga see ütleja oled sellisel juhul sina, mitte ei lase sa õel mehele otse näkku paugutada, mis sülg suhu toob.
Meie läksime ka lõpuks lahku, sest ma ei ole huvitatud olema suhtes, kus ma oma partneri perekonna juurde ei ole oodatud ei niisama ega perekondlikeks sündmusteks ning mind kamandatakse jalamatina ära kannatama pereliikme kapriise, kellega ma isegi ühe katuse all ei ela. Ma ei tundnud lõpuks, et see oleks võrdne suhe, vaid olin pidevalt mingile režiimile allutatud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 13.01 22:06; 13.01 23:25; 14.01 09:22; 15.01 08:43; 15.01 13:56;