Esileht Kodunurk Pohla-õuna moos on teemaks

Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )

Teema: Pohla-õuna moos on teemaks

Postitas:
Kägu

Mitu liitrit saab moosi kui mul on 2 kg pohli ja 2 kg magedaid/magusaid õunu ja kas 1 kg suhkrust piisab?
Retseptidest vastust ei leidnud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Minuarust peaks piisama, pohlad on iseenesest head säilijad

/KukuLind

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minuarust peaks piisama, pohlad on iseenesest head säilijad

/KukuLind

Hästi paned. Viikisin ka just mehe püksid ära. Ei tea kas nüüd läheb ōhtul madinaks?

/tukulind/

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui põhja kõrvetad, siis ei saa midagi. Kui paned rohkem vett, tuleb rohkem. Kui keedad kauem vedelikku välja, saad vähem. Raske öelda, mitu liitrit peaksid saama. Saad palju saad. Igaks juhuks varu rohkem purke.

Guugeldades esimeses retseptis oli 1 kg pohli, 1 kg õunu, 2 dl vett, 600-700 g suhkrut. Suhkru kogus oleneb õunte hapususest ja maitseelistustest (https://nami-nami.ee/retsept/3411/pohla_ounamoos)

/pupulind/

Please wait...
Postitas:
Kägu

kogusest. ma pakuks, et tõenäoliselt tuleb sul kokku kuskil 5-6 liitrit.
(ise tegin eile: 4,5kg õunu + 2,5kg suhkrut, kokku tuli 7,5 liitrit moosi.)

kui sa haput moosi armastad, siis oleks ok.
ma ise paneks vähemalt pool kg suhkrut rohkem.

ära vett unusta!
vähemalt klaasitäis-kaks poti põhja, muidu kõrbeb põhja.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Säilimise jaoks piisab suhkrukogusest täiesti. Mina panen suhkrut veelgi vähem, armastan hapumaid moose.

Please wait...
Postitas:
Tähesära

Pohladel on supersäilitusaine endil sees. Ma sõin talv läbi ühest purgist, kevadeks sai otsa, ei läinud see poolik purk ei hallitama ega käärima.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Nii väikese suhkrukogusega ei saa moosi, vaid hapu salati.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Suhkrut läks 2 kilo ja 3 õuna+mingi kogus pohli ei mahtunud potti. Hea moos sai, 6 supipurgitäit. Keetes tundus, et on väga vedel, aga jahtudes muutus lausa marmelaadi sarnaseks.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Pohla säilib ka ilma suhruta, vanaema rääkis, et sõja ajal keedeti pohli ilma suhruta.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Pohla säilib ka ilma suhruta, vanaema rääkis, et sõja ajal keedeti pohli ilma suhruta.

Saab jah, aga kuidas seda süüa?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Suhkrut läks 2 kilo ja 3 õuna+mingi kogus pohli ei mahtunud potti. Hea moos sai, 6 supipurgitäit. Keetes tundus, et on väga vedel, aga jahtudes muutus lausa marmelaadi sarnaseks.

6 supipurgitäit – mis kogus see on? Kõik supid müüakse meil poodides 0,5-liitristes purkides, kas tõesti said 3 liitrit moosi ja selle kohta kulus 2 kg suhkrut? Üüratu kogus ju! Isegi poole suurema koguse kohta tundub liig.

Ma keedan pohla-õuna enamvähem 1/3 + 2/3 ca 5 liitrit korraga ja valan algul hulka umbes 0,5 kg suhkrut. Keedan läbi ja jätan seisma.
Järgmisel päeval, kui moos täiesti jahtunud, maitsen. Lasen ka perel maitsta. Sõltub õuna magususest, vahel on vaja paarsada grammi suhkrut juurde panna, mõnikord tundubki paras kõigile.
2 kg suhkrut on ikka jube suur kogus isegi siis, kui sa 6 supipurgi all pead silmas liitriseid purke.

Please wait...
Näitan 12 postitust - vahemik 1 kuni 12 (kokku 12 )


Esileht Kodunurk Pohla-õuna moos on teemaks