Mnjah oleks juba ammu uue eriala omandanud ja meditsiini tööle läinud, aga kahjuks töötavale inimesele see õppetöö ei sobi kohe kuidagi. Ainult neile, kes elavad vanemate või mehe kulul. Ja siis kaeblevad, et õdesid pole. Kust nad tulema peaks? Noori otse gümnaasiumist tuleb ju üha vähem peale, aga töötavatel naistel pole võimalik seda eriala õppida.
Noh, võin öelda, kuidas mina õppima läksin. Minnes õeks õppima, vahetasin ma ka töökohta, ehk siis läksin esialgu hooldajana haiglasse tööle. Ega ei olegi ausalt öeldes mõtet töötada kontoris ja samal ajal õppida õeks. Palgas kaotad küll kõvasti, see on tõsi. Ka praegu õena töötades saan ikkagi vähem palka kui enne õppima minekut kontoritöölisena. Aga üldiselt oli nii, et päeval koolis, öösel tööl, mõned vabad ööd ka sekka ja kuna õppisin tsükliõppes, siis sain 2 nädalat kuus teha ka päevaseid vahetusi. Lapsed olid küll õppimise ajal üsna unaruses. Ahjaa, lahku läksin ka selle 3.5 aasta jooksul, paljud meie grupist läksid. Aga tõepoolest, kui tahad saada heaks õeks, siis mine kohe haiglasse tööle, esialgu hooldajana. Väga palju õpid just tööd ennast tehes. Mina sättisin ennast tihti teistele õdedele bõi arstidele külje alla ja õppisin nende tööst. Teen seda siiani, kui tuleb mingi uus ja huvitav protseduur. Keegi ei pahanda vastupidi, õed, kes oma tööd oskavad on väga suure väärtusega.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt 18.11 05:27; 18.11 05:32; 20.11 19:51; 24.11 23:33; 25.11 05:29;