Sa tahad, et kool hajutaks praktikaid, aga ise oma eelarvet planeerida ei taha? Kui su elustiil lubab täiskoormusega õppe kõrvalt tööl käia sellises mahus, et saad puhtalt sellest rahast ära elada, siis ma ei saa aru, miks sa ei saa oma kulusid niimoodi planeerida, et praktikate ajal väiksema koormusega töötad? Ja isegi kui praktika ajal üldse ei tööta ja säästudest ka ei piisa, siis nendeks mõneks kuuks peaks õppelaenust siiski piisama.
Õenduses on nagunii suurem osa praktikaid erialased, nii et ma küll ei saa aru, miks neid õena töötades teha ei saa? Ämmakad teevad küll abiämmaemandana töötades oma osakonnas praktikat. Ja kes töötavad abiõena, saavad oma praktika samamoodi töökohal ära. Hoolduspraktika on kohe alguses, sel ajal sa nagunii erialasel tööl veel olla ei saa, seega oledki hooldaja ja saad oma hoolduspraktika samuti töökohal ara teha. Või kes ütles, et nii ei saa? Probleem võib tekkida siis, kui sa töötad meditsiiniasutuses, mis ei ole samal ajal praktikabaas.
Eestis on suurem osa praktikaid tasustamata. Ma ise õppisin sotsiaaltööd ja kellelgi ei õnnestunud tasustatud kohta leida. Tasu maksavad praktikandile pigem tehnoloogiafirmad.