Vot see teiste söögi arvustamine või selle üle pikalt-laialt arutlemine on jah üks jube asi ja mina sellepärast ka köögis ei söö tööl. Kas lähen välja sööma või söön oma laua taga midagi, mis ei lõhna tugevalt. Aga köögis mingile kambale iga korda aru anda, mida ma söön ja miks ma söön ja miks ma seda just sellega koos söön … Tänan, ei!
Täpselt sama! Meil on väga palju inimesi tööl. Ja, kui minna lõuna ajal sööma, siis on köögis meeletu sumin. Lisaks, kindlasti pead kellegagi ühes lauas istuma. Ja siis juttu ajama. Kuna mulle üldse ei meeldi, kui söömise ajal on kärarikas ja veel vähem meeldib mulle söömise ajal vestelda, siis väldin köögis söömist. Või, sätin oma söömisaja enne või pärast teisi, kus köök on tühi.
Kõige nilbem ongi see, kui tahaks rahulikult sööma hakata, aga siis pead kolleegile hakkama aru andma, mis imelik asi seal toidukarbis on, millest koosneb, kuidas tegin, kust ostsin… Kui mul oli dieet, siis sõin väga palju rohelist salatid ja väga palju köögivilju, mille kõrval kala-, kana- või sealihatükk. Küll ma siis sain kommentaare, kuidas ma olen salatinärija. Ise nii sale – ah, sellepärast oledki nii sale, et lõunasöögiks on lehtsalat ja porgand. Isegi inetusi on mulle öeldud.
Igal juhul, mulle ei meeldi söögi ajal aru anda, mida ma söön, miks ma nii söön, kas ma saan sellest tõesti kõhu täis jne.