Niisiis, milline oleks teie 4-käiguline menüü? Kaks eelrooga, pearoog ja magustoit?
Teema: “Õhtusöök viiele” – milline oleks teie menüü?
hmmm, no näiteks:
eelroaks kas Ceasari salat/Waldorfi salat/kõrvitsasupp, ja 2-3 erineva kattega bruschettat,
pearoaks nt Itaalapärane loomalihahautis,
magusaks juustukook või mingi kohupiima baasil marjakreem.
Need toidud tulevad mul alati hästi välja, lisaks saab neist suure osa eelmisel päeval valmis teha.
oleneks kindlasti aastaajast, et saaks kasutada hooajale vastavaid tooraineid ja retsepte. samuti oleks kindlasti menüüs kõiki toite läbiv teema, nt. igas toidus vein, juust, moos, leib vms.
Selle üle, mida pakkuda peaks kauem pead murdma, aga kindlasti ei pakuks bruschettasid ja toorjuustukooki- need on seal saates juba niiiiiii ära leierdatud.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]hmmm, no näiteks:
eelroaks kas Ceasari salat/Waldorfi salat/kõrvitsasupp, ja 2-3 erineva kattega bruschettat,
pearoaks nt Itaalapärane loomalihahautis,
magusaks juustukook või mingi kohupiima baasil marjakreem.
Need toidud tulevad mul alati hästi välja, lisaks saab neist suure osa eelmisel päeval valmis teha. [/tsitaat]
see menüü vist kordub sel üle ühe saate.
Teeksin esimeseks eelroaks tikuvõileibu.. nt. 4tk erinevad sisud
Teiseks eelroaks röstitud sai ja peale natukene mingit salatit.
Pearoaks pasta singiga.
Magustoiduks teeksin napoleoni kooki.
Mina vist teeksin selliseid lihtsaid, koduseid toite, mida minule lapsena kodus pakuti ja ise väga hea meelega teen.
Eelroogadeks ehk soe kanasalat ja algusest lõpuni isetehtud seljanka aga magustoiduks näiteks kaneeline ahjuõun vanillikastmega. Pearoaks ehk köögiviljavorm lihaga või krõbeda koorikuga karrikana. Laual oleks ka suure kausiga toorsalat, mida igaüks saaks endale taldrikule lisada just nii suure koguse kui keegi soovib. Jõulueelsel ajal pakuksin kindlasti isetehtud verivorste.
ok, kui mu Itaalia menüü on liiga tavaline, proovin siis veel (ei vaata saadet pärast kõige esimest nädalat, mis oli jube…)
– eelroaks juurselleri-püreesupp lõhevahuga ja kalamarjasaiad;
– pearoaks vasikaliha-seene rullid kartulipudruga, lisandiks oma marineeritud kõrvitsad ja kuuseriisikad;
– magusaks isetehtud jäätis.
Praegusel aastaajal eelroax matzi leivad (rukkileib, mädarõigas, sylt, petersellileht) & mingi borshi- või minestronelaadne supp rohke sulajuustuga. Põhiroax ahjunots kylmiku põhjast leitud või kohalikus poes alla hinnatud lisanditega. Magustoidux, kui kellelegi veel tegel’t ka mahub, võtku kylmkapist ise poe jäätist, mind ei huvita. & seda kõike otse loomulikult mu omas köögis, kus elab 4 rotti, keda mulle meeldib söögi ajal vabapidamisele lasta. Tean-tean, et midagi ei võidax, aga näod olexid hindamatud ju;)
Ma arvan, et kui selline üritus mulle koju kätte tuleks, siis oleks see tiba pidulikum õhtu, kui oma pere õhtusöögikord.
Võltsid inimesed nagu me enamasti oleme, et külalistele kantakse hea-parem ette ja pingutatakse naba paigast, et muljet jätta, siis kindlasti vaaritaks ka midagi mitteigapäevast.
Esimene eelroog võiks olla näiteks kammkarbid laimikastmes, väikese rohelise salatiga.
Teiseks teeks külmsuitsutatud põhjapõdralihasuppi, kreemist ja mahedat.
Pearoaks ilmselt pakuks hiidkrevette mingil moel. Näiteks phanang kastmes, juurikate ja seentega. Nagu guljashi-laadne, ilma muu lisandita.
Magustoiduks ehk valges veinis hautatud õunaviil, karamellkaste ja jäätis.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Teeksin esimeseks eelroaks tikuvõileibu.. nt. 4tk erinevad sisud
Teiseks eelroaks röstitud sai ja peale natukene mingit salatit.
Pearoaks pasta singiga.
Magustoiduks teeksin napoleoni kooki.[/tsitaat]Leib, sai, sai, sai… Ise ka jaksaksid süüa seda saia saia peale, ja siis magustoiduks veel võist nõretavat magusat saia?
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]Kägu kirjutas:[/small]
Leib, sai, sai, sai… Ise ka jaksaksid süüa seda saia saia peale, ja siis magustoiduks veel võist nõretavat magusat saia?[/tsitaat]
Seda siin teemas ei küsitud, mida sa sööksid või mitte.
Saadet ei vaata ja 4käiguline õhtusöök on minu arvates nonsenss (õhtusöögis peaks ju olema ca 25% päeva kaloraa¸ist, mitte rohkem, kui ma õigesti mäletan),
aga õhtusööki viiele valmistan iga päev 🙂
Viimase aja lemmikvariant on köögivilja püreesupp juustuga või ilma,
kõrvale kodus küpsetatud leib (valida on seemnetega või ilma),
vahel määrin sinna peale kookosrasva ja panen salatilehe.
Magustoiduks, kui üldse, siis midagi õuntest, nt õuna-kohupiimakook.
Kõige peale klaas veini ja/või tass kohvi või teed vastavalt soovile.
[small]nyah nyah kirjutas:[/small]
[tsitaat]Praegusel aastaajal eelroax matzi leivad (rukkileib, mädarõigas, sylt, petersellileht) & mingi borshi- või minestronelaadne supp rohke sulajuustuga. Põhiroax ahjunots kylmiku põhjast leitud või kohalikus poes alla hinnatud lisanditega. Magustoidux, kui kellelegi veel tegel’t ka mahub, võtku kylmkapist ise poe jäätist, mind ei huvita. & seda kõike otse loomulikult mu omas köögis, kus elab 4 rotti, keda mulle meeldib söögi ajal vabapidamisele lasta. Tean-tean, et midagi ei võidax, aga näod olexid hindamatud ju;)[/tsitaat]
Ma tuleks sööma küll. Ja lähen teen omale ka neid võileibu kohvi kõrvale.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat] [small]nyah nyah kirjutas:[/small]
Ma tuleks sööma küll. Ja lähen teen omale ka neid võileibu kohvi kõrvale.[/tsitaat]
Ma ka tuleks, kui rotte ei oleks.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Saadet ei vaata ja 4käiguline õhtusöök on minu arvates nonsenss (õhtusöögis peaks ju olema ca 25% päeva kaloraa¸ist, mitte rohkem, kui ma õigesti mäletan),
aga õhtusööki viiele valmistan iga päev 🙂
Viimase aja lemmikvariant on köögivilja püreesupp juustuga või ilma,
kõrvale kodus küpsetatud leib (valida on seemnetega või ilma),
vahel määrin sinna peale kookosrasva ja panen salatilehe.
Magustoiduks, kui üldse, siis midagi õuntest, nt õuna-kohupiimakook.
Kõige peale klaas veini ja/või tass kohvi või teed vastavalt soovile.[/tsitaat]
See teema on ju ikka pk kägude menüüdest, kui peaks saates osalema. Kaloraazijuttu võid õhtusöögi ajal vahele jätta, kogused on ju pisikesed, süüakse mitu tundi ja pealegi, kui oled vaadanud, siis ei söö nad alati mitte hilisõhtul.
Kas sa kunagi restoranis ei ole õhtusöögil käinud? Keegi ei nuta kaloreid taga, teisel päeval teed lihtsalt \”tagasi\”.
Minu menüü siis kah:
1. soolased trüflid
2. puljong ja pirukas
3. hautatud loomaliha mustade ploomide, selleri, porgandi, sibula ja õuntega. Juurde valge riis.
4. viil haput rabarberikooki
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.