Esileht Ajaviite- ja muud jutud Õhurünnak ja sms

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )

Teema: Õhurünnak ja sms

Postitas:
eiteakes

https://www.delfi.ee/artikkel/96531309/video-kristian-jaani-kui-peaks-tulema-ohurunnak-saavad-elanikud-smsi-kus-on-juhised-kuhu-varjuda

Õhurünnak on ilmselt minutite küsimus või olen ma millestki valesti aru saanud? Kaua need raketid sealt Peipsi tagant ikka lendavad. Kui palju inimesi kogu aeg online telefoni saabuvaid sms-e jälgib? Õhusireenid oleks veel loogilised, kui hästi läheb, siis kuuled võib-ola isegi öösel. Ma tegelikult varem arvasin, et need Mustamäe majade peal olevad asjad ongi mingid tsiviilkaitsesireenid vms, no ilmselt valesti arvasin.

Kui meil on üldse kohti kuhu varjuda, siis võiks selle juba praegu inimestele teatavaks teha, ja seda ka missuguse sireeni peale sinna jo0ksma hakata. Miinuseks muidugi, et siis vaenlane ka teba, kus tsiviilelanikud ennast varjavad, aga tõenäoliselt on nende luurel nagunii need kohad teada erinevalt tavainimestest.

+7
-6
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Mumm28

Meie peres on telefonid öösel hääletu peal 😬

+9
-7
Please wait...

Postitas:
Seliiina

No vene ajal olid ju õhuhäire õppused, just sireenid, pimendamise korraldamine (akende katmine ja tulesid põlema ei tohtinud panna), varjendite plaanid ja õpetus keldrisse minna jne. Ma olen veel selle aja laps, kes 1.klassis valmistas tuumapommi vastu vatist ja marlist maski 😀

+16
0
Please wait...

Postitas:
nellikas

Minu arvates on see kõik mõttetu-eriti õppused. Kujutan ette, millist ärevust ja paanikat sireenid lastes tekitavad. No ja mida te teeksite tuumapommi puhul?

+1
-18
Please wait...

Postitas:
monic77

Esimene koht on ostukeskuste parkla.
Eriti need, mis on maa all.

+11
0
Please wait...

Postitas:
km70

Sireenide paigaldamine on minu teada ka plaanis. SMS on isiklikum, see ütleb, kuhu varjendisse lipata tuleb.

+6
-6
Please wait...

Postitas:
tooni

Veider info. Millal nemad saavad selle ja milline on aeg, mil see rünnak konkreetselt tehakse, rakett välja lastakse – info neil- siis info meile- siis millal jõuavad lähimasse varjendisse inimesed? Kuhu jõuab keskmine 60+ üksik inimene  suvalisest asula-väikelinna korterist söösta selle ajaga? Näiteks. Selleks võib olla ka mis tahes vanuses väikeste lastega perekond, kel pole autot ja elab väikelinna paneelikas või kuskil külas. Igal pool pole ostukeskuseid.

+14
-11
Please wait...

Postitas:
Wanda

Veider info. Millal nemad saavad selle ja milline on aeg, mil see rünnak konkreetselt tehakse, rakett välja lastakse – info neil- siis info meile- siis millal jõuavad lähimasse varjendisse inimesed? Kuhu jõuab keskmine 60+ üksik inimene suvalisest asula-väikelinna korterist söösta selle ajaga? Näiteks. Selleks võib olla ka mis tahes vanuses väikeste lastega perekond, kel pole autot ja elab väikelinna paneelikas või kuskil külas.

Külas elades on vast lihtsam metsa minna. Vaevalt, et keegi viitsib rakette metsa peale kulutada.

+16
-7
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Esimene koht on ostukeskuste parkla. Eriti need, mis on maa all.

Vaevalt sinna öösel sisse saab? Isegi oma paneelika keldrisse ei pruugi pääseda kui endal võtit ei ole. Esimeste pommide langemise ajaks nagunii kuhugi ei jõua tormata. Kas nii massiliselt SMS-e saab üldse saata, st kas need korraga kohale ka jõuavad?

Teine “huvitav” teema oli täna vikerraadios mingi tähtsa mehega vestlus teemal kuidas põgenike tervist kontrollitakse. Soovitatakse ja soovitust oli vist 3000 (võin eksida) kuulda võtnud siia jõudnud 33 000-st.

+3
-14
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Minu arvates on see kõik mõttetu-eriti õppused. Kujutan ette, millist ärevust ja paanikat sireenid lastes tekitavad. No ja mida te teeksite tuumapommi puhul?

Tule palun reaalsesse ellu. Su kullakallikesel oleks paanika ja ärevus kui korraldatakse õppusi?! Kui mingi tont Su väikelast Su silmeall vägistaks kui oled ise kinniseotuna sunnitud seda pealt vaatama, oleks ju üsna okidoo eks? Igale sellisele tibuemmele peaks reaalselt mingi järelvalvaja organiseerima. Mõistusest nii kaugel olla on väga ohtlik, nii sellisele endale kui loomulikult ka sellise lastele.

+23
-8
Please wait...
Postitas:
Mette-Merithh

Esimene koht on ostukeskuste parkla. Eriti need, mis on maa all.

Vaevalt sinna öösel sisse saab? Isegi oma paneelika keldrisse ei pruugi pääseda kui endal võtit ei ole. Esimeste pommide langemise ajaks nagunii kuhugi ei jõua tormata. Kas nii massiliselt SMS-e saab üldse saata, st kas need korraga kohale ka jõuavad?

Teine “huvitav” teema oli täna vikerraadios mingi tähtsa mehega vestlus teemal kuidas põgenike tervist kontrollitakse. Soovitatakse ja soovitust oli vist 3000 (võin eksida) kuulda võtnud siia jõudnud 33 000-st.

Meil on siiski olemas Järvevana-Ülemiste tunnel. Pikalt räägiti sellest mõnda aega tagasi. Samuti on ligipääsetavad kõik muud jalakäijate tunnelid. Enamikel majadel on keldrid olemas. Oma pea kasutamine on vahel ka täitsa mõistlik. Milliseid kohutavaid surmatõbesid Sa muidu arvad sealt 1500 km kauguselt tulemas olevat, mis niisama poleks juba ammu siia jõudnud kui need reaalselt eksisteeriksid?

+20
-8
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Meil on siiski olemas Järvevana-Ülemiste tunnel.

Tunneleid on ikka rohkem ka, aga enne saab vast pommitamine läbi kui inimesed elamupiirkondadest nendesse kohale jõuavad https://www.postimees.ee/3322083/interaktiivne-graafika-tallinna-tunnelid-said-endale-nimed

Tiblad pommitavad küll ka elumaju, aga lennujaam, sadamad on vast ikka tähtsamad sihtmärgid neile.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Milliseid kohutavaid surmatõbesid Sa muidu arvad sealt 1500 km kauguselt tulemas olevat, mis niisama poleks juba ammu siia jõudnud kui need reaalselt eksisteeriksid?

Mina ei arva, spetsialistid hoiatavad:
https://www.delfi.ee/artikkel/96173765/pogenikelaine-voib-kaasa-tuua-haiguspuhangud-mida-pole-siin-aastaid-nahtud-levikut-soodustab-eesti-inimeste-vahene-vaktsineeritus

+4
-17
Please wait...

Postitas:
kagu1700

Voodi alla

Kujutan elavalt ette, et sms saabub soovitusega varjuda voodi alla.

+7
-5
Please wait...
Postitas:
nellikas

Tavarünnakutest teati Ukrainas nädalaid ette. Vene väed koondusid piiri äärde pikalt. Jah, loodeti, et ehk ikka sõda ei hakka, aga siiski valmistuti ja olulisemad asjad olid esikus, et need kiirelt kaasa haarata jne.  Selliseks rünnakuks võib tõepoolest valmis olla ja natuke mõelda, kuhu häire korral liikuda. Ka Ukrainas anti ju häire ja inimesed teadsid, et tuleb keldritesse varjuda. Samas, kas elusalt rusude alla maetuna on parem variant, kui istuda autosse ja püüda linnast välja saada? Samas, eks selliselt mõtlevad sel hetkel kõik ja linnast väljaviivad  teed saavad üsna kiiresti ummistatud.

Kuid praegu on ju  kõige aktuaalsem tuumasõja võimalus. Kui üldse midagi mõelda, siis peaks mõtlema,  kuidas käituda siis? Kuhu varjuda, kui kauaks varjuda, milline on võimalik ohutuim kaugus epitsentrist?  Ehk siis, kui varjuda keldrisse ja plahvatus on olnud 50-100 km sinust, siis millal võimalik väljuda? Mida üldse sellisel puhul teha?

+17
-1
Please wait...

Postitas:
kaegu121

Kui vaadata, kuidas vene sõdur kättesaadud tsiviiliga käitub ja mis koledusi teeb, siis elumajade pommitamine tundub kõige humaansem suremisviis.

+28
-1
Please wait...

Postitas:
Wanda

Enamikel majadel on keldrid olemas. Oma pea kasutamine on vahel ka täitsa mõistlik.

Mina jälle mõtlen, et kas on mõistlik korrusmajade keldreid kasutada. Kui maja pihta saab ja sina oled selle 5-korruselise maja rusude all, keldris, lõksus.

Tunnelid ja supermarketite maa-alused parklad tunduvad sel juhul parem valik.

+14
-2
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Enamikel majadel on keldrid olemas. Oma pea kasutamine on vahel ka täitsa mõistlik.

Mina jälle mõtlen, et kas on mõistlik korrusmajade keldreid kasutada. Kui maja pihta saab ja sina oled selle 5-korruselise maja rusude all, keldris, lõksus.

Seda ma mõtlemise all silmas pidasingi. Kui Sul on tunnel kohe lähedalt võtta, siis muidugi on see keldrist parem variant. Kui minu elukohas tunneleid võtta pole, siis ilmselgelt on kelder parem valik kui varjumata jätmine.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

Ja kui ei ole ka keldrit, siis on valik kahe kandva seinaga ruum, peaks olema esik, aga kõigis uutes korterites ei ole ka esikuid.

+5
0
Please wait...

Postitas:
karmauhh

Meie peres on telefonid öösel hääletu peal 😬

Et isegi kui sõda käib ja pommid lendavad, siis ka, jumala eest, ei muuda mingil juhul oma käitumist ega harjumusi? Tulgu taevast või rakette, aga minu pere telefonid peavad igal juhul öösel hääletu peal olema!

+25
-8
Please wait...

Postitas:
eiteakes

Teemaalgataja

Anonüümne abipalve? Ma palun ka sellele ebasobivatest postitustest teatajale anonüümselt abi, palun kaotage tal see nupp “teata ebasobivast” ära, ilmselgelt inimene ei tea mida ta teeb.

Aga tõsisemalt teemasse kirjutades, kui nädal varem õhurünnakust teatatakse sms-i teel, siis ilmselt enamus selle ikka varem või hiljem läbi loevad, sama hästi võiks ka e-kirja teel või ajalehes sellest teavitada või raadio hommikustes uudistes. Sireenid tiheasustusega pirkondades tunduksid siiski kõige usaldusväärsemad, hoolimata sellest ka inimeseel on e-maili aadress, telefon millest on võimalik sms-e lugeda, raadio või vaatab ta telekast õhtusi uudiseid.

Ja mis valjuhääldi kujulised asjad need siiski näiteks Mustamäe majadel on? Võtame või näiteks selle maja https://www.google.com/maps/@59.4104426,24.7057824,3a,41.3y,143.01h,103.31t/data=!3m7!1e1!3m5!1su7jxI0W1wwrqqkQOwjNeeQ!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3Du7jxI0W1wwrqqkQOwjNeeQ%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D96.79888%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Christal

Elan linnas kus ei ole kaubanduskeskuste parklaid, kus pole tunneleid ja keldrid vaid mõned üksikud.

Ja nüüd on küsimus, kus siin linnas varjutakse?  Enamus ehitisi, kus suured aknapinnad, seega korter on ka välistatud.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Kati

Seda infot kuuldes mõtlesin ma esmalt, kui lihtne on halvata telefonisidet. Kui vaenlane ei taha, ei ole vajalikul ajahetkel kellelgi telefoni, rääkimata kogu elanikkonnale saadetavate sms-ide kohale jõudmisest.

Ilmselgelt on see parem kui “mittemidagi” aga tugevaks toimivaks lahenduseks seda küll pidada ei saa.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
nellikas

Ukrainas oli sireeni ja pommide langemise vahe vist 3 minutit (lugesin, aga täpset infot muidugi ei tea). Seega esimene rünnak tuleb vastu võtta ikkagi oma maja keldris või koridoris, sest muidu jääks abitult tänavale.  Parandage, kui eksin.

+8
0
Please wait...

Postitas:
kurimoor

üks ei välista ju teist. ma sain aru nii, et arendamisel on mõlemad süsteemid, nii sms teavitus kui sireenid. sms pluss on see, et sellega koos tuleb ka konkreetne juhis, mida peab tegema ja sms saatmise saab kiiremini rakendada.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
s-a-a-k-a-l

Mina hakkan valmistuma, kui mõni riik käseb oma kodanikelt riigist lahkuda, siis hakkab midagi toimuma. Selline asi on alati juhtunud, kui Venemaa või U.S kedagi ründab.

+2
-5
Please wait...

Postitas:
Apua

Teemaalgatajale

“Ja mis valjuhääldi kujulised asjad need siiski näiteks Mustamäe majadel on?” – need on internetiga seonduvad seadmed,  kui lihtsalt oelda.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Punkar

Vaevalt sinna öösel sisse saab? Isegi oma paneelika keldrisse ei pruugi pääseda kui endal võtit ei ole.

Selleks neid õppuseid tehaksegi, et need kitsaskohad selguks ja inimesed varjendisse kindlasti sisse saaksid. Ostukeskuses näiteks peaks õhuhäire korral valvur või automaatsüsteem koheselt parkla avama.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Tahesara

https://eestinen.fi/2022/04/vene-meedias-jatkub-inimeste-ette-valmistamine-tuumasojaks-rakett-jouab-berliini-106-sekundiga/

0
-4
Please wait...

Postitas:
nellikas

https://eestinen.fi/2022/04/vene-meedias-jatkub-inimeste-ette-valmistamine-tuumasojaks-rakett-jouab-berliini-106-sekundiga/

Masendav Ja kõige kurvem on see, et siin ei olegi midagi teha. Ei aita ette mõtlemine ega paanitsemine.

+4
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 34 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Õhurünnak ja sms