RE: olin vist lapsena asperger
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mis mõttes egot piitsutama? Iga keelamine on ego piitsutamine? Lapsevanem peab lapsele õpetama, kuidas elus hakkama saada, kuidas selleks käituda tuleb. Kuidas sa sellest välja loed, et samal ajal peaks teda tema isiksuse eest halvustama, ma aru ei taipa. Õpetadki, et nt kodus võib omaette jutustada, aga lasteaias ei või. Reeglite õpetamine ei tähenda, et last ei saaks või ei tuleks kiita ja tunnustada. Mulle tundub, et sul on oma lapsepõlvest mingi trauma, mistõttu sa dramatiseerid lapse mossis nägu üle. Iga laps läheb mossi, kui teda keelatakse. Ega see ei tähenda, et tal tuleks lasta teha, mis pähe tuleb.[/tsitaat]
Iga keelamine ei ole ego piitsutamine. Lapsevanemad tihti aga ei tee vahet, mis on ja mis ei ole.
Kas sa tõepoolest arvad, et ma ei ole lapsele rääkinud, rääkinud ja veel kord rääkinud – kodus võid omaette jutustada, aga palun teiste juures ära seda tee? Tõsiselt mõtled, et see asi on mul tegemata?
Või mõtled sa tõsiselt, et minu meelest on ainult kaks valikut, lasta tal teha, mis pähe tuleb või keelata kõike?
Või usud sa siiralt, et ma oma last üldse ei kiida? Selline hoiak on jälle rünnak minu pihta, süüdistus. Miks sa süüdistad mind selles, et ma oma last ei tunnusta ega kiida?
Tähendab, see, et sina asjasse nii jäigalt suhtud, ei anna sulle õigust mulle samasugust suhtumist inkrimineerida.
Paraku ei ole lapsed väikesed tahtetud käsutäitmisrobotid.
Ja mina võin rääkida ja rääkida ja rääkida, aga teatud asjad on seni ikka jäänud korduma. Ja kui ma talle nt poes käies meelde tuletan – ära räägi omaette – siis ta solvub ja haavub ja ongi selgelt näha, et ta võtab seda lihtsalt keeldu kui halvustamist.