Sain targemaks, mis samme astuda pärast seda, kui olen saanud kinnituse, et OÜ on registreeritud. Konto avaksin LHV-s, olen seal ka eraeluliselt. Mul on kohe olemas klient, kes minu teenuseid vajab, aga mina sooviksin ja vajadus on küll endale kohe ka palka maksta, mitte oodata pool aastat sellega. Vajan kohe ka ravikindlustust, ei taha, et see katkeks. Muud töökohta mul ei oleks, kui oü tehtud saab.
Esiteks – palk on tõesti kallis, aga tihti ka vältimatu. Elada on ka vaja ja toidupoes üldiselt saab maksta kas palgast või dividendidest. Ilma kasumita dividende ei maksa ja dividendid ei anna ka ravikindlustust. Seega tuleb maksta palka.
Kindlasti kõik kulud, mis vähegi ettevõtlusega seotud, kanda ettevõtte arvelt. Näiteks töövahendid, koolitused jms. Kodukontori eest võib ka üüri maksta. Ja maksta palka just nii palju, kui peab, ja nii vähe, kui võimalik.
Palga ja maksude maksmiseks peab sul ettevõttes raha olema, aga kui klient olemas, siis osutad oma teenust ja esitad arve, nii saad raha. Kui tahad enne arve laekumist palka maksta, siis soovitan enne arvutada, kas pole mõistlikum vahepeal ise ravikindlustus osta, mitte läbi firma. Sest kui raha maksmiseks pead iseenda raha ettevõttesse panema, et see siis endale välja maksta, siis see on maru kulukas ja enamasti ei tasu ära.