Esileht Hobinurk Õmblema õppimisest

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Teema: Õmblema õppimisest

Postitas:
Kägu

Kas ja kuidas on võimalik täiskasvanul iseseisvalt õmblema õppida? Kas saab näiteks mõne käsiraamatu abil või on ikkagi vaja kursusi vms? Masin on olemas, aga ei ole kedagi, kes õpetaks. Hetkel oskan selliseid lihtsamaid asju vuristada nagu kardinad ja misiganes sirged ääred, aga sooviks näiteks ka lõigete järgi midagi teha 🙂

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

RE: Õmblema õppimisest

Burdades on nt “sewing course” ehk siis mõnede lõigete juures on välja toodud samm-sammult kuidas ja mida tegema peaks. Burdasid on mitmes raskusastmes (easy on lihtsamate lõigetega) ja ka lõiked on eraldi keerukusastmetega tähistatud. Saadaval on neid inglise ja vene keeles, kangapoodides müüakse, tasuta saad raamatukogudest laenutada.
Kui päris põhitõdesid tahad, siis ehk mõni kooli käsitööõpik on abiks? Mäletan, et mõnes vanemas, vbl veel nõuka-aegses, oli küll kenasti lihtsalt seletatud kuidas midagi teha.
Internetis on ka hästi lihtsate rõivaesemete õmblemisjuhiseid ning lõikeid, youtubes on isegi videosid kuidas midagi teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Burdasid myytavad lisaks kangapoodidedele ka köik marketite ajakirjadeosakonnad ja R-kioskid, raamatukogust koju kaasa ei laenutata (enam), vähemalt Tallinnas mitte. kui soov löiget vötta, siis seda saab teha raamatukogus.

ise alustasin ömblemisega 14-15 aastaselt ja ikka katseeksituse meetodil. suurest huvist, entusiasmist, olen saavutanud nn rätsepataseme – tehniliselt öiged mantlid, jakid, pyksid tavategemised.

olles neid joonistega seletusi ja ömblusraamatuid sirvinud… no sorri, aga yks lihtne asi on keeruliseks aetud – mina ei saa midagi aru neist kirjeldustest. ja Burdades mönigate löigete samm-sammult seletamine, need ka, peaks ikka mingidki algteadmised olema, et aru saada, mida ja kuidas. ainus asi, mida ma joonise järgi öppinud olen, oli peiteluku ömblemine. voodri, revääri, taskute, pyksteluku jms ömbemine on tulnud kätte uurides valmis röivaid ja kasutades loogikat 😉 seda peab ikka ka olema.

ömbluskursused on kallid, aga hinda väärt. kui vähegi rahakott ja aeg vömaldab, siis möni kindlasti läbida – mööda kylgi maha ei jookse. edu!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh teile! Sain nüüd häid mõtteid ja hakkasin juba youtubest õppevideosid otsima. Loodan ka, et suure pusimise ja katseeksitusmeetodi abil ma ikka midagi valmis hakkan vuristama. Kui palju see Burda ajakiri maksab? Ma vaatasin nende kodulehelt, et ühekaupa lõikeid ostes maksavad need u 6$/tk. Alustan siis lihtsamast, aga unistuseks oleks ikka ühel heal päeval ka ülerõivasteni jõuda 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Burda on Eestis odav, vist 4.50 (vöin eksida, sest ehk on kallimaks läinud, aga mitte olulisemalt). nt Soomes maksab Burda poole rohkem ehk 9.50. sama Rootsis, Norras, poole kallim Eestist ja siis peetakse seda Eestis kalliks ajakirjaks… mnjah.

ajakirja ja yksikute löigete vahe on selles, et ajakirjast ajad ise lehelt löike välja (vajad kalkat), aga yksiklöige on kohe valmis välja löikamiseks ja kasutamiseks. sama on ka ajakirjaga Burda Easy (ajakiri siis ylilihtsate löigetega ja just möeldud algajale, samas moejoon selline noortepärane), mis ilmub 2x aastas ja löiked vaid lehelt välja löigatavad. seepärast ongi asi juba algajale nö iisi, et jääb ära selle löike välja ajamine löikelehe rägastikust, mis vöib mönele algajale paras peavalu olla. samas aga on ka see Burda Easy tavaBurdast kallim ajakiri, nii 10¤ ringis.

P.S ei ela Eestis ja päris kursis nende ajakirja hindadega pole. aga mine nt homme mönda supermarketisse v kioskisse ja vaat hinda. just ilmus ka uus, septembrikuu number ja Burda Easy sygis/talv peaks ka varsti ilmuma.

lisaks Burdale on lettidel veel iga kuu ilmuv soomlaste Ottobre (ka sellel just uus number väljas), aga see on maitseasi see sealne moejoon… no näiteks mulle see ei istu. on selline “muijalik”, k.a ajakirja esitlus (soome mutid mannekeenideks ;)). möni jälle väga kiidab just sealseid löikeid ja peab nt Burdast paremaks… aga eks igale oma. Ottobre on Burdast pea poole kallim ja vaadates, mida see ajakiri pakub (suht igavaid tavalöikeid), on see ajakiri selgelt ylehinnatud. see siis köik vaid minu arvamus

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

üks väga hea ja lihtne on põhikooli tööõpetuse õmblemise õpik
http://www.rahvaraamat.ee/p/%C3%B5mblemine-%C3%B5pik/422962/et?isbn=9789949102372

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ottobre lastelõiked on küll liiga laiad. Burda omad on nagu kulda:)

0
0
Please wait...

Näitan 7 postitust - vahemik 1 kuni 7 (kokku 7 )

Esileht Hobinurk Õmblema õppimisest

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.