Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ongi käes: Kaja Kallase valitsus on kaotanud kontrolli riigis toimuva üle

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 106 )

Teema: Ongi käes: Kaja Kallase valitsus on kaotanud kontrolli riigis toimuva üle

Postitas:
Kägu

Täna hommikul küsisid mitmed riigikogu saadikud nii peaminister Kaja Kallaselt kui ka Riigikogu esimehel Jüri Rataselt, et kes andis politseile korralduse kasutada meeleavaldajate vastu jõuvõtteid, ja said vastuseks, et valitsus politseile käske ei anna, too tegutseb ise vastavalt oma hinnangutele.

Peaminister Kallas konkreetselt vastas pärimistele, et tema ei andnud korraldust eriüksused tänavatele tuua ja et “politsei valib ise oma taktika.”

Edasi selgus, et ka Toompea lossi esist platsi piiravate tõkete ülesseadmist ei taha samuti keegi omaks tunnistada – seda pole lubanud krundi omanik ehk Riigikogu, seega näib taas tegu olevat politsei initsiatiiviga.

Ehk siis kokkuvõtvalt: Politseiriik on juba olemas – valitsus enam ei otsusta, otsused teeb PPA.
Link.

+27
-66
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Ehk siis kokkuvõtvalt: Politseiriik on juba olemas – valitsus enam ei otsusta, otsused teeb PPA.

Mässajatega tulebki rääkida neile arusaadavas keeles.

+54
-28
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna hommikul küsisid mitmed riigikogu saadikud nii peaminister Kaja Kallaselt kui ka Riigikogu esimehel Jüri Rataselt, et kes andis politseile korralduse kasutada meeleavaldajate vastu jõuvõtteid, ja said vastuseks, et valitsus politseile käske ei anna, too tegutseb ise vastavalt oma hinnangutele.

Peaminister Kallas konkreetselt vastas pärimistele, et tema ei andnud korraldust eriüksused tänavatele tuua ja et “politsei valib ise oma taktika.”

Edasi selgus, et ka Toompea lossi esist platsi piiravate tõkete ülesseadmist ei taha samuti keegi omaks tunnistada – seda pole lubanud krundi omanik ehk Riigikogu, seega näib taas tegu olevat politsei initsiatiiviga.

Link.

Uskumatu. Uskumatu, kui kaugele see seelikuvalitsuse argus ja käpardlikkus VEEL saab minna, öelge mulle? On veel ruumi?

+26
-51
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 9 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Miks peaks peaminister õpetama politseile nende tööd? Minu meelest täiesti loomulik, et politsei hindab olukorda ja tegutseb vastavalt.

+69
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ah, mine metsa.

+29
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ajast Põhiseaduses kirjasolevate õiguste ja vabaduste teostamine tähendab mässamist. Ainult diktatuuris elavale riigile tähebda põhiseaduses kirjasolev ühte, aga tegelik elu teist. Mässavad need, kes põhiseadust ei täida. Iga seadus, mis on põhiseadusega vastuolus, on kehtetu ja iga inimese kohus on sellele reageerida, sest kõrgema võimu kandja on rahvas. Kus riigist sa pärit oled, et põhiseaduslikku korra elluviimist nimetad mässuks ?

+26
-29
Please wait...
Postitas:
Kägu

Miks peaks peaminister õpetama politseile nende tööd? Minu meelest täiesti loomulik, et politsei hindab olukorda ja tegutseb vastavalt.

Oot-oot-oot, ikka!? Relvitute rahulike inimeste vastu aetakse märulipolitsei ja seda koguni ilma valitsuse teadmata?

Nuta või naera, MIKS te nii rumalad olete? Kuidas see nii on, et mida nõrgem ajukene, seda rohkem ta seelikuvalitsust toetab?

+23
-56
Please wait...
Postitas:
Kägu

Link.

Uskumatu. Uskumatu, kui kaugele see seelikuvalitsuse argus ja käpardlikkus VEEL saab minna, öelge mulle? On veel ruumi?

oh kui hale provokatsioon, isegi kaastrollid ei viitsi sulle laike panna.

+32
-22
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellised drakoonilised meetmed oleksid õigustatud siis, kui meeleavaldajad märatseksid, lõhuksid inimeste vara, süütaksid autosid. Aga mitte midagi sellist pole ju juhtunud. Need on rahumeelsed inimesed, kellele riik näitab sõna otseses mõttes rusikat. Laupäeval levis internetis video, kus võis näha vanalinnas trummi löönud protestija kinninabimist. Selliste peal näidatakse siis oma üleolekut? Kas kiirreageerijad toodi välja puhuks, kui veel mõni peaks julgema tänaval trummi lüüa või vilet puhuda?

+22
-29
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Oot-oot-oot, ikka!? Relvitute rahulike inimeste vastu aetakse märulipolitsei ja seda koguni ilma valitsuse teadmata?

Mis see märulipolitsei siis tegi, et selline kiun lahti läks? Peksis kumminuiadega?
Nad olid seal meie ja teie turvalisuse  huvides

+35
-24
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olgu veel kord alla kriipsutatud, milles asi: valitsus tahab olukorras, kus on ise seadnud meeleavaldustele olulised piirangud, läbi suruda eelnõusid (nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muudatused, meediateenuste seaduse muudatused, vaenukõneseadus), mis annavad riigivõimule õigusi, mida sel ei peaks olema.

Mida sellises olukorras teha? Kirjutada õiguskantslerile? Saata pöördumine proua presidendile? Vahest paneb ta selga oma kuulsa pusa ja kutsub üles aknal mobiiliga vilgutama? Või pöörduda oma õiguste kaitseks kohtusse?

Tegelikult pole muud võimalust kui deklareerida: rahumeelsed ja vajadusel ka massilised protestiaktsioonid on õigustatud, isegi kui need valitsuse korraldustega vastuollu lähevad. Õigus võimu tegevuse ja plaanide vastu meelt avaldada on sedavõrd fundamentaalne õigus, et seda võib piirata üksnes äärmistel juhtudel. Koroonapiiranguid ettekäändena kasutada ei saa.

+25
-21
Please wait...

Postitas:
Kägu

Link.

Aga MINA ei taha, et kamp imelikke on Toompea platsi ära okupeerinud. Mis õigusega? Mina pole lubanud. Miks minu õigusi ei austata?

+51
-19
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga MINA ei taha, et kamp imelikke on Toompea platsi ära okupeerinud. Mis õigusega? Mina pole lubanud. Miks minu õigusi ei austata?

Aga sinu õigus seal ju maksabki. Sa oled seal kohal kumminuiade ja koertega. Ikka vähe?

+12
-38
Please wait...
Postitas:
Kägu

Link.

Aga MINA jälle ei taha, et riiki sõjakommunismi tunnustega totalitarismi poole surutakse.
Mis õigusega? MINA pole lubanud!

+16
-35
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 5 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Oot-oot-oot, ikka!? Relvitute rahulike inimeste vastu aetakse märulipolitsei ja seda koguni ilma valitsuse teadmata? Nuta või naera, MIKS te nii rumalad olete? Kuidas see nii on, et mida nõrgem ajukene, seda rohkem ta seelikuvalitsust toetab?

noo nuta lilleke, nuta ehk hakkab sul kergem siis….

+14
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läksin selle teema peale kohe Postimehe lehele vaatama, et mis siis toimus, kas märulipolitsei kasutas pipragaasi või nuiasid või keegi sai politseilt tappa või millest see kiun siin, aga ei leidnud mitte ühtki uudist selle kohta. Kas keegi räägiks lähemalt, kelle kallal see märulipolitsei siis vägivallatses?

+36
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis ajast Põhiseaduses kirjasolevate õiguste ja vabaduste teostamine tähendab mässamist. Ainult diktatuuris elavale riigile tähebda põhiseaduses kirjasolev ühte, aga tegelik elu teist. Mässavad need, kes põhiseadust ei täida. Iga seadus, mis on põhiseadusega vastuolus, on kehtetu ja iga inimese kohus on sellele reageerida, sest kõrgema võimu kandja on rahvas. Kus riigist sa pärit oled, et põhiseaduslikku korra elluviimist nimetad mässuks ?

Palun täpset viidet Põhiseadusele. Ma tahaks väga teada, millisele EV Põhiseaduse rikkumisele  need räuskajad seal Toompeal  viitavad.  Mis on see sinu arvates kehtetu seadus? Kas see on EV Põhiseadusega vastuolus:

Nakkushaige võib korrakaitseseaduse §-s 46 sätestatud korras vältimatu vajaduse korral kinni pidada toimetamiseks tema elu- või viibimiskohta, kui ta on enda või teiste elule või tervisele ohtlik ja ta ei ole järginud või ei järgi käesolevas seaduses ja selle alusel kehtestatud nõudeid ning kui muud järelevalvemeetmed ei ole tulemuslikud.

Võibolla minu ja mu perekonna õigusi sellised nakkuste levitajad rikuvad. Ärge ajage hülgemöla, et see et politsei kaitseb selliste nakkushaigete eest – on just põhiseadusega kooskõlas.

+20
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga sinu õigus seal ju maksabki. Sa oled seal kohal kumminuiade ja koertega. Ikka vähe?

Te passisite seal üle nädala. Ignoreerisite seaduseid ja hetke piiranguid. Ja provotseerisite. Rikkusite seadust. Üle nädala. Politsei roll on seadust kaitsta ja seaduserikkujaid korrale kutsuda. Ma olen hämmingus, et nad seda jama nii kaua kesta lasevad.

+40
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina tahan ja pean küll õigeks et politsei ei lase praegu korraldada kogunemusi. See pole mingi politseiriik vaid ma tahan küll kaitset kaasmaalaste mõtlenatu käitumise eest. Grupikalli… mida veel. Külakuhi järgmiseks.

+36
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult vähe. Mingid ininesed ähvardavad minu parlamenti. Igas teises riigis oleks nad esimese tunniga ärs korjatud. Meil tehakse ninnunönnut.

+27
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

1. Sellised drakoonilised meetmed oleksid õigustatud siis, kui meeleavaldajad märatseksid, lõhuksid inimeste vara, süütaksid autosid. Aga mitte midagi sellist pole ju juhtunud. Need on rahumeelsed inimesed, kellele riik näitab sõna otseses mõttes rusikat. Laupäeval levis internetis video, kus võis näha vanalinnas trummi löönud protestija kinninabimist. Selliste peal näidatakse siis oma üleolekut? Kas kiirreageerijad toodi välja puhuks, kui veel mõni peaks julgema tänaval trummi lüüa või vilet puhuda?

Vaat need rahumeelsed meeleavaldajad on nö.valet värvi, vale sättumusega, vale ideoloogiaga.

Kui tegu oleks BLM, vikerkaarlaste paraadiga kus poolpaljalt, nahkkostüümides tänaval marsitakse siis vast politsei lööks kampa, põlvitaks, nuusiks varbaid jne., ma arvan.

+9
-26
Please wait...
Postitas:
Kägu

1. Sellised drakoonilised meetmed oleksid õigustatud siis, kui meeleavaldajad märatseksid, lõhuksid inimeste vara, süütaksid autosid. Aga mitte midagi sellist pole ju juhtunud. Need on rahumeelsed inimesed, kellele riik näitab sõna otseses mõttes rusikat. Laupäeval levis internetis video, kus võis näha vanalinnas trummi löönud protestija kinninabimist. Selliste peal näidatakse siis oma üleolekut? Kas kiirreageerijad toodi välja puhuks, kui veel mõni peaks julgema tänaval trummi lüüa või vilet puhuda?

Vaat need rahumeelsed meeleavaldajad on nö.valet värvi, vale sättumusega, vale ideoloogiaga.

Kui tegu oleks BLM, vikerkaarlaste paraadiga kus poolpaljalt, nahkkostüümides tänaval marsitakse siis vast politsei lööks kampa, põlvitaks, nuusiks varbaid jne., ma arvan.

Oo, et siis enam pole vabaduste poolt, kui me räägime geidest? Et sinul peab olla õigus haigena linna peal ringi trallitada, aga kui asi puudutab mingi teise grupi õigusi, siis see pole ok?

Silmakirjalik, ma ütleks.

+22
-6
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 7 korda. Täpsemalt

Postitas:
amatoor

Eestis on 1,3 miljonit inimest ja mingi käputäis inimesi (200-300)  ei ole määraja, nad on naljakoht seal Toompeal. Keegi peale nende endi ei võta seda tõsiselt.

+23
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põhiseaduses kirjasolevate õiguste teostamine tähebta kirjasolev ühte, aga tegelik elu teist. Iga seadus, mis põhiseadusega vastuolus, on kehtetu ja iga põhiseaduslikku korda austava inimese kohus on reageerida rahva kõrgemale võimukandja vastuhakule. Inimest, kes mässuks peab ühiskondliku korra elluviimist, tuleb põhiseadusliku korra õõnestamise eest tema suhtes kategooriliselt reageerida

+3
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Nakkushaige võib korrakaitseseaduse §-s 46 sätestatud korras vältimatu vajaduse korral kinni pidada toimetamiseks tema elu- või viibimiskohta, kui ta on enda või teiste elule või tervisele ohtlik ja ta ei ole järginud või ei järgi käesolevas seaduses ja selle alusel kehtestatud nõudeid ning kui muud järelevalvemeetmed ei ole tulemuslikud.

Ei tea sellest suurt midagi, aga seda lauset lugedes tekkis küsimus, et kas see “nakkushaige” on kuidagi täpsemalt määratletud seal ka, sest nakkushaige võib olla näteks nohus ja on üsna teise tervisele ohtlik kui teist nakatab. Või peab ikka diagnoos enne pandud olema ja nende konkreetsete viiruste nimekiri on kusagil üles loetletud?

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

Isegi õigusteadlased ja endine siseminister ütlesid, et politsei ja kiirreageerijate jõu kasutus on tarbetu. See ei aita ju kuidagi kaasa olukorra normaliseerumisele. Eestis ikka võrreldes Euroopa protestijatega väga rahumeelne. Lugege, kuidas mujal Euroopas protestitakse. Järelikult ongi mõned inimesed rahulolematud, võibolla peaks riik sammu tagasi astuma ja selle seadusega mitte edasi minema. Tegelikkuses ei anna see seadus midagi juurde nagu nad muudkui väidavad. Seda enam, ei oleks vaja rahvast lõhestada ja pingeid juurde lisada. Selle asemel, et rahumeelsetele protestijatele oma mundrit näidata, mille on ka tegelikult maksumaksjad ostnud,võiks tõsiste, lastevastaste ja naistevastaste kuritegude ärahoidmisega tegeleda. Liiga palju on neid. Lisaks peksvad kambad jne.

+6
-8
Please wait...
Postitas:
Kägu

Isegi õigusteadlased ja endine siseminister ütlesid, et politsei ja kiirreageerijate jõu kasutus on tarbetu. See ei aita ju kuidagi kaasa olukorra normaliseerumisele. Eestis ikka võrreldes Euroopa protestijatega väga rahumeelne. Lugege, kuidas mujal Euroopas protestitakse. Järelikult ongi mõned inimesed rahulolematud, võibolla peaks riik sammu tagasi astuma ja selle seadusega mitte edasi minema. Tegelikkuses ei anna see seadus midagi juurde nagu nad muudkui väidavad. Seda enam, ei oleks vaja rahvast lõhestada ja pingeid juurde lisada. Selle asemel, et rahumeelsetele protestijatele oma mundrit näidata, mille on ka tegelikult maksumaksjad ostnud,võiks tõsiste, lastevastaste ja naistevastaste kuritegude ärahoidmisega tegeleda. Liiga palju on neid. Lisaks peksvad kambad jne.

Õige – rahul ei ole mõned inimesed, kas siis sellepärast pea jätma seaduse vastuvõtmata? Ka varem on olnud protestijaid, kas siis sellepärast tuleb jätta enamikule inimestele vajalik ja nende ohutust tagav seadus vastuvõtamata?

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ooo, isegi õigusteadlased?

Ma olen ka jurist ja mina ei pea tarbetuks.  Mina olen küll oma silmaga näinud, kuidas mingi kari riigikogu üle võtab ja kui Savisaar pidi raadios ütlema, et “Toompead rünnatakse”.

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui kampa lamemaalasi agiteerib põhiharidusega laomees, siis mis keeles nendega vestlema peab?

+10
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Läksin selle teema peale kohe Postimehe lehele vaatama, et mis siis toimus, kas märulipolitsei kasutas pipragaasi või nuiasid või keegi sai politseilt tappa või millest see kiun siin, aga ei leidnud mitte ühtki uudist selle kohta. Kas keegi räägiks lähemalt, kelle kallal see märulipolitsei siis vägivallatses?

No 2 meest viidi 10 minutiks jaoskonda, üks ei allunud korraldustele ja teine solvas politseinikke. Normaalne ju. Tavalised kõvatajad, kes uhhuude heakskiitu püüda üritavad.

+23
-6
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 106 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Ongi käes: Kaja Kallase valitsus on kaotanud kontrolli riigis toimuva üle