Olen praegu õpetaja, aga töötanud mitmetel ametikohtadel väljaspool kooligi. Mulle on jäänud mulje, et mida tööga koormatumad ja/või kõrgemal kohal inimesed, seda rohkem kirjavigu nad mitteametlikus (aga siiski tööalases) suhtluses teevad. Tehakse ka selliseid niiöelda tüüpvigu, mille tegijat kahtlustatakse perekoolis harimatuses või lihtsalt rumaluses. Ma arvan, et põhjus on siiski kiirustamises, mitte rumaluses ja harimatuses ma oma kolleege küll kunagi süüdistada pole saanud.
Kool, kus töötan, kasutab Stuudiumi ja seal on hinde juurde kommentaari panemiseks tibatillukesed lahtrid pisikese tekstiga, nii et tühikute ja kokku-lahku kirjutamise vead on väga lihtsad tulema. Kui on vaja kirjutada kommentaar mitmekümnele õpilasele ja seejuures veel individuaalne, siis lihtsalt tulevadki vead sisse. Ma püüan enamasti mujal teksti valmis kirjutada ja sinna lahtrisse kopeerida, aga kui on vaja individuaalset tagasisidet suurele klassile, siis nii ei jõua. Tunnikirjeldused peaksid minul enam-vähem korrektsed olema, sest kannan tunnid juba eelmisel päeval sisse. Vajadusel, kui tunnis midagi teisiti tegime, hiljem muudan.
Ma ei ole eesti keele õpetaja ja mu meelest on just eesti keele ja kirjanduse õpetajal koormus kõige suurem. Ei imestaks, kui nad kurnatusest vigu teevad. Kui mina teen vigu, siis tuleneb see lihtsalt kehvast keeletunnetusest. Kui lapsevanem kuskilt mu telefoninumbri välja otsiks ja keelevigade kohta sõnumeid saatma hakkaks, siis oleks see mu meelest naljakas. No saatku terviseks, kui tahab.