On kurb tõsiasi, et isegi õpetajate hulka satub neid, kel kirjaoskus keskmisest kehvem.
Hahaa!
See on alles algus, lugupeetavad 😀
Hariduses hakkabki nii olema.
Ja peaasjalikult tänu ülinõmedatele, rumalatele ja ennasttäis lapsevanematele, tänu kellele normaalsed, kõrgharitud ja endast lugu pidavad õpetajad koolidest massiliselt lahkuvad.
Aga paras teile!
Rumal ja kirjaoskamatu õpetaja = rumal ja kirjaoskamatu laps!
Kõiges on ikka alati süüdi lapsevanemad, mis muud öelda. Needsamad kõikide poolt vihatud ja põlatud kaltsud, kes mingi imeliku tuju pärast neid vihkavasse riiki ikka veel lapsi viitsivad sünnitada ja üritavad neist koguni inimesi kasvatada nii nagu suudavad, jaksavad ja oskavad. Lapsevanematel ei ole enam praktiliselt mitte mingeid õigusi, on üksnes kohustused ja allaheitlikkus olla kõikidele meele järele (mis ei õnnestu).
Lapsevanemaid ainult mõnitatakse ja naeruvääristatakse, kui julged suu lahti teha ja küsida, miks enne viieline laps on uue õpetaja tööle tulles hakanud saama äkitselt kahtesid. Ent õpetaja keeldub ka paljukordse palumise peale lapse tööd näitamast ja e-kooli ka mitte mingit tagasisidet ei pane, et mis siis valesti läks ja parandamist vajaks. Kui laps koos vanemaga ise küsima läheb, siis õpetaja vaid kisendab neile näkku. Sõimu sisu umbes selline et temal on palju tööd ja ei ole aega siin mingi tühisuse peale oma väärtuslikku aega raisata.
Jah, muidugi, mis tühine õnnetus siis on ühe noore inimese põhikooli tunnistusele teadmata põhjusel ilmunud kaks, võrreldes Ülima Pedagoogi tervelt viis minutit kestva suure ohverdusega, kui ta peab lapsele ütlema, mis ta töös nii valesti oli, et Pedagoog otsustas talle hindeks kahe panna.
Meil kõigil on palju tööd. Ka mina ise upun töösse. Ka minu töö on väsitav ja pingeline. Ka minu eriala inimestest on tohutu puudus ja palgast jätkub vaid elamiseks, kuid kõrvalepanemiseks jääb üle vähe. Ometi ei ole see minu jaoks argument oma tööd halvasti teha ja töö sihtrühmale ähvardusi loopida. Pigem kuulub mu imetlus lapsevanematele, sellele kõige põlatumale ühiskonnaklassile, kes lakkamatu sõimu ja mahamaterdamise sees veel üldse julgevad lapsi sünnitada. Aga iive on negatiivne ikkagi, mõelge, miks?
P.S. Oma lapsed õpetasin ma lugema-kirjutama ise, kodus. Kui mu lapsed kooli läksid, siis seal koolis eeldas õpetaja, et kõik lapsed juba kirjutavad ja loevad täiesti vabalt, ning läks vastavalt ka programmiga kohe edasi.