RE: Õpiraskustega ATH kahtlusega tavakoolis
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]tegelikult on praeguse olukorra taga paljuski meie \”armas\” haridussüsteem, mis nõuab igal ajahetkel alla 20ste klasside kokkupanekut.
praeguste 40-50a-ste kooliajal oli algklassides tihti alla 20 õpilase ja kõik tulid kenasti toime.
muide, üks värske näide meie hariduselust:
koolis kaks paralleeli, mõlemas päris mitmeid lapsi, kel kas ATH, kõnehäired, mingi muu puue, mis segab veidi keskendumist vmt. Kuna mõlemas klassis on hetkel alla 20 õpilase, suudavad nad kõik kenasti tavaklassis toime tulla ja jõuavad abitundide ja logopeedi toel ka klassist klassi edasi.
Nüüd aga tuli kooli kõrgemalt poolt raha kokkuhoiu nimel kõva käsk kaks klassi kokku panna. Kuna nii suur klass on nii lapsevanematele kui ka koolile vastumeelt, siis soovitati kõigile diagnoosiga laste vanematele \”paberid korda ajada\”, tulemuseks see, et tegelikult tuleks nüüd \”normide järgi\” avada lisaks tavaklassile lausa kaks väikeklassi, mis tegelikult ju hoopis suurendab haridussüsteemi kulusid…
täiesti absurdne \”kokkuhoid\”[/tsitaat]
no ma ei tea, ma olen 44 seega peaks sellest 40-50 aastaste põlvkonnast olema. ise käisin klassis kus oli 34 last algklassides, enamus minu eakaaslasi käis suurlinnades lausa 40 õpilasega klassis. no, ok meie koolis oli praeguse väikeklassi moodi klass kus oli vist 16 õpilast. agapaljudes koolidespolnud sedagi. samas muidugi oli maakoole kus väiksemad klassid. seega kui laps ei saanud linnakoolis hakkama, saadeti ta maakooli. ka praegu on ju maakoolides väiksemad klassid kui linnades, sest lapsi vähe,