pealkiri ei ole kõige õigem, aga jutt on ühest mu tuttavast. Ükskõik millal sa teda ei näe või ei satu sulle helistama- on üks ja sama jutt, kui kiire, kui palju tegemist on, et kohe mitte ei jõua sulle külla ega kuhugi, ainult üks hädaldamimne ajapuuduse ja pideva tööde-tegemiste rohkuse üle. Tal on 1 täiskasvanud laps, töötab vahetustega st. 2 pikka päeva 7-21 ja siis 2 vaba päeva. elab väikses majas, abielus.
Ja tema tegemised ei ole seotud millegi muuga, kui kodu koristamisega, söögi tegemisega ja pesu pesemisega – huvialasid ei ole, reisimas, spades ei käi. Vanemad on kõbusad, saavad ise hakkamas, kusjuures käivad veel teda ka abistamas?!!
Mul endal on väiksed lapsed, palju suurem elamine, töö on tunduvalt vastustusrikkam – aga kui tahan mõne sõbrannaga mokalaata pidada või niisama aega surnuks lüüa – siis teen seda, samas on kodus korras, lapsed kasitud ja söök laual.
Kas ta äkki täidab nende kodutöödega mingit tühikut enda elus?
Esileht › Pereelu ja suhted › orav-rattal inimene
Teema: orav-rattal inimene

RE: orav-rattal inimene
Ma arvan, et kas see inimene ei oska või lihtsalt ei taha oma aega nii planeerida, et ka enda jaoks aega leiaks. Kui on ikka kaks vaba päeva järjest, siis ma küll ei saa aru, mida seal koguaeg nii koristada on. Aga võib olla ongi sellise erakliku iseloomuga, kes ei taha nii teistega suhelda ega läbi käia.

väga popp on ju öelda, mul pole aega. enamasti tähendab see, et ei viitsi/taha. kui inimene tahab, siis aega leiab ikka.

Inimene kulutab oma aega sellele mida väärtustab või mida ta arvab väärtusi tootvaks. Ja kõigele muule, mis pole väärtuslik, aega lihtsalt ei leita.

millest sa järeldad, et tal aega ei ole? ainult selle järgi, et ta ise nii ütleb? siis see võib vabalt ettekääne olla.
ma ütlen ka, et pole aega, kui kutsutakse ebahuvitavasse kohta või inimestega, kelle seltskond midagi ei paku. ei viitsi hakata põhjendama, miks ma tegelikult minna ei taha.
ja kust sa tead, et tal huvialasid pole? tead kohe, millega ta 24/7 tegeleb? äkki ei kanna kõigest ette sulle lihtsalt. teie jututeemad on kodutööd ja siis arvad, et ta ainult neid teebki.
muidugi vabalt võib see ka nii olla, et ta tõesti kompenseerib nt lähedussuhte puudumist vms tohutu ringisebimisega. no ja siis? las ta kompenseerib siis. kuidas see sind segab?

Mina olen orav-rattal-inimene.
Mul on 16h tööpäevad, ma pean hoolitsema oma 78a seniilse vanaema eest. Mul on ka mees, kodu ja majapidamine (sh palju lemmikloomi). Mu paps on haige ja ma pean temaga arsti juures käima. Huvialad on mul täiesti olemas.
Ma ei vingu ega kurda. lihtsalt nendel, kes käivad 2 kohaga tööl ja peavad haigeid lähedasi hooldama, ongi vähe vaba aega. Mees on õnneks arusaaja, teeb ise süüa ja koristab ka vahel.

vbl ta on saamatu oma asjade korraldamises? vöi ta siis lihtsalt ei taha midagi ette vötta teiega ja see on köigest vabandus.

mina olen sellised \”kiire-kiire-kiire\” suhtumisega tuttavad enda suhtlusest täielikult välja jätnud. ja kulutan topelt rõõmuga aega nendele, kel on aega ka minuga suhelda.
paar sellist on lastega kodused mammad, kel pidevalt kiire. samas, kui inimene defineerib enda eksistentsi ainult läbi kodu ja laste, siis pole minu mure, kui ta hiljem kõigile kurdab, et pole enam sõpru ega tuttavaid, kellega enam välja minna. sellisel ei peagi olema. ja ta peaks ka aastaid hiljem oskama hinnata oma tehtud valikuid, mitte taga nutma kaotatud sõpru.
ja õnneks mul pole tuttavaid, kellele ma ise peaksin valetama, et kiire on. ütlen nii nagu asjad on, ei saa, vaatan telekat, koristan, olen laste-mehega, teen süüa, naudin niisama olemist, ei viitsi vms. need ei ole sõbrad, kellele inimene tunneb, et peab valetama.

mina ka kiire-kiire inimene. Lapsed, hobid, töö.. ei viitsi niisama enam käia kuskil kohvitamas ja aega surnuks löömas. Vabal ajal oleme koos perega, mängime lauamänge, teeme sporti ja käime niisama mööda Eestimaad reisimas. Vahel tahaks ju ka niisama raamatut lugeda ja lihtsalt olla. Ei viitsi suhelda. Heade sõpradega ikka kohtume, mitte nii head olemegi pukseerinud välja \”ei ole aega\” vabandustega.
Osad inimesed on väga väsitavad ja tüütud. Mõni helistab sulle keset tööpäeva ja arvab, et sul peab olema aega tema lõputut nutulaulu kuulata, kuidas kõik läheb halvasti jne. Enda ümber tuleb hoida positiivseid inimesi, kellel on endal ka huvitav elu. Neil silmavaade selge ja suhtlus nendega on kvaliteetaeg.

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina olen orav-rattal-inimene.
Mul on 16h tööpäevad, ma pean hoolitsema oma 78a seniilse vanaema eest. Mul on ka mees, kodu ja majapidamine (sh palju lemmikloomi). Mu paps on haige ja ma pean temaga arsti juures käima. Huvialad on mul täiesti olemas.
Ma ei vingu ega kurda. lihtsalt nendel, kes käivad 2 kohaga tööl ja peavad haigeid lähedasi hooldama, ongi vähe vaba aega. Mees on õnneks arusaaja, teeb ise süüa ja koristab ka vahel.[/tsitaat]
sinust ma saan aru, aga temal ei ole kedagi hooldada.
Helistaja on ta ise – otsib kontakti ja siis algab üks nutulaul, kui kiire tal,tuleks muidu küll, aga kohe kuidagi ei jõua, siis järgneb loetelu töödest mida ta tegi või kavatseb teha. Mina kuulan vaid seda ja jälgin poole silmaga telekat. Siis järgneb uuesti, kui puhkus tuleb siis läbi (elame ühes linnaski). Ega ma ta külaskäike eriti ei oota ka, sest jutt on enesekeskne ja arvake ära millest? eks tema kiirest elust. sõpru tal eriti ei ole, trennis ei käi. kummaline tuttav igastahes

minul on aega laialt käes, on ka lapsed, majapidamine ja käin tööl, trennis, loen. jõuan käia ujumas ja suusatamas ning kui vaja sõbrannatada või passida perekoolis.
Olen suht laisk inimene ka veel, isegi imestan et mu kodune majapidamine nii korras on ja nii palju asju suudan teha. Kui loen, kuidas õhtul kõik kodus muudkui midagi teevad ja on õhtul rampväsinud – siis on mul õhtul aega küllalt.

Esileht › Pereelu ja suhted › orav-rattal inimene
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.