Sünnipäev tulemas, vaja osta/teha 4-5kg ¨aslõkki. Nüüd ei oskagi otsustada, kas osta kuskilt valmis või teha ise. Olen tähele pannud, et valmis ¨aslõkk on alati kuidagi pehmem olnud, kui mu enda tehtud. Samas ise tehes saaks ehk soodsamalt hakkama.
Mis te soovitaksite? Või teate äkki mõnd kohta, kust saaks odavalt ¨aslõkki?
Teema: Osta või teha ¨aslõkki?
Mina ostsin eile kaelakarbonaadi, täna panen keefirimarinaadi. Tuleb kindlasti soodsam. Keefiriga peaks igal juhul pehmem saslõkk tulema. Päev enne marinaadi panna, kui muu marinaad, siis isegi 2 päeva varem.
Ostes on kilohinna sisse arvestatud ka marinaad jms. Ise tehes maksad lihakilo eest!
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina ostsin eile kaelakarbonaadi, täna panen keefirimarinaadi. Tuleb kindlasti soodsam. Keefiriga peaks igal juhul pehmem saslõkk tulema. Päev enne marinaadi panna, kui muu marinaad, siis isegi 2 päeva varem.
Ostes on kilohinna sisse arvestatud ka marinaad jms. Ise tehes maksad lihakilo eest![/tsitaat]Kas ise tehes ongi siis keefir tasuta? Tõesti ise lüpsad ennast ja siis hapendad enda rinnapiima keefiriks????
Ise tehes tuleb igal juhul soodsam. Lisax saad Sa marinaadi teha vastavalt oma maitsele (nood poe omad on alailma yle soolatud mu meelest).
Muidugi, kui Sa pead samax yritusex ka ämbritäie salatit hakkima & kringli kypsetama, on ajakulu mõttes ehk lihtsam valmisshashlõkki osta . . .
mina teen lihast ka ise saslõkki punases marinaadis,tuleb ka odavam ja väga hea
Ikka ise, tuleb odavam ja kindlasti maitsvam ka. Lisaks saad puhta ja korraliku liha osta, mitte poes pakki pandud kõõluseid grillida. Meile meeldib viimasel ajal klassikaline äädikamarinaad ja kui teha kaelakarbonaadist, siis piisab täiesti, kui panna hommikul marinaadi, on õhtuks valmis.
[small]nyah nyah kirjutas:[/small]
[tsitaat]Ise tehes tuleb igal juhul soodsam. Lisax saad Sa marinaadi teha vastavalt oma maitsele (nood poe omad on alailma yle soolatud mu meelest).
Muidugi, kui Sa pead samax yritusex ka ämbritäie salatit hakkima & kringli kypsetama, on ajakulu mõttes ehk lihtsam valmisshashlõkki osta . . .[/tsitaat]
aga kuna ¨a¨lõki võib ja peabki päev-kaks varem marineerima panema, siis pole see ajakulu vast takistuseks.
minagi soovitaksin kindlasti ise teha.
aga kirjuta parem, mismoodi sa seni oled teinud, et kuiv/kõva tuleb. ehk oskab siin keegi osavam kokkaja öelda siis, milles viga. saaks ehk isegi targemaks 🙂
Ise teha on igal juhul odavam ja maitsvam. Poe omad on minu meelest alati üle soolatud. Eile just tegime ribilihast. Marinaadiks panin ket¨upit, valgeveiniäädikat, küüslauku, mett ja apelsinipipart. Sojakastet paraku polnud käepärast, muidu oleks seda ka pannud. Sai seista vist kaks tundi ja niiiii hea oli 🙂
Minul puudub ise tegemise kogemus. Aega ka pole. Seega tellin talupidajalt klassikalise sealiha ¨aslõki. Kilo hind on 4,8 euri.
osta selline kenasti läbikasvanud liha, et ikka pekki ka oleks. (poest ostes kaelakarbonaad näiteks) Puhas tai jääbki kõva.
Ise teed kindlasti kvaliteetsemast lihast ja saad värske toote. Need mis poes marineeritud, enamasti pikalt seisnud ja sageli tulebki sealt küpsetades roiskunud haisu (ju sellepärast ongi pehme)
Soola ära pane enne, kui küpsetamise päeval. Sool imeb liha kuivaks.
Mina teen tavaliselt tugeva pipramarinaadi grillimise päeva hommikul või eelmisel õhtul. Pehmendamiseks äädikas, veiniäädikas või sidrunimahl. Kanale sobi keefir + sidrunimahl (keefir läheb seistes tükki, aga see ok)
Kindlasti ise teha, kui võimalus on. Esiteks juba arvesta seda, et liha saad valida ise, st kvaliteetse. Teiseks- valmistoode ju kaalutakse koos lisadega ehk siis sinna läheb ka marineerimisvedelikku jms, mida sa ju tegelikult ei söö, vaid viskad ära. Kolmandaks- pole säilitusaineid. Neljandaks- valmistoode on kallim.
teeme juba aastaid ¨a¨lõkki ja grill-liha tomatimarinaadis. osta üks priske kaelakarbonaad, lõika sulle sobivad tükid, lisa sibularattaid ikka mehiselt, soola, pipart, ja vala üle tavalise tomatimahlaga. läheb küpsetades väga pehmeks ja maitse on suurepärane.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.