Esileht Kodunurk Otsin panni, mis ei jääks kinni

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 35 )

Teema: Otsin panni, mis ei jääks kinni

Postitas:
Kägu

Õli ei aita, kõik jääb panni külge kinni. See vist tähendab, et pann on läbi.

Kuidas valida head panni? Ja kust kohast osta?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma viimati otsustasin üldse raudpannide kasuks – need on põhimõtteliselt igavesed, pole vaja iga natukese aja tagant ära visata ja uut osta. Aga raudpanni kasutamine on muidugi hoopis teistsugune, kui oled harjunud nende tänapäeva nakkumatu pinnaga pannidega. Nende viimaste valimisel aga kehtib laias laastus see, et mida kallim, seda parem.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul odav 10-15€ Maxima pann ja töötab väga hästi😂 ausalt parem kui Tefal

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen ka vaadanud, et ei loe see hind suurt midagi. Ostan nii 20-30 euro vahel ja paari aasta tagant vahetan. Mõni kestab päris kaua. Oli ka 60-eurone, no pidas vist 5 aastat.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ostsin 2015 aastal Fiskarsi All Steel keraamilise kattega panni ja olen siiani rahul. Väljast roostevaba teras ja saab ka korralikult küürida kui midagi peaks külgedele või põhjale kõrbema. Sees tume keraamiline kate, mis seni pole küll ühtegi märki kulumisest näidanud. Vahel harva juhtub, et midagi kipub pisut kinni jääma, aga siis panen õli pannile ja lasen enne toidu lisamist korralikult kuumaks ja pole taas probleemi. Ainsa puudusena on mingil põhjusel üks pann põhja alt kergelt kumeraks läinud, aga see otseselt kasutamist takistanud ei ole. Mõne jaoks võib küll puuduseks olla raske kaal, aga mulle meeldivad paksu põhjaga potid ja pannid.

Mul ema fännab Lamarti marmorkattega panne (ilmselt selle pärast, et need on odavad), aga kuigi kinni ei ole võtnud, siis koledaks lähevad ruttu ja kattekiht ei pea just kõige kauem vastu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ega panne peabki mingi aja tagant vahetama, ainult malmpann on eluaegne.

Muidu kiidetakse ka, et niisugused vasega kaetud pannid on head, seda pole ise veel proovinud, aga olen mõelnud, et võiks. https://headchef.ee/toode/3-kihiline-vask-roostevaba-pann-24-cm/

praegu mul on umbes aasta aega kodus olnud selline Fontignac pann: https://www.koduekstra.ee/et/a/pann-kaanega-fontignac-28cm-sugav-38

Eelmisel aastal maksis see veel 35€, nüüd hind kallim. Fontignacilt on mul veel üks emailiga malmpott, mis on väga hea, aga näiteks ahju panemiseks liiga raske. See suur pann on ka päris raske tegelikult, õnneks on sellel teisel pool ka sang, millest kinni võtta. Valisin selle järgi, et saaks ka panni ahju panna (käepide metallist).  Mul on ka üks mingi peene prantsuse firma malmpann, mis on veel eriti raske tapariist, aga sellel on vars kaetud puiduga, nii et seda ma ei saa ahju panna. Minumeelest see malmpann ei ole küll kinnijäämismiskindel pluss veel see, et ma ei oska seda panni kuidagi hästi hooldada, pesta seda ei tohi, samas räpase panni peal järgmine kord uut toitu tegema hakata ka ei taha. Mõnikord imetlen seda panni niisama eemalt, et oo, küll on tore pann 😀

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

iga panni võib ära rikkuda, vahet pole kui kallis ja peen.

põhiline viga on see, et pannakse kuumale pannile midagi külma.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meil on malmpannid. Kui õpid seda kasutama, siis see on väga hea pann.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on mingi hirmus raske pann. See peab vastu küll ja kõlbaks ilmselt ka külmrelvana kasutada. Firma on AM1 ja nad on päris enesekindlalt kirjutanud, et see on world’s best pan. Tegelikult mul see juba mitu aastat ja pole nagu väga põhjust ka vaielda nendega. Aga raske on see küll.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sõltub kasutajast. Mul peavad 30-eurosed Tefalid 3-4 aastat vastu. Kinkisin sugulasele samasuguse panni nagu endal, sest see oli hästi vastu pidanud, aga tema suutis poole aastaga selle ära rikkuda.

Kui toit hakkab kinni jääma, siis vahetan välja, pole nii hull kulu.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

põhiline viga on see, et pannakse kuumale pannile midagi külma.

Mismoodi siis sina liha praed? Keedad toatempil oleva liha snne kuumaks? Või paned liha külmale pannile likku?

Põhiline viga on pigem see, et kuumale pannile uhatakse kraanist külma vett peale, et “kohe pesta”. Pigem, las jahtub tasakesi maha ja siis pesed/pühid paberiga. Siis kestab hästi ka Maxima odav pann.

Ja seda võiks samuti teada, et ega ka kallis pann ei kesta nagunii elu aeg, vahetama pead teda ikka. Pann on köögis kuluosa. Ja kallim on tavaliselt lihtsalt kvaliteetsemalt tehtud, mitmekihilise põhjaga jne, muud vahet ei ole. Eluiga on pea kõigil sama. (= lühike)

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige rohkem rikub panni just liigne kuumus, st kui pliidil on nt 8 astet siis praadimiseks max võiks olla seal 6-7. Max kraadid on mõeldud sisuliselt vaid vee keema ajamiseks.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige rohkem rikub panni just liigne kuumus, st kui pliidil on nt 8 astet siis praadimiseks max võiks olla seal 6-7. Max kraadid on mõeldud sisuliselt vaid vee keema ajamiseks.

Sa ütle seda mu gaasipliidile, et tal on 8 astet 😀

Aga jah, kui panni osta, siis peab seda ka vaatama, et see pann sobiks sinu pliidile. Ma ikka jälgin seda, et sobiks kasutada ka gaasipliidil.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõige rohkem rikub panni just liigne kuumus, st kui pliidil on nt 8 astet siis praadimiseks max võiks olla seal 6-7. Max kraadid on mõeldud sisuliselt vaid vee keema ajamiseks.

Sa ütle seda mu gaasipliidile, et tal on 8 astet 😀

Aga jah, kui panni osta, siis peab seda ka vaatama, et see pann sobiks sinu pliidile. Ma ikka jälgin seda, et sobiks kasutada ka gaasipliidil.

Nii, mills mure? Gaasipliidil saab ka leegisuurust sättida.

Küll aga mõistlikum oleks võtta gaasipliidile (emaileeritud) malmpann.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui toit hakkab kinni jääma, siis vahetan välja, pole nii hull kulu.

Ei ole jah hull kulu, aga vastik on prügi maailma juurde toota.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

hea pann on paksu põhjaga, st raske.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

hea pann on paksu põhjaga, st raske.

Pannkoogipann on õhuke ja kerge 🙂 Ja paljud paksupõhjalised pole ka rasked. Igal aastal tuleb uute materjalidega toodetud/kaetud panne ja kõik nad on enamasti sama elueaga. Mille keegi 5 aastat tagasi ostis, seda enam praegu ei müüda. Järjest tuleb uusi. Mul on nii ülisileda kattega 20-euroseid kui vedi karedama kattega 40-eurone. Ei oota üheltki, et peaks üle 3 aasta vastu.

 

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

hea pann on paksu põhjaga, st raske.

Pannkoogipann on õhuke ja kerge 🙂 Ja paljud paksupõhjalised pole ka rasked. Igal aastal tuleb uute materjalidega toodetud/kaetud panne ja kõik nad on enamasti sama elueaga. Mille keegi 5 aastat tagasi ostis, seda enam praegu ei müüda. Järjest tuleb uusi. Mul on nii ülisileda kattega 20-euroseid kui vedi karedama kattega 40-eurone. Ei oota üheltki, et peaks üle 3 aasta vastu.

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga jah, kui panni osta, siis peab seda ka vaatama, et see pann sobiks sinu pliidile. Ma ikka jälgin seda, et sobiks kasutada ka gaasipliidil. Nii, mills mure? Gaasipliidil saab ka leegisuurust sättida.

No tavaliselt on neil pannidel all lihtsalt pildike. Enamusel gaas, keraamiline ja induktsioon – sobivad kõigile pliiditüüpidele. Kas oled mõne panni juhendis kunagi näinud märget, et võib kasutada vaid keskmisel temperatuuril? Mine ükskõik millise tootja lehele ja pole sõnagi sellest, et ei või kasutada tulikuumas rasvas kiireks pruunistamiseks (milleks ju pann ongi!), et võib vaid suht madalal temperatuuril hautada. Ei ole ka kuskil kirjas, et induktsiooni kõrgemail astmel mõni tõmbub nõgusaks (hea variant), aga mõni keskelt kumeraks (väga jama). Tefalid on teinud mõlemat, ka madalamal temperatuuril. Lihtsalt soojenedes hakkavad need paksud põhjad omavahel mängima, need on omavahel kokku liimitud. Sa ei tea kunagi, mille ostad. Viimasel ajal vaatan, et mida õhem põhi ja vähem kihte, seda parem kasutada.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga mõistlikum oleks võtta gaasipliidile (emaileeritud) malmpann.

No ei ole nii, et kui sul on gaasipliit, siis saad süüa teha vaid emaileeritud malmpannil/malmpotis. Tänapäeval tehakse ikka nii palju erineva meetodiga panne, pakendil on ka selgelt kirjas, missuguse pliiditüübiga see sobib.

Gaasipliidile sobivad pannid-potid on tõesti tavaliselt paksema põhjaga, aga ei pea olema malmist kobakad. Mul potid on Fiskarsi omad, suht kerged, põhi on neil tõesti veidi paksem. No need on küll eluaegsed potid vist, juba 20 aastat kasutuses 😀 Mingid emailitud nõukaaegsed kulusid küll kiiresti koledaks

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küll aga mõistlikum oleks võtta gaasipliidile (emaileeritud) malmpann.

No ei ole nii, et kui sul on gaasipliit, siis saad süüa teha vaid emaileeritud malmpannil/malmpotis. Tänapäeval tehakse ikka nii palju erineva meetodiga panne, pakendil on ka selgelt kirjas, missuguse pliiditüübiga see sobib.

Gaasipliidile sobivad pannid-potid on tõesti tavaliselt paksema põhjaga, aga ei pea olema malmist kobakad. Mul potid on Fiskarsi omad, suht kerged, põhi on neil tõesti veidi paksem. No need on küll eluaegsed potid vist, juba 20 aastat kasutuses 😀 Mingid emailitud nõukaaegsed kulusid küll kiiresti koledaks

Ega email ja malm nõukat ei tähenda.
Mul on induktsioon, täiesti uus(noh paar aastat vana) fiskarsi emaileeritud malmpann.  Mis sa öelda tahad? Malm kuumeneb ühtlaselt, hoiab sooja, ei lähe gaasipliidil kummi ega ei hakka kinni. Malmpanni eluiga on lihtsalt pikem kui õhemapõhjalistel ja toidud tulevad sellega maitsvad.

 

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega email ja malm nõukat ei tähenda.

Ma ei räägigi et email ja malm on nõuka, mul on üks täiesti mittenõuka emaileeritud malmpott. Ja kohe kindlasti ei ole mul mingit soovi teha gaasipliidil kõiki toitusid malmpotis või malmpannil, selleks pole õnneks ka vajadust, sest see jutt on puha lollus, et kui on gaasipliit, siis peab kasutama malmist nõusid.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hea teema – plaanin ka uut panni osta, aga tahan sellist, mis peaks kaua vastu. Nüüd olen jõudnud sinnamaale, et võiks ikka eluaegne olla.

Viimased 2 Pyrexi panni kestsid mõlemad vaid mõned kuud. Ma olen kõva kokkaja, mingit “madalal tulel sussutamist” ma väga ei harrasta.

Üks pann on mul malmpann, umbes 15 aastat vana ja väga hea ja mõtlengi, et teine võiks olla ka selline. Siis ei pea elusees enam pannidele mõtlema.

Üks kõrge servaga kastmepann on ka mul – teflon ja täiesti “Noname”, kuid juba 6 aastat vana, tihedas kasutuses ja tefloni kulumisest pole märkigi.

Muide – mäletan, et kunagi oli juttu, et selles Marii Karelli saates (ma ei tea, mis selle nimi on) testiti panne ja mingi spetsialisti abiga leiti parimad. On kellegi infot, kust seda saadet näeks või mis panne see parim oli? Olen nõus mingit teflonit proovima veel elus ühe korra.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ega email ja malm nõukat ei tähenda.

Ma ei räägigi et email ja malm on nõuka, mul on üks täiesti mittenõuka emaileeritud malmpott. Ja kohe kindlasti ei ole mul mingit soovi teha gaasipliidil kõiki toitusid malmpotis või malmpannil, selleks pole õnneks ka vajadust, sest see jutt on puha lollus, et kui on gaasipliit, siis peab kasutama malmist nõusid.

Keegi polegi öelnud, et peab (ja ainult malm sobib). Lihtsalt malmi eluiga kipub (gaasipliidil) parem olema. Ehk see ongi soovitus neile, kes pole malmi proovinud ükskõik, mis põhjusel.

Aga nagu näha on sul ju ka endal malmpann olemas. Ongi ju hea soovitus ka neil malmpann soetada (lisaks), kel seda pole.

Ning märk panni all, et sobib ka gaasipliidile ei tähenda seda alati, et see gaasipliidil hea kasutada oleks ja vastu peaks.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga jah, kui panni osta, siis peab seda ka vaatama, et see pann sobiks sinu pliidile. Ma ikka jälgin seda, et sobiks kasutada ka gaasipliidil. Nii, mills mure? Gaasipliidil saab ka leegisuurust sättida.

No tavaliselt on neil pannidel all lihtsalt pildike. Enamusel gaas, keraamiline ja induktsioon – sobivad kõigile pliiditüüpidele. Kas oled mõne panni juhendis kunagi näinud märget, et võib kasutada vaid keskmisel temperatuuril? Mine ükskõik millise tootja lehele ja pole sõnagi sellest, et ei või kasutada tulikuumas rasvas kiireks pruunistamiseks (milleks ju pann ongi!), et võib vaid suht madalal temperatuuril hautada. Ei ole ka kuskil kirjas, et induktsiooni kõrgemail astmel mõni tõmbub nõgusaks (hea variant), aga mõni keskelt kumeraks (väga jama). Tefalid on teinud mõlemat, ka madalamal temperatuuril. Lihtsalt soojenedes hakkavad need paksud põhjad omavahel mängima, need on omavahel kokku liimitud. Sa ei tea kunagi, mille ostad. Viimasel ajal vaatan, et mida õhem põhi ja vähem kihte, seda parem kasutada.

Mul on pliidi kasutusjuhendis, et viimane aste on kiirkeeduaste.

Aga kõiki hoiatusi just nimelt seepärast pole võimalik toodetele panna kuna pliiditüüpe ja tootjaid on nii erinevaid. Mõnel vanal ongi vaid 4/5 astet, teisel on 9 astet. Erinevate tootjate induktsioonaugud pole ka samad (olenevalt vanusest, võimsusest jne). Tihti pole ka kattega pannide juures kirjas, et mitte metallist noaga pannil asju lõigata/segada vmt kuna rikub katet jne. See kipub olema selline elementaarne teadmine.

 

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tihti pole ka kattega pannide juures kirjas, et mitte metallist noaga pannil asju lõigata/segada vmt kuna rikub katet jne. See kipub olema selline elementaarne teadmine.

Jaa, seda küll, et kõike ei saa kirja panna. Kuigi kodulehtedel on seda siiski mainitud, milliseid riistu kasutada. Minu jaoks on elementaarne teadmine, et pann on praadimiseks, mitte ainult soojendamiseks ja see nõuab siiski suuremat  kuumust. Pann ei tohiks seepeale kumeraks ega nõgusaks minna. Eks seda teavad ju kõik tootjad ise samuti. Ju seetõttu ka pidevalt uusi materjale katsetatakse, et ideaalset pole veel keegi leidnud. Ja samas – kui leitaks, kes siis uusi panne ostma hakkaks 😏 Ju see on tootjatele kasulik, et neid peab pidevalt vahetama. Malmpanni jätsin maha gaasipliidiga korterisse. Praadida oli temaga hea, aga üldiselt kasutada mitte nii mugav.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miljon erinevat panni läbikatsetanuna ütlen, et osta kõige tavalisemaid panne, mida pole kahju 1-2-3 aasta tagant välja vahetada. Sellest kauem pannid niikuinii ei püsi, mängi ja võimle siis selle püsimise nimel, nagu iganes tahad. Mida odavam pann, seda muretuma südamega saab teda uue vastu välja vahetada. Keskkonnasõbralik see pole, aga mis teha.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tihti pole ka kattega pannide juures kirjas, et mitte metallist noaga pannil asju lõigata/segada vmt kuna rikub katet jne. See kipub olema selline elementaarne teadmine.

Jaa, seda küll, et kõike ei saa kirja panna. Kuigi kodulehtedel on seda siiski mainitud, milliseid riistu kasutada. Minu jaoks on elementaarne teadmine, et pann on praadimiseks, mitte ainult soojendamiseks ja see nõuab siiski suuremat kuumust. Pann ei tohiks seepeale kumeraks ega nõgusaks minna. Eks seda teavad ju kõik tootjad ise samuti. Ju seetõttu ka pidevalt uusi materjale katsetatakse, et ideaalset pole veel keegi leidnud. Ja samas – kui leitaks, kes siis uusi panne ostma hakkaks 😏 Ju see on tootjatele kasulik, et neid peab pidevalt vahetama. Malmpanni jätsin maha gaasipliidiga korterisse. Praadida oli temaga hea, aga üldiselt kasutada mitte nii mugav.

Praadimiseks ei pea olema maksimum kuumus – ka panni tootja ei pea teadma, mis kuumuseni kellegi pliit välja läheb. Kõrgel kuumusel nt wokkimiseks on spets pannid.

Aga otseloomulikult odav pann ei olegi mõeldud kaua kestma.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mida odavam pann, seda muretuma südamega saab teda uue vastu välja vahetada. Keskkonnasõbralik see pole, aga mis teha.

Mida odavam pann seda rohkem peab jälgima, mis materjalist tehtud ja millega kaetud, kuna kuumutamisel kõik need osakesed, katted jmt võib ka toitu eralduda.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

KUHU see pann teil kinni jääb??? Ärge siis toppige seda panni sinna, kuhu ta teil kinni jääb.

Kui toit jääb panni külge kinni, siis öeldakse “pann võtab kinni”.

0
-7
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 35 )


Esileht Kodunurk Otsin panni, mis ei jääks kinni