Esileht Kodunurk Õunasiirupi tegemine

Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )

Teema: Õunasiirupi tegemine

Postitas:
Kägu

Tere.

Kuidas teete õunasiirupit?
Mina tavaliselt pressin tavalise õunamahla ja siis panen keema koos suhkruga kuni vaht on korjatud. Siis klaaspudelitesse ja kasutan nagu siirupit ikka.
Kas sellele võiks lisada sidrunhapet? See mahl jääb väga magus ja kärtsu maitset pole üldse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Siiralt huvitun, mis sa selle siirupiga teed? Miks ei võiks tarbida lihtsalt head õunamahla, miks peab selle suhkruga ära rikkuma ja siis kurtma, et ei ole piisavalt maitsev.

Please wait...
Postitas:
Kägu

See on sul ju lihtsalt suhkrustatud õunamahl, mitte mingi kontsentraat. Kujuta ette, et teed õunamahlast morssi ja uhad suhkrut sisse – kas ikka veel imestad, miks magus on?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Oijah, perekool 😀
Mul on 150liitrit toormahla sügavkülmas juba. Ei tasu muretseda liigse suhkru pärast. Vähemalt teie ei pea muretsema.
Õunu on palju ja siirupit tahan teha.
Ei ole lihtsalt suhkrustatud õunamahl vaid tunde keenud mahl koos suhkruga, kus suurem osa vett välja auranud. Siirup jääb paks ja maitsev, aga ilma kärtsuta. Tavaliselt teen morssi siis osa õunasiirupist ja osa punasesõstra mahlast. See aasta oli sõstra saak kesine ja selleks tahan õunasiirupit teistmoodi teha.
Ja selleks küsisingi, kas sidrunhappega saab/võib maitse paremaks.
Ise ma õunamahla juua ei saa, aga siirupist tehtud morssi saan.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No aga kust meie pidime teadma, et sa vahtu tundide kaupa korjad?

Mina tavaliselt pressin tavalise õunamahla ja siis panen keema koos suhkruga kuni vaht on korjatud.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

No aga kust meie pidime teadma, et sa vahtu tundide kaupa korjad?

Mina tavaliselt pressin tavalise õunamahla ja siis panen keema koos suhkruga kuni vaht on korjatud.

No aga küsimus polnudki selles, kaua ma korjan või keedan. Küsimus oli sidru happe lisamises.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma lisan moosile ka sidrunimahla, kui on läägemad õunad. Ja tšillit 🙂

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei tea, mul läheb õunamahl kuumutades juba nii magusaks, et mingit suhkrut ma sinna küll lisada enam ei taha.
Toormahlana on palju hapum.

Ma pole kuulnudki, et õunamahlale suhkrut lisatakse :O

Please wait...
Postitas:
Kägu

Ma ei tea, mul läheb õunamahl kuumutades juba nii magusaks, et mingit suhkrut ma sinna küll lisada enam ei taha.

Toormahlana on palju hapum.

Ma pole kuulnudki, et õunamahlale suhkrut lisatakse :O

Ma ei tee mahla suhkruga vaid keedan mahla siirupiks. Selleks on vaja juurde lisada suhkrut. Saad vahest aru?
Toormahl pole meil kunagi vänge ega hapu. Palju maitsvam ja värske õuna maitsega, kui keedetud mahl. Seda ei joo meil keegi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Oijah, perekool 😀

Ise ma õunamahla juua ei saa, aga siirupist tehtud morssi saan.

Siirup las jääda selline nagu ta on, sidrunihapet ära sinna küll toppima hakka. Pigem lisa hiljem morsi tegemisel törts sidruni- või laimimahla.

Please wait...
Näitan 10 postitust - vahemik 1 kuni 10 (kokku 10 )


Esileht Kodunurk Õunasiirupi tegemine